Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak tento blog přátelé je můj tisící. Původně jsem chtěl napsat něco neobvyklého, čím bych čtenáře překvapil, ale nakonec jsem se po průletu virtuálním prostorem usnesl a nakonec zůstal u poslední dobou docela sledovaného a některé frustráty dráždícího formátu.

Tak si jen dovolím malou rekapitulaci. První blog jsem napsal 6.11.2008. Od té doby mne přečetlo více než 2.000.000 čtenářů, což je průměr 2000 na blog. Průměrná karma se pohybuje mezi 31 až 35 což nevím jestli je moc nebo málo, ale mně stačí. Je to obrázek toho, že asi nepíšu do zdi. Takže mí čtenáři děkuji  Vám za Vaši věrnost a uvidím, jak dlouho mne to bude bavit. A teď nakoukněme mezi naše novinářské klenoty.

  • Zeman po dvou dnech vyšel z „nory“. Koupil mléko, zašel na poštu. To není titulek z Plesku, ale z iDnes. Jezevec z Vysočiny, jak se budoucímu prezidentovi Miloši Zemanovi přezdívá, v úterý poprvé od nedělního příjezdu na Vysočinu vylezl ze své "nory". Z chalupy se za doprovodu ochranky vydal černým vozem na poštu a nakoupit. Dále nás iDnes informuje, že jezevec umyl nádobí a poté si nakoupil chléb, mléko, pomeranče, hrušky a zubní pastu. Vše si nesl v proutěném koši.
    Milá iDnes. Děkuji nastokrát za tento nevšední titulek na margo budoucí hlavy státu alias jezevce. K dokonalosti zprávy už chybí jen konzistence, tvar a barva jezevcovy ranní stolice. Doufám, že tento drobný nedostatek bude v budoucí reportáži odstraněn.
  • Kubera bouřícím se osobnostem: Srabi, jak malé děti. Svěrák byl v KSČ píší Parlamentní listy. Podle Kubery osobnosti neunesly výsledek volby a ukázaly se jako srabi. A dodává  „Já mám trošku problém s tím, koho označit za osobnosti. Někteří se mi jako osobnosti nezdají. A naopak někteří, které za osobnosti považuji, se ve volbách vůbec neangažovali. Třeba od pana Svěráka je milé, jak se angažoval, ale byl osm let v KSČ a s tím se nechlubí,“ připomíná senátor jednoho z nejviditelnějších podporovatelů Karla Schwarzenberga.
    Co dodat. Miluju Kuberu. Kdyby jich tak  ta ODS měla víc, mohlo by být hej.
  • TOP 09 dává ultimátum Nečasovi: Bez paktu končíme. TOP 09 chce, aby se Česká republika ještě letos připojila k fiskálnímu paktu EU, který Česko zatím odmítá.
    První místopředseda a ministr financí Miroslav Kalousek v úterý řekl, že bez tohoto závazku nepodepíše chystanou novou koaliční smlouvu s ODS a LIDEM. Uvedl to po schůzi stranického vedení TOP 09."Je to velmi důležité. My chceme dát jasný signál, že patříme do Evropy. Chceme dát jasný signál, že nejsme potížisté," řekl v úterý Kalousek. "Já nepodepíšu koaliční smlouvu, pokud tam tento závazek nebude," dodal ministr.
    Co dodat. Troglodyt politické scény nezapře lidovecké geny a rozhodl se rozesrat politickou scénu ještě víc. Není už na čase aby mu někdo utřel sopel cihlou? Je otázka, zda něco podobného není i na výstředníky z TOP 09 trochu moc. A jestli to přeci jen není cesta k předčasným volbám. Nebo že by už to byl ten punk?
  • Chtějí žalobu na Klause, mohou být v knize rekordů řve titulek. Pod výzvu senátorkám a senátorům k podání žaloby na prezidenta Václava Klause pro velezradu se k pondělnímu poledni podepsalo už téměř 45 000 lidí. Podnikatel a protikorupční aktivista Karel Janeček ji zveřejnil 23. ledna, během 24 hodin stačila získat 24 500 podpisů, což je zřejmě rekord. Každou hodinu přibývalo tisíc podpisů, ačkoliv byla událost trochu ve stínu blížící se volby prezidenta. O rekordně rychlý přísun podpisů za jediný den se začala zajímat i agentura Dobrý den, která vystavuje certifikáty pro držitele českých rekordů. Jednatel agentury Josef Vaněk se již nechal slyšet, že pokud jim tým Karla Janečka dodá všechny podklady, prokáže reálnou identitu podepsaných osob a požádá o registraci, zaevidují to jako český rekord v získávání podpisů za 24 hodin.
    To se mi líbí. Taková výzva se vedle největšího štrůdlu nebo největší sichrhajcky bude dobře vyjímat.
  • Trestní oznámení na knížete podpoří protikorupční fond. Karel Schwarzenberg prý bude čelit trestnímu oznámení za IT zakázky. Nadační fond proti korupci přislíbil pomoc bývalému řediteli IT oddělení ministerstva zahraničních věcí (MZV) Jakubu Klouzalovi, který se chystá podat trestní oznámení na Karla Schwarzenberga kvůli finančním machinacím v jeho resortu.
    To jeden nestačí koukat. Ještě včera ikona a dneska na noblesního pána takhle? Ještě včera šéf fondu sbíral pro knížete podpisy a dneska už zase surfuje na protikorupční vlně? To jsou mi změny jak v otevřeným jogurtu po týdnu.
  • Podle Hřebejka je většina Čechů prasaty. Režisér Jan Hřebejk se tak přidal na stranu umělců, kteří si osvojili hulvatství a svými výkřiky dehonestují budoucí hlavu státu. Jan Hřebejk v sobotním večerním zpravodajství televize Prima z pražské Lucerny: "Rudá a hnědá prasata táhla lháře a demagoga na Hrad." Hysterie některých umělců překračuje veškeré hranice slušnosti. Je smutné, k čemu se lidé dokáží snížit. Proti tomuto hulvátství se však mobilizují lidé na sociálních sítích a začínají bránit Miloše Zemana.
    Pane Hřebejku, konstatuji, že by vám mělo některé z těch "prasat" dát přes držku.
  • Počet 13.000 dobíjecích stanic navrhla nedávno pro Česko Evropská komise jako minimální kvótu; iniciativa je součástí širší strategie na podporu čistých paliv.“
    Ministerstvo průmyslu a obchodu na to reagovalo tak, že by si představovalo ten počet tak nějak nižší. Tedy nikoliv, že je to pitomost tohle přikazovat.
    Komise se asi vůbec nekoukala na to, zda v ČR vůbec existuje trh s elektromobily a chce jej tímto asi nějak „nastartovat“, či vnutit. Tak to ostatně dělá skoro se vším.
    Malý dovětek: Bude velmi zajímavé sledovat, zda tomu media budou věnovat více pozornosti, než zakopávání či potácení Miloše Zemana…
  • Našívaší oblíbená profesorka Dvořáková má jasno o knížeti coby premiérovi i šancích TOP 09. V bitvě o Pražský hrad Karel Schwarzenberg sice neuspěl, ale obliba, kterou získal, může pomoci straně TOP 09, v jejímž čele stojí a kterou je připraven vést i do sněmovních voleb pravila tato moudrá vědma. Zůstala však osamocena. „Jako premiéra si pana Schwarzenberga při vší úctě nedovedu představit, na Pražském hradě ano,“ prohlásil naopak politolog Rudolf Kučera.
    Soudě podle frekvence profesorčiných komentářů na ČT je televizní profesorka zakleknuta v blocích vždy, když ČT zrovínka potřebuje ten jedině správný názor. Na cokoliv. Proč ovšem veřejnoprávní televize dává takový prostor negativistickým  levicovým intelektuálům, jako jsou Vladimíra Dvořáková či Jan Keller či Lukáš Jelínek nechápu. Milá ČT! Strčte si profesorku Dvořákovou do.......vitriny a necpěte nám ji ráno, v poledne a večer. Abych se nebál otevřít konzervu.
  • A vědma podruhé. Teď se hraje o Klausův návrat, říká poblitoložka. Prý pád Nečasovy vlády, o kterém už mluví první přímo zvolený prezident Miloš Zeman, je poměrně reálný, myslí si  Vladimíra Dvořáková. A pak nabízí svoji vlastní hypotézu: Jde o návrat Václava Klause do stranické politiky. "Neříkám, že to vyjde, ale tato strategie se teď podle mě hraje," dodává Dvořáková.
    Ta baba asi má skleněnou kouli. Nebo kávovou ssedlinu. Nebo jí prdlo v kouli. Já bych vsadil na to poslední.
  • JXD v Reflexu napsal.  Můj prezident Miloš Zeman už při svém prvním televizním rozhovoru s Jakubem Železným ve volební sobotu vpodvečer ukázal, že je narcistnější než Václav Klaus. Na počátku a konci svého vystoupení (to jsou z rétorického hlediska klíčové momenty projevu) zcela nevhodně, se zdůrazněnou arogancí, vysvětlil moderátorovi, že je debil.
    JXD asi nebyl v kondici, jinak by jistě postřehl, že Miloš Zeman zas až tak daleko od pravdy nebyl.
  • A trocha bulváru: Ornela se dnes odmlčela. Včerejší intelektuální výron ji pravděpodobně vyčerpal a teď hledá která mozková buňka je v akci. Zato Bartošová má zase trable: Má opuchlou tvář a její ctitel se schází s milencovou exmanželkou. Není ovšem pravdou, že dostala po papuli, ale operovali jí osmičku. Osmičky jsou prý zuby moudrosti. Takže až jí tu osmičku vyškubnou, máme se na co těšit. Chudeře hrozilo totiž riziko, že by jí mohla ochrnout polovina tváře, což je pro zpěvačku konec kariéry. To mne překvapilo jak ten býk tu hnědou krávu. Já myslel, že už má kariéru ukončenou, protože když zkoušela naposledy zpívat, tak jí upadlo tělo. Ovšem zprávou dne je že učitelka v tělocvičně souložila se třemi žáky! Další děti je sledovaly a natáčely! V Americe. Tam to teda žije. Já když chodil do školy tak tam byly takový soudružky učitelky, že bych si o ně neopřel ani kolo. Vrcholem dne je, že Rytmus na Fejsbůku Petra Novotného označil za trapného skrachovalého bravčového tragikomika čo sa jebal s prasaťom.

A zprávy o počasí: Přísloví venku je tak hnusně, že by psa nevyhnal je volaaké zmetěné. Mě naopak pes vyhnal, přestože jemně chcalo, inteligenti říkají mrholilo. Z tajícího sněhu laškovně vykukovaly špičky psích tentonoc, protože občani místo sběru hovínek diskutují o prezidentských volbách, takže jsem se pohyboval tanečním krokem. Jestli to bude chvíli trvat, možná se přihlásim do soutěže Tančící derviš. Ajped hlásí partly cloudy and light rain, což asi znamená, že zase bude chcát. Teplota stoupne tak, že kdyby nám všechno tak stoupalo, tak bychom mohli účinkovat v hambatých filmech. Celkově bude tak, že bude těžké stanovit, zda je to psí nebo svinské počasí. Asi ptákům odeberu krmení, protože by mohlo vyklíčit. což nevím jestli je povoleno EU.

A z mého života: Auto mne nepřestává překvapovat. Po zamčení pagerem začalo laškovně blikat všemi blinkry a nechtělo přestat. Cestou do kamarádova servisu na mne většina protijedoucích blikala, což jsem komentoval slovy co si mají políbit. Kamarád vzal klíčky, cosi s nimi kutil mumlaje podivná slova, některá by se dalo opsat jako "lehká děva", potom cosi odpojil pod kapotou a řekl mi kam mám jet. Bylo to přesně to místo které si měli políbit ti protijedoucí blikači. Jsem zvědav čím mne šelmostroj překvapí zítra. Moje skleróza byla potrestána. Jelikož jsem zapomněl koupit nový lis na česnek který jsem tuhle zlomil silou býka, musel jsem celou palici česneku do cmundy jemně nasekat. O okrájení a nastrouhání erteplí nemluvě. Podle horoskopu jsem si měl zalézt doma do kouta a věnovat se svým zálibám. Partner to měl v klidu tolerovat. Místo nudných domácích prací jsem si měl udělat s miláčkem hezký večer a pomilovat se vášnivě jako kdysi. Partnerka v důsledku neznalosti mého horoskopu však místo milování se mnou bohapustě vyjebala s česnekem. Pak věřte horoskopům.

A na Fejsbůku napsali:

  • Ty volební mapy jsou úžasný, proč ve Svijanech vyhrál Schwarzenberg a ve Svijanském Újezdě Zeman?
  • Je mimořádně trapné, když prezident republiky ve svých vystoupeních tráví čas dokazováním, že má větší penis než moderátor.
  • Umělci, přidejte, neslyšíme vás... Takhle ty miliony lidí proti Zemanovi do ulic nedostanete! Tak hybaj shánět podpisy
  • Projekt "pankáč Karel Schwarzenberg for prezident" byla od začátku až do konce fušeřina. Pro skutečného pravičáka naprosto nedůvěryhodná záležitost...Myslíte, že David Černý a lidi kolem Karla někdy pochopí, že oslovovat pravicové voliče skrze punkerství je pošahanost?...

A na závěr něco veselého :

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2148x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist