Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Časopis Reflex se vyjádřil k novoročnímu projevu prezidentského kandidáta Okamury. Napsali: Přezdívku Pitomio si zaslouží ještě víc, než dřív.

  • Když japonský brouk Pytlík zjistil, že prezidentem bude zvolen tak maximálně na Takešiho hrad, honem doběhl na Ústavní soud podat stížnost, a na svůj blog sepsal novoroční prezidentský projev, který by rozhodně neměl zapadnout. 
    V podstatě nic se z něj nedozvíte. Svou kvalitou se totiž řadí po bok takových děl, jako je životopis Tomáše Řepky nebo jízdní řády tramvaje číslo 24. Kadence blbých prázdných frází v jeho projevu je tak vysoká, že by si za ni Pitomio zasloužil Řád Milouše Jakeše a zápis do knihy rekordů pelhřimovské agentury Dobrý den.
  • Konec světa nenastal, tak budou všichni psát o amnestii. Naševaše mele furt neboli stále dokola nějaký kydy. Od jejích redaktorů ovšem očekávat víc než koldokoly asi je něco jako chtít od neplodného dvojčata. K amnestii už se vyjádřil každý, kdo má díru do zadnice jak s oblibou říkala moje babička. Kupodivu dosud mlčí letištní pingl Hehe a také Oves44, který asi hledá kohouta. Zato se vyjádřilo dost diskutérů, kteří slovy mého oblíbeného FB glosátora RH jsou vesměs hovádka boží, vzděláním nepoznamenaná, charakteru nevalného, s vůlí chabou, platící za obecní blby. Část se jich jistě dostaví i pod tento blog. Proč mám jenom pocit, že největší hysterii kolem Klausovy amnestie vyvolávají ti, co u předchozích čtyř(!) amnestií Václava Havla pěli ódy na velkorysost a milosrdenství velkého ducha? Aby bylo jasno, amnestii taky zrovna moc nemusím, ale holt je v ústavě a prezident má na ni právo. Plácat něco ve stylu že teď teprve se ukázalo koho celou dobu kryl může opravdu jen primitiv!
  • Neviditelný pes napsal viditelně: Co je ale na případu Jana Fischera nejpodstatnější, je jeho jiný, mnohem závažnější prohřešek. Kdo totiž vstupoval do KSČ po roce 1970, musel podepsat souhlas s "internacionální pomocí" ze srpna 1968. Musel tedy souhlasit s okupací vlastní země armádou cizí mocnosti. Jan Fischer podepsal, kapituloval a sloužil straně, která na vlastní národ povolala ruské tanky. Takovému jednání se běžně říká vlastizrada, přinejlepším kolaborace. A my tedy musíme zvážit, zda takový bezcharakterní jedinec má právo usednout jako hlava státu na Pražském hradě.
  • Evropská komise odmítla výzvu České republiky a dalších pěti členských států Evropské unie, aby urychleně připravila celoevropský zákaz popírání zločinů komunismu. Zdůvodnila to tím, že pro danou legislativní iniciativu nejsou v současnosti potřebné podmínky.
    Bodejť by byly, když jsou bolševici rozlezlí ve všech orgánech EU!
  • Daňové změny v roce 2013: Živnostníci přijdou o tisíce. Většina osob samostatně výdělečně činných (OSVČ) si v příštím roce připlatí na daních a povinném pojistném.Vedle tradičního zvýšení minimálních záloh totiž může z jejich příjmů v příštím roce více ukrojit takzvaný vládní daňový balíček, který už poslanci definitivně schválili.Většina OSVČ, platící minimální měsíční zálohy na důchodové i zdravotní pojištění, si za rok 2013 připlatí v řádu stokorun. A OSVČ, které od daní dosud odečítají slevy na děti či manželku/manžela, přijdou dokonce o tisíce až desetitisíce korun.
    Myslím, že s volebními letáky které slibovaly nižší daně se můžeme vytřít. Kdyby ovšem nebyly na křídovém papíře. A taky by nám háčky nad slovem nižší mohly natrhnout kakaový domeček.
  • Miliardář Janeček: Klaus si nás všiml, bojí se o pozice zlojedů.  Našeptávači špatných nálad a namyšlení samozvaní spasitelé. Ti prý podle prezidenta Václava Klause škodí zemi a sledují jen vlastní cíle. Zakladatel Nadačního fondu proti korupci a propagátor myšlenky "pozitivní evoluce" Karel Janeček to vidí jako narážku na své aktivity, napsaly Lidovky. 
    To je pane myšlenka. Tu mu musel vnuknout Žitův kohout. Nebo ji má dohromady s nějakým kastrátem dobytka hovězího.
  • Podle Táni Fischerové by měla být mzda nikoli smluvní cenou dvou stran za odvedenou práci, ale "oprávněným podílem" z výtěžku společně vytvořených hodnot. Pokud byste si chtěli rekonstruovat svůj byt a neměli byste na to peníze, měli byste je dostat jako finanční podporu od státu.
    Teda já myslím, že by se tato šiřitelka dobra marx-leninského typu měla co nejrychleji věnovat přípravě nějakého adventního koncertu. Tam její dobro dojde sluchu.
  • Opilá žena močila ve Vyškově na parketu a napadla vyhazovače psali na brno.idnes. "Svůj násilný odchod žena doprovázela nevybíravými výrazy na adresu vyhazovačů a jednoho dokonce několikrát udeřila pěstmi a roztrhla mu triko," popsala policejní mluvčí Alice Navrátilová.
    Děkuji milé iDnes, že nám poskytuje tak kvalitní zpravodajství. Na druhé straně je to furt lepší jak hodnocení projevu Václava Klause, které psal někdo podobně intektuálně vybavený. Už jen chybělo dokumentační foto.
  • Václav Moravec není člověk na svém místě, napsali na EUportále poté co Česká televize odvysílala ve slavnostním duchu debatu premiérů Petra Nečase a Roberta Fica. Podle Petra Žantovského se obecně se potvrdilo, že tento typ pořadu je zcela mrtvý, jeho formát je bez života a do budoucna zbytečný.
    Vážně, ptám se? Copak si někdo kromě našívaší ještě myslí, že ten pán co tak namyšleně vždy na začátku praví že se příští týden bude mluvit o tom, co zrovna on nastolil za otázky? Ostatně pořady postavené na skákání do řeči jak to umí pan Moravec či paní Drtinová už jsou dneska passé, protože ti chytřejší už takového namistrovaného redaktůrka odkáží kam patří jak nedávno předvedl Miloš Zeman a v Tugendhatu pan Fico. Disciplinou sui generis je pak využívání všech možných vždy připravených neomylných mudrců jako jsou třeba prof. Dvořáková či paní Šiklová.
  • Žádal odškodné za docházku do zvláštní školy, neuspěl. Muž který pohladil Obamu už zase plní mediální prostor. Jaroslav Suchý s konečnou platností prohrál spor o odškodnění za to, že musel chodit do zvláštní školy. Od ministerstva školství neúspěšně žádal půl milionu korun. Jeho dovolání zamítl Nejvyšší soud. Suchý tvrdil, že příčinou jeho zařazení do zvláštní školy byl romský původ. Soudy mu však za pravdu nedaly. "U nižších soudů nebylo prokázáno, že by dovolatel byl zařazen do zvláštní školy kvůli svému etnickému původu, kdy se hlásil k romskému etniku, ale na základě specializovaného vyšetření," uvedl mluvčí soudu Petr Knötig. Oficiálním důvodem byla lehká slabomyslnost.
    Tak to vidíte. O nějakém vědci nenapíší, o blbci hned.
  • Startují energetické štítky pro domy. Koho se energetické štítky u nemovitostí týkají? Energetické štítky musí podle zákona od roku 2013 zajistit stavitelé, vlastníci budov nebo společenství vlastníků na nových budovách, při jejich přestavbách i při prodeji bytů.
    Co dodat? Startuje jedna z největších pitomostí loňského roku... Doklad toho, kterak je bruselský kobylinec lepší než sousedův... Jenom proto, že si to štítkaři vylobovali u komise, bude tato všeobecná hloupost povznesena na víru... Vyhozené peníze pro majitele domů, náramnej - vynucenej kšeft pro dodavatele štítků ...A pak že ten Klaus nemá s Bruselem pravdu...
  • Odevzdejte 75 procent příjmů, chce po nejbohatších prezident Francie.  Superdaň, před kterou by se i solidární Švédsko zardělo studem, by měla zkrátit příjmy těch nejbohatších. 
    Další hezký příklad toho, že komunismus není ani tak systém, jako spíše způsob uvažování. Nicméně, ekonomická politika F. Hollandea má jeden pozitivní aspekt. Nůžky mezi Německem a Francií se budou více a více rozvírat. A otázka, jak dlouho ještě mohou tyto státy fungovat uvnitř jedné měnové unie, bude čím dál více aktuální. A tak to možná už brzo půjde celý do pisoáru. Teda normálně bych řekl do hajzlu, ale pokouším se v novém roce zjemnit slovník.
  • A jedna funglovka. Prezident Václav Klaus chce vrátit do vysoké funkce někdejší nejvyšší státní zástupkyni Renatu Veseckou. Navrhuje, aby v únoru vystřídala končící zástupkyni ombudsmana Jitku Seitlovou, napsal deník Právo. Vesecká potvrdila, že Klausovu nabídku přijala. Paní Vesecká byla v minulosti svou předchůdkyní Marií Benešovou označena za součást takzvané justiční mafie. Nakonec se ale u soudu domohla omluvy a odškodného.
    Koukám na to jak třináctka na máminýho robertka. To se teda taťka rozjel. Už slyším ten jekot dr. Cvacha české politiky důvěrně přezdívaného Zablowjob.
  • A pro milovníky bulváru: Krampol prý byl přistižen přistižen na nákupech. Kupoval dvacet deka šunky, nějaký salám na chlebíčky a kus masa na ovar. Na nákup musel sám, jeho žena Hanička leží doma po operaci zlomeného kolene. To udělal herec dobře. Určitě tak předešel další "nakupovací" kauze při nichž byla naopak přistižena jeho Hanička. A pro milovníky Aguš dnes další novinka ze života této divy. Prý využila Prachaře a čeká s ním své druhé dítě. Prý chce velkou rodinu a zdá se že na počtu tatínků jí nezáleží. Zřejmě si vzala vzor z Bolka, který je znám výrokem, že každému svému dítěti pořídíl vlastní matku. V opačném gardu bude Aguš asi údernicí.

A zprávy o počasí: Večer když jsem šel venčit psa, byla taková mlha, že zbídačelý lid ani netrefil do herny. Zato dneska ráno mi do podkrovního okna řvali ptáci jako blbí. Lekl jsem se, že se dostavilo jaro, ale ty bestie řvaly hlady když zjistily že není doplněné krmítko. Však ono je to přejde, protože má začít padat něco zmrzlého. Protože se blíží zase nějaká potrhlá fronta. Jestli bude taková jako v Romlandu u pokladen tak nás potěškoště.

A z mého života:  Jak se máš Petr, ptá se mě zase FB? Blbě vole. Mamuš mi zase napsala seznam do Romlandu a já vyfasoval vozík se zku*veným kolečkem, který se mnou vláčel tu vlevo tu vpravo, prostě tak jak se mu chtělo. Vypadal jsem jako ožrala. Poté co jsem si ulevil slovy ku*va já se na to vyse*u, několik kolemjdoucích ztuhlo tak, že jsem je předběhl na úprku k pokladnám. A to se vyplatí. Na druhé  straně jsem zjistil, že v rámci nákupů jsem si asi měl koupit vložky. V důsledku manželčiny zlomené ruky jsem nucen vykonávat doma typicky ženské činnosti o nichž jsem dosud neměl potuchy. Takže už jen očekávám, kdy se dostaví menses. Horoskop mi hlásí že mám příležitost napravit si svou reputaci, zejména pokud jde o osoby opačného pohlaví. Šmarjá kde mám já teď kvůli tomu nějaké pohlaví hledat?  Asi se na tu reputaci raději vyprdnu. Ještě by to mohla zjistit moja a měl bych zlomenou ruku i já.

A na Fejsbůku napsali:

  • Tříkrálová výzva notorických pravdoláskovních (což obvykle znamená lžinenávistných) petentů k volbě Schwarzenberga prezidentem je přesně ten důvod, proč Schwarzenberga, který je mi jinak v lecčems sympatický, určitě nevolit. A propos, havlovští pohrobci se nějak předběhli, Tři králové dorazí až v neděli.
  • FB stránka KAREL NA HRAD mne zve 9. 1. 2013 na  koncert za slušného prezidenta. Anžto Karla volit nebudu, vypadá to že devátýho budu mít volno.
  • Hele a když uděloval amnestie Havel, taky to všechny tak strašně sralo? Jen se ptám.
  • Miroslav Kalousek pravil: Kladu si otázku, zda amnestie jako přežitek feudálního systému ještě patří do ústavy moderní demokracie 21. století.
    Jednou se za amnestii budete modlit, odpověděl mu nějaký pan Holeček.
  • Poslouchám HydePark a kdybych nevěděla, že mluví o amnestii, mohla bych si myslet, že Klaus spáchal velezradu a zavraždil osmdesát neviňátek. Amnestie mě nenadchla, ale způsob, jakým se probírá v médiích, ještě méně.
  • Karel Schwarzenberk médiím předložil zprávu prokazující jeho zdravotní schopnost vykonávat funkci prezidenta. Podle serveru Vaše věc vypadá takto:


    A na konec něco veselého:

     

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2942x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno v tisku
online: 47
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist