Petr Paulczyňski: homepage

Hlody víkendové aneb miluji naše média

Chtě nechtě, musím dnešní hlody věnovat sjezdu do oranžova oblečených bolševiků. Těm pár solidním sociálním demokratům co znám se omlouvám. Nejlepší ukázkou takového skrytého rudocha byl lehce podroušený Richard Falbr,

který se zdviženou pěstičkou  vyznal lásku Che Guevarovi, jehož prý "někteří blbečci mezi novináři" označují za masového vraha, zatímco on za "čestného a čistého člověka". A komentátoři ČT na to koukali jak tele na nová vrata aniž by k této nehoráznosti cokoliv řekli. Nezapomeňme, že Richard Falbr v letech 1963-69 učil jazyky na škole Ministerstva vnitra jako kádrový příslušník StB (k pozitivnímu lustračnímu osvědčení se sám přiznal) a téměř dvacet let jako odborový právník. Taky jsme se rovnou od Bohouše dozvěděli, že už neplatí dělení na pravici a levici, kdy pravice bohatství vytváří a levice ho přerozděluje. Z dalšího průběhu jsem vyrozuměl, že teď ho bude levice rovnou krást. K další změně kterou jsem zaznamenal ,patří starý dobrý bolševický zvyk, že se delegáti líbali ne na tváře, ale rovnou na hubu. Brežněv s Husákem museli radostí rotovat v hrobě. Korunu všemu nasadil nadstranický prezident. „Jako prezident České republiky jsem povinen být nadstranický, jako občan Miloš Zeman si přeji vítězství sociální demokracie v příštích volbách," řekl doslova. Tak s takovouhle nadstranickostí se pane prezidente běžte vycpat. Vrcholem sjezdu však byl neuvěřitelným způsobem arogantní výrok pana Mládka na margo živnostníků, které byly tímto nařvaným bývalým estébáckým donašečem označeni za parazity. To zvedlo na sociálních sítích takovou vlnu odporu, jakou už dávno nepamatuji.


A nyní jen tři titulky doplňujícící úvod.

  • Živnostníci parazitují, řekl Mládek. ČSSD chce daň z příjmu 38 procent. Napsali na iDnes. Stínový ministr financí Jan Mládek představil na sjezdu daňové plány ČSSD. Druhá sazba daně z příjmu fyzických osob bude 38 procent z hrubé mzdy, daň z příjmu firem se zvýší na 21 procent a druhá sazba pro banky, telekomunikační a energetické firmy bude 30 procent. Opřel se drsně do živnostníků. "Parazitují na zaměstnancích," řekl Mládek.
    Později vzal svůj výrok zpět, ale vyřčené nevrátíš ani párem volů. Pravil, že parazité nejsou živnostníci, kteří ždímají zaměstnance, ale vláda, která je neumí přinutit ždímat zaměstnance ještě víc. To je panečku omluva.Všichni živnostníci i jejich zaměstnanci teď jistě spokojeně pokyvují a těší se, jak budou volit ČSSD.
  • „Považuji to za nehorázný populistický útok. Je to urážka poctivých živnostníků a jejich rodin a ČSSD naplno představila svůj plán šlápnout na krk aktivním a podnikavým lidem, kteří se o sebe dokáží postarat a nenatahují ke státu ruku. Je třeba si tento vzkaz pamatovat pro volby 2014. Musím se velmi tvrdě proti zmíněnému výroku ohradit,” reagoval v rozhovoru s Právem na Mládkova slova Kuba.No na to, jaké prasárny na sjezdu zazněly, je tato reakce slabým čajíčkem. Doufám, že koalice z výroků na rudém sjezdu vytěží více. Média zatím alespoň do této chvíle cudně mlčí.
  • Eurozóna zachrání Kypr. Lidé však přijdou o část peněz v bankách. Eurozóna schválila záchranný balík pro Kypr v hodnotě maximálně deseti miliard eur, tedy asi 256 miliard korun. Podle dohody však přijme Kypr několik opatření, mimo jiné vybere jednorázovou daň z bankovních vkladů. Během víkendu se lidem jejich úspory ztenčí o sedm procent, vklady nad 100 tisíc eur dokonce o deset.To je neuvěřitelné, oni prostě seberou lidem z už jednou zdaněných peněz 7-10%. A říkají tomu daň. Spíš obyčejná státní krádež. A vlastně bankrot. Názorná ukázka užitečnosti EU a její jednotné měny. Chtěl bych teď vidět naše kapitány průmyslu, kteří snad s výjímkou Babiše mají své účty právě v tomto daňovém ráji.
  • A kousek bulváru: Ornelle Štikové se konečně narodil malý Quentin Kokta. Nově zvolený předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se ho na probíhající tiskové konferenci snaží uctít alespoň verbálním stylem. Ornella poté zapjala mozkovou buňku prohlásila, že Quentin je nejklidnější dítě na světě, neb kam ho položí, tam ho najde, což mne překvapilo, protože jsem spíš očekával, že zpráva pro tisk o pohlaví dítěte nemohla být vydána, protože ho ještě nechytili. Jinak postřeh nebývalý, neb novorozeňata se obvykle někam rozeběhnou. Taky Ivetka se dostala zase do zpráv, protože poté co zazpívala na plese byla nalezena v polích, kam ji dovezl její Rychtář. No, zas bude Plesk mít pár dní kanonenfuter. Dál jdem dnes nepátral, abych nenarazil třeba na nějaké pikantnosti ze života pana Škromacha.

A u Hooka napsali: Veterináři zabavili tři tuny salámů, protože v nich bylo málo masa, celkem asi půl kila, v celým tom množství, jak uvedl mluvčí Vetrinární správy Josef Duben, v březnu (ha ha ha ha – skvělá slovní hříčka) a já fakt nechápu, proč se vo tomhle vůbec píše, když každej ví, že jediný, vo co se potravinářští výrobci staraj je to, abychom po těch jejich laskominách nezhebli, ale pouze se zeblili, protože zhebnutej zákazník nikomu neposlouží, zatímco ten, co ze sebe vyhodil kufr i s batohem je přesně ten pravej, neb má prázdnej žaludek a ten je potřeba ucpat a tyhle koloběhy se mi líběj moc a do toho nám ministr zemědělství hraje na bendžo Dajánu a nakopat jim prdel všem, kreténům a sjezd socanů, ta panoptikální zrůdnost, odehrávající se v ostravském plynojemu, to se prostě nedá, neb tahle tesilová sešlost mimoňů, ty klony Falbra, tedy táty dělníků a mámy ustájeného dobytka, ty krávo, to je i na mne moc a vzývání Che Guevary coby charismatického humanisty, zatracování živnostníků coby parazitujících sviní, přeskakující hlas vyděšeného Bohuslava Sobotky, jenž nikdy nedospěje, superstar Taťka Miuoš, kterej své nejvěrnější dlouze a vlhce líbal na rty zduřelé touhou, tohle všechno ve mně zanechalo téměř stejný dojem, jako film Ichi the Killer, akorát že sjezd socanů, narozdíl od Ichi the Killer, měl evidentně k dispozici mnohem menší rozpočet, mizernýho scénáristu a absenci čehokoliv, co by celou tu zrůdnost svázalo dohromady.

A zprávy o počasí: Tlaková výše celý víkend postupovala ze střední Evropy dále k východu. Pepa rumploval a za oknem to vypadalo na jaro. Do chvíle než jsem se rozhodl vyvětrat a dovnitř vlezla regulérní zima. Když se k tomu zítra přidá mrznoucí déšť, soudím, že nastane stav nazvaný jsou dny kdy je lepší nevylézat z postele. S ohledem na rudé závěry oranžového sjezdu lze očekávat že mráz přijde z Moskvy. Ptáčci zpěváčci v představě, že jako OSVČ upadnou v nemilost sežrali kromě slunečnic i krmítko aby se předzásobili na horší časy a někam zmizeli. Asi emigrovali.

A z mého života: V pátek jsem v TV pozoroval oranžové rojení a nevěřil jsem vlastním uchům. Vypadá to, že nějací magoři se chystají zkazit mi zase život. Banda populistických pitomců zvedá ty, kteří jsou líní, závistiví, hamižní, zkažení a zaslepení, kteří myslí že jim budou létat pečení holubi do huby a každý dostane hodinky s vodotryskem. Podle projevů jsem usoudil, že chtějí  nastolený řád někam zakřivit. Už vidím jak se vzadu šklebí a mnou si ruce Gottwaldovi pohrobci jako třeba Semelová a Grebeníček. Pitomá hesla, nafukování různých kauz, všudypřítomný pseudoboj s korupcí, vyhrožování progresivními daněmi. Profízlovaná společnost plná udavačů jak za bolševika. Spálená země se změnila na vybydlenou. A navíc jsem prý parazit. A to prý je "Nový začátek pro naši zemi" Tak to teda jo. Nový začátek se starým  se starým předsedou Bohuslavem Sobotkou, který od školních let nedělal nic než mlátil pantem v Parlamentu. A u toho si našetřil pár milionků z  nezdaněných náhrad na domeček. A tihle budou říkat, že jsem parazit. Jdu si otevřít flašku.

A na Fejsbůku napsali:

  • U vchodu už se vytvořil špalír pro Miloše Zemana. Popelníčky jsou nachystané. Snad se opět neozve ten zatrolený palec.
  • Hovoří Jeroným Tejc přezdívaný familiárně Jerry. Nechce přijímat odpovědnost za personální vyprahlost jiných. ČSSD má být sebevědomá. To má břink. V házení prasátek z jeho čela Jerry drtí i obvyklého favorita této disciplíny Bohuslava Sobotku.
  •  „Tak....Milouš "Jakeš" Zeman právě rehabilitoval komunisty a jasně dal na jevo, že komunisté by mu ve vládě nevadili, vyzval socany k přímé spolupráci...no co by člověk chtěl po ožralém komunistovi...“
  • Upřímně: vláčností i gesty Zeman připomíná pozdnějšího Brežněva, samozřejmě včetně devótnosti kolemstojících. Takže bych řekl, že nás nečeká nic špatného.  
  • Důležitější než projev Miloše Zemana bylo to, koho potom objal a políbil.
  • Letová hodina Mi-8 stojí nějakých 50 tisíc. Gratulujeme dolním deseti milionům k moudré volbě!
  • Bohuslav Sobotka právě ve svém kandidátském projevu řekl, že v prvních sto dnech své vlády ČSSD představí majetková přiznání s propadnutím sporného majetku. Proč ne! Začít by Sobotka mohl svým méně sociálnědemokratickým bytem pořízeným z diet? Fakt? Sto dnů, a z mladého premiéra bude bezdomovec!  Aspoň hned vyzkouší, jak za vlády ČSSD funguje sociální stát. 
  • "Mam pocit, že tato země je pěkně dokurvená." Kolega by asi řekl - "No to každopadně, ostatně jako kterakoliv jina země." Ale ja mam pocit, že v připadě Česka plati jen ta prvni věta. Jinak by přece ve vladě nemohla sedět hydra, kera ukrade lidem na danich 7 milijard a pak je rozda zkurvenym darmožroutum napojenym na uřady prace...
  • Erik Tabery: Tak ať tomu neříkají volby ale rituální potvrzení vůdce ve funkci. Byl bych rád kdyby slova dostala zpět svůj původní význam.
  • Co je to dvojitá smůla? Být solárním baronem s offshorem na Kypru.
  • Jste zaměstnanec a nelíbí se vám výše vaší mzdy? Založte si firmu se stejnou činností, zaměstnejte v ní lidi, jako jste vy, a dejte jim tolik, kolik byste si teď sami představovali, že byste měli mít. Jsem na vás zvědavej, frajeři...

 


A na závěr něco veselého, dnes dva  :
 

 


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2260x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 62
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist