Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Dnešní média žvýkají socanský sjezd tam a zpátky, blogosféra jakbysmet. Ve zbytku se řeší Kypr. Nechápu, co je na tom srazu v plynojemu ke komentování, protože skutečností zůstává, že jsme se o programu kromě těžkého úletu pana Mládka mnoho nedozvěděli.

 Žádné intelektuální debaty o programu, prostě a jenom předem domluvené volby předem domluvených jedinců. Akorát ten Jirka Bohušovi ulítl, tak Bohuš to vrátil druhé straně s Benešovou. Programová diskuse padla ve skutečnosti pod stůl.  Pro jistotu byl sjezd ukončen o tři hodiny dříve, aby se náhodou nedostali ke slovu ti, co by snad chtěli něco doopravdy říci. Bohumínské usnesení slavnostně nezrušili, ale z projevu Bohouše nazaznělo ani náhodou, jak to s těmi komanči bude dál. Ten kdo sleduje marast naší politiky musí být zmaten. Takže jediným viditelným výsledkem je zaříznutí vlastního prezidentského kandidáta a brutální atak na živnostníky, od něhož se vzápětí distancoval kdekdo. Opakované hlasování o změně stanov omluvené Zaorálkovým filmovým bonmotem svědčícím o tom, že se socani večer ožrali, tak zůstává jako nejzajímavější výrok z tribuny. "Vždycky říkám tady v Ostravě: Nechoďte na Stodolní! Nechoďte na Stodolní! Nechoďte na Stodolní! Ale je to marné. Je to marné. Je to marné. Třicet procent vás potom ráno v sále chybí," pravil tentokrát vtipně Lubomír Zaorálek. Nu, doufejme, že tento sjezd se stane pro skomírající pravici určitým budíčkem. Moc času jí nezbývá. A hups na pár titulků.

  • ČSSD chce zvýšit daně firmám, bankám, drobným živnostníkům i bohatým zaměstnancům. Progresivní zdanění, kdy příjmy nad 100 tisíc budou daněny sazbou 38 %. Vyšší daně pro firmy, ještě víc zaplatí mobilní operátoři, finanční instituce nebo energetické firmy. Vyšší daně ale zaplatí i drobní živnostníci. DPH se snižovat nebude. To jsou daňové plány ČSSD.
    Tak tedy voliči pozor! Všem, kteří nadávají na tuto vládu, že zvyšuje daně je třeba říci, že nás čekají daleko horší časy. Čas na nadávání teprve přijde, pokud se necháte nachytat na vějičky slibů. Typickou ukázkou je kritika zvýšení DPH a dnešní prohlášení, že ji socan nechá tam kde je.
  • Svobodní: S ČSSD nás čeká růst nezaměstnanosti a růst dluhu na 2,5 bilionu korun píší na Reformy.cz. Česká strana sociálně demokratická na sjezdu představila svůj hospodářský plán – zvýšit minimální mzdu na 12 tisíc korun, držet deficit na 3 % HDP a zrušit „rovnou daň“ . Z čehož vyplývá, že pokud ČSSD vyhraje volby, čeká nás růst nezaměstnanosti a růst dluhu.
    Pokud ČSSD zvýší minimální mzdu, nevyplatí se firmám zaměstnat nikoho, jehož práce má nižší hodnotu než 16 000 korun (mzda plus povinné pojistné) a nezaměstnanost poroste. Jak prostá matematika.
  • Tomio Okamura na Facebooku: Aktuální rozhovor, ve kterém vysvětluji svůj plán na prosazení změny politického systému v ČR směrem k přímé demokracii a odvolatelnost politiků referendem. Pakliže budu cítit širokou veřejnou podporu, povedu hnutí s tímto jediným cílem do voleb do Poslanecké sněmovny příští rok. Budu rád za jakoukoli Vaši podporu - mluvte o potřebě změny směrem k přímé demokracii se svým okolím, sám to nedokážu, společně to ale dokázat můžeme. Co si o tom myslíte Vy? Jestli souhlasíte, prosím, sdílejte.
    Teda pane Tomio, já to zkusil u svých přátel. No to jsem si dal. Neslušnější odpověď byla, jestli jsem se nezbláznil, tak hlásím, že si myslím, že větší ptákovinu už jsem dlouho neslyšel. Teda s výjímkou několika dalších podobných obskurních uskupení kterým ukradli stát, jak tvrdí jistý aktivista s přezdívkou Pendolíno.
  • Mládek zopakoval omluvu za parazity. Živnostníci platí, ale málo, řekl. Své sjezdové vystoupení označil za mediálně nešťastné. A přinesl tabulky, podle nichž živnostníci státu sice platí, ale ve srovnání se zaměstnanci málo.
    Hlas živnostníka k tomu: Pane stínový ministře, pokud budu mít daně jako zaměstnanec, chci od státu proplatit 4 týdny dovolené, 55% nákladů na stravenky, všechny přesčasy a rozhodně nechci ručit celým svým majetkem! Chápete ten rozdíl? Víte co je to potřeba investovat, víte co je to riziko podnikání? Víte co je to nižší sociální ochrana? Asi ne, ač se holedbáte že jste taky byl živnostník.
  • Novým ministrem obrany bude exnáčelník generálního štábu Picek. Tajnosti kolem jména nového ministra obrany končí. Premiér Petr Nečas oznámil, že prezidentovi navrhl jméno současného prvního náměstka na obraně Vlastimila Picka. Prezident Zeman už před časem dal najevo, že takový návrh uvítá. Nyní vzkázal, že Picka jmenuje v úterý v 11 hodin.
    Už se těším na další vládní krizi až bude Picek sedět na vládě vedle Peake.
  • A kousek bulváru: U Štiků pohoda. Paní Štiková co vypadá jak Ornelina mladší sestra se rozhodla otce Koktu přijmout do rodiny. Být Koktou, raději bych přesunul aktiva do nějakého daňového ráje. Kypr nedoporučuji. Taky jsem vyčetl, že Aneta Langerová začala nosit šaty ba dokonce na Anděly si nevzala podprsenku. Tak se stalo, že jsme konečně zjistili, že prsa doopravdy má. Taky rozjuchaná Ewa Farna  ukázala, že prsa má, tam ovšem již delší dobu nebylo pochyb. Ostatní prsa dneska zůstala bulvárem nepopsána. Akorát na Novinkách napsali, že čím méně si muž váží žen, tím větší prsa preferuje. Prý podle britských psychologů čím je muž větší sexista a má velmi negativní postoj k ženám a vůbec k ženskému pohlaví, tím více upřednostňuje u žen extrémní velikosti poprsí. Z toho logicky plyne, že muž, který si žen váží nejvíc, chce mít doma chlapa.

A u Hooka napsali: Tak jsme si přečetli, my od Hooka, že ono to s penzí, tedy s důchodem, je u nás tak, že von sice je, ale vlastně není, protože vy třeba hákujete třicet let jak mourovatí, ale je vám to hovno platný, neb dle novejch výpočtů nedostanete ani kulový a navíc se pravidla oněch výpočtů měněj takovým tempem, že v celej republice jsou jen dva lidi, co to dovedou spočítat, z nichž jeden je chemik Mirda Kalousků a ten druhej se ztratil někde v Bubenči a nemůžou ho najít a když budete mít velkou kliku, tak možná dostanete tři litry měsíčně, což je prvák minimum a druhák vás to do půl roku vodstřelí na krchov, protože s tím prostě vyžít nejde a to je fakt neuvěřitelný v jakej znamenitej době to žijem, jak ti zm*di nahoře, co se cpou v poslaneckej kantýně koňským gulášem, odulá břicha se jim přelejvaj přes plastikové opasky jako jakési depresivní magma, jak se jim tři horní brady chvějou při každým nechutným krknutí, jak jejich mastné pleše zpola ukryté pod nonšalantně nahozenejma přehazovačkama odrážejí svit rtuťových EU výbojek na stěny obložené linoleem, takže to v tej kantýně vypadá jako na rozblikanej pojebanej diskotéce, jak tahle panoptikální sešlost, jež nejvíc ze všeho připomíná domorodce z Ostrova doktora Moreaua po vydatnej lajně.

A zprávy o počasí: Přichází astronomické jaro, počasí si však z toho kulový dělá. Venku chčije bílý sajrajt. A to tak, že fest. Jenom tím si vysvětluji, že nám dnes Zdeněk Škromach nepřál sluníčkový den. Domácí paní pravila, že jí to někdo dělá naschvál, protože právě přišla od holiče. Z toho by mohl vyplynout úkol navečer venčit psa. Zřejmě budu muset přezkoumat, jestli mě vlastně ještě nepíchá v tom kotníku. S příchodem nového sněhu očekávám návrat hladových ptáků. Zatím se ukázaly jen ruské vlaštovky a zlostně krákají jak Mládek na tiskovce. Asi požádám souseda aby vypustil kočku. Ta je tak šikovná, že umí pátrat i pod sněhem.

A z mého života: Praví mi horoskop. Na dveře vám zazvoní člověk, kterého jste už dlouho neviděli. Rodina z něj nebude zrovna nadšená. Já snad na ty horoskopy začnu věřit. Poněvadž o víkendu u nás zvonili podomní prodavači Ježíše. U mne, tolerantního ateisty! Jsem sice křtěný katolík, dokonce jsem měl ještě povinné náboženství. A byl jsem vzorný žák. Od pana katechety Zechmeistera jsem dostával řadu svatých obrázků. Až najednou jsem se stal sekulárním. Protože jsme s kamarádem Pavlem soutěžili, kdo bude mít víc hříchů u zpovědi. A já dostal nápad, jak vyhrát. Ve druhé třídě jsem se vyzpovídal, že jsem sesmilnil. Na vlídný katechetův dotaz, jak jsem to dělal, jsem nic zlého netuše pravil, že jsem děvčatům sahal pod sukénky. Pravda to samozřejmě nebyla. A pan farář, místo dvou zdrávasů a dvou otčenášů, odsunul svoji štólu a rovnou ve zpovědnici mi ubalil dvě po čuni. Z každé strany jednu. Ten svatý muž usoudil, že si z něho jako ze zástupce božího na zemi dělám prču. A bylo po víře. Ale tu sázku jsem vyhrál. A základy zůstaly. Desatero znám dodneška. Akorát s dodržováním mám problémy. Najmě s tím šestým přikázáním.

A na Fejsbůku napsali:

  • Když jsem dneska názorně viděl, co si sociální demokracie představuje pod pojmem "omluva", tak se docela děsím, až nám po volbách začně předvádět "spravedlnost"
  • Místo, aby jste nadávali na Mládka, měli byste ho velebit a pochválit, že je jediný socan, co není pokrytec a otevřeně řekl, co nás čeká.
  • “Ministerstvo pro mistni rozvoj pochybylo v cerpani dotaci EU na projekt, ktery měl pomoci bezchybne cerpat ostatni dotace EU.“ Kurva, to me teda poser, co jsou ti urednici schopni vymyslet :)
  • "Banky, ve kterých mají uložené peníze například i čeští podnikatelé, již ale učinily kroky k tomu, aby byly na účtech zmraženy částky odpovídající výši daně." A na základě čeho, když ta dohoda ještě není schválena? Silně to připomíná československou měnovou reformu 1953.
  • Na sociálním sjezdu se ptá Zeman Sobotky: "Tak co Zaorálek?" A Sobotka odpověděl: "Za orálek tak pětikilčo?"
  • Mládek: OSVČ jsou paraziti. Sobotka: ne, jsou to dojné krávy.
  • Co říkáte na dotaci z ministerstva kultury 25 milionů korun na výkumný projekt „Kulturní krajina jako prostor pro společenskou reprezentaci a relaxaci vybraných aristokratických rodů v období od 17. do počátku 20. století“ ? Opravdu máme na takové 3,14čoviny?

A na závěr něco veselého - o nových socialistických daních  :

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2515x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 69
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist