Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Tak jsem si dopřál víkendový oddych od hlodů. Stejně všude vykukoval Putna. Samozřejmě, že Putna se ukázal být takový správně vytuněný týpek s mulikulturním přesahem. Jeho veselá videa a skotačení na obskurních průvodech

 ho přímo, podle mainstreamových tvůrců, předurčují být profesorem v oboru, který je tak nějak pro naši zemi nejpotřebnější. Upřímně řečeno, nějaký Putna by mi byl putna, nebýt toho, že ho hoši z pražské intelektuální kavárny začali apologetizovat. Samozřejmě, že Putna se stal výborným klackem na prezidenta. A tady je pro mne kámen úrazu. Prý se tu hraje o záchranu demokracie. Jen jestli se tu nehraje o něco jiného. Akademický svět totiž cítí asi prezidentův zásah jako ohrožení své tzv. nezávislosti na státu. Akademici by asi chtěli, aby jim stát ( potažmo prezident ) nemohl kecat do jejich záležitostí, ale zapomínají, že právě ten pitomý stát je platí.  Opravdu nezávislým může být jen ten, kdo si to platí ze svého. Protože jak napsal bloger Petr Hampl: "1.Jestli na Fakultě humanitních studií nejsou spokojeni s prezidentem, ať mu dají výpověď a najmou si nějakého lepšího. Předpokládám, že většina voličů Miloše Zemana je s jeho postupem v této věci naprosto spokojena. 2.Normální prostý rozum říká, že ten, kdo něco platí, by o tom měl rozhodovat. Systém, podle kterého mají daňoví poplatníci chod univerzity financovat, ale nesmějí mluvit do tamních poměrů… to není nezávislost, to je docela obyčejná zlodějna. Být na místě pánů akademiků, raději bych záležitost moc nevířil. Podstatná část daňových poplatníků souhlasí s financováním Českého vysokého učení technického nebo medicínských fakult. Ale zkuste najít jednoho jediného voliče, který souhlasí se státním financováním fakulty, jejímž posláním je udělit diplomy z politologie, vědeckého feminismu a podobných oborů i těm studentům, kteří je nedokážou vystudovat na běžných školách. Někdy je lepší na sebe moc neupozorňovat." A ještě na okraj. U profesora bych očekával, že při své vzdělanosti a inteligenci nebude veřejně vytrubovat svoji sexualitu. O vzoru, jímž by profesor pro své žáky měl být nemluvě. A co se Zemanovy "povinnosti" jmenovat navrženého profesora týče,  tak zákon o vysokých školách hovoří jasně: „Profesora pro určitý obor jmenuje prezident republiky na návrh vědecké rady vysoké školy podaný prostřednictvím ministra.” Tím se nikde neříká, že musí jmenovat profesora. Nelíbí se mi překrucování Ústavy ČR, které má dělat z prezidenta jen pasivního podepisovače toho, co se mu někdo předloží. Pokud v ústavě či zákonu nějaká pravomoce prezidenta zakotvena je, tak tam není pro srandu králíkům. To že se ke kauze vyjádřila akreditační komise vedená paní Dvořákovou a že svolává demonstraci Zelený Liška, je už jenom předpokládatelný kolorit. Tak tolik ke kauze Putna. A podívejme se na titulky.

  • Zemanův kritik čeká na titul profesora. Prezident s podpisem váhá. Literární historik a pedagog Martin C. Putna prošel schvalovacím procesem své profesury a de facto už jen čeká na podpis prezidenta Miloše Zemana. Ale právě v tom je háček, prezident totiž údajně nechce akademický titul podepsat. Putna byl před prezidentskými volbami velkým Zemanovým kritikem.
    Tak jistě. Je třeba jmenovat dalšího do řady Kellerů, Peheů, Halíků či Dvořákových...
  • Soukromý vs. státní vrtulník: Podle armády jsou náklady srovnatelné. Ministerstvo obrany vůbec poprvé vyčíslilo celkové náklady na provoz armádních záchranářských vrtulníků. Údaje jsou překvapivé – výdaje armády jsou srovnatelné s částkou, kterou stát platí za službu soukromníkům. Přitom právě kvůli údajně předražené zakázce na zajištění letecké záchranky soukromými firmami protikorupční policie obvinila bývalého ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS). Pokud promítnou vojáci do nákladů navíc i odpisy, je provoz jejich záchranářských vrtulníků dokonce o 25 000 dražší než u soukromých firem.
    Teď by měl ministr vnitra rozprášit příslušné amatéry z protikorupčního oddělení.
  • No a ostatní dnešní titulky nestojí za štěk. Dáme o to víc Fejsbůkových hlodů.
  • A trocha bulváru: Celý zbytek týdne byl stále ve znamení Angeliny a jejích orgánů kterých se rozhodla zbavit. Už se mi začínalo stýskat po Ornelle a v tom, zničehož nic mi Plesk sdělil, že Ornella si huntuje žlučník a játra protože nezřízeně paří. Tak coby matka dvouměsíčního synka určitě s takovouto životosprávou je vhodná k předložení veřejnosti. Voliči Miloše Zemana jistě tyto informace hltají. Tak to fakt raději tu Angelinu. Také jsem se dočetl, že i muži mají bod G. Když jsem se dozvěděl, jak se stimuluje, vzpomněl jsem si na vyšetření u urologa a chuť na tyto radovánky mne hned přešla. Doufám, že za to nebudu nařčen z homofobie.

A zprávy o počasí: Víkendové hice vystřídala v noci bouřka nevídaná, což podle manželky ušetřilo nutnost zalévání. Soudě podle prognóz asi nebude muset zalívat až do konce týdne, což se vyplatí. Ovšem růst trávy se pranic nelíbí mně, protože zase budu muset popojíždět se sekačkou. A to se nevyplatí. Podle některých předpovědí má i mrznout. Tak nevím. Neměl by Al Gore vrátit tu Nobelovku? Nebo ještě lepší by bylo kdyby ji poslal Klausovi.

A z mého života: Včerejší bouřka potvrdila starou pravdu, že psi se bouřky a rachejtlí bojí, protože naše čtyřicetikilový tele se mi nacpalo do postele. To by až tak nevadilo. Akorát nevím, proč poskytnutý azyl využil k tomu, že se mne pokusil z té postele svrhnout. Poté, co jsem vyčerpaný víkendem stráveným skládáním prádla, které se nastřádalo v důsledku manželčiny nefunkční ruky kombinované poruchou pračky, se mi jeho postup jevil hrubě nesolidní.

A na Fejsbůku napsali:

  • to už tak je. tu je někdo obžalován, tu je někdo zproštěn a peníze zatím mizí na zahraničních kontech neobžalovaných solárních zločinců, mýtných zlodějů a národ se baví tu ukradenou propiskou tu vrávorajícím prezidentem a závěrem, když už to vypadá, že se vulkán vyčerpal, objeví se na obloze Václav Moravec a řekne nám o čem se má v hospodách mluvit, to si nedovolil ani Zelenka...
  • Valtr Komarek byl nepochybne zajimavy a pracovity muz. Take to byl ale muz, kter...y sveho casu pracoval pro masoveho vraha Che Guevaru. Jak se to stane, ze se chytri lide jako VK nechaji svest a sve sluzby nabidnou lidem jako je Che, to by v debate o odkazu VK nemelo zapadnout. To proto, aby se v budoucnu nenechali svest dalsi.
  • Tak nám bývalí komunisté budou určovat výklad dějin totality. Likvidace paměti národa pokračuje. Nově se v Radě Ústavu pro studium totalitních režimů objeví bývalí komunisté, kteří budou zadávat Ústavu práci. Do Rady se vrací Vilém Prečan, člen KSČ v letech 1951 až 1970 a Petr Pithart, člen KSČ v letech 1960 až 1968. Přitom vedoucím pracovníkem Ústavu se může stát jen člověk spolehlivý a bezúhonný. Podle zákona o ÚSTRU tedy ten, kdo nebyl v KSČ od 25. února 1948 do 15.2. 1990. I tak dodržuje vedení ÚSTR zákon.
  • Ve Zlínském Intersparu objevila kontrola myš. Prodejna bude zavřena tak dlouho, dokud myš nechytí...
  • Zeman se postavil k Putnovi zády. To by se mu mohlo vymstít
  • Našla jsem v sobě nebývalou dávku masochismu a po sto letech se dívala na 168čku. První reportáž byla, jak jinak, o Putnovi. Celkem upřímně říkám, že takovou jednostrannou agitku, jakou předvedla Česká televize, jsem neviděla od minulého pondělí. To totiž dávali seriál 30 případů majora Zemana. Schodou okolností také "dílo" z provenience České televize. Čím to je, že ať je režim jakýkoli, ČT prostě točí sra*ky a ještě se tváří jako objektivní a vyvážené médium veřejné služby??? Ách jo...
  • Miloš Zeman je již po pár týdnech ve funkci živoucím důkazem škodlivosti "přímé demokracie".
  • Mám  návrh změny ústavy, která by věc jasně definovala a bylo by...
    1) Prezident České republiky je funkcí pouze reprezentativní, je vysloveně zakázáno, aby měl na cokoliv vlastní názor
    2) Prezident České republiky je povinnen podepsat jakýkoliv návrh, který je mu k podpisu předložen.
    3)V případě, že pr...ezident republiky návrh bezodkladně nepodepíše, je toto považováno za hrubé porušení pracovní kázně se všemi následky v kontextu pracovního práva.
    4) V případě opakovaného porušení bodu 2) se na návrh senátu prezidentovi krátí plat na 30% měsíčního fixu
    5) Pokud by se prezident opakovaně dopouštěl porušení bodu 2) a zároveň nebyl socialistou, nad rámec sankce v bodě 3) bude ještě senátem obžalován ze zločinu velezrady
    6) Pokud bude prezident moc zlobit, nepojmenuje se po něm ani letiště Praha-Točná.
    7) Prezident je reprezentantem českého národa, může tedy kalit o stošest aniž by se musel následně vymlouvat na virózu
  •  Veškerá moc ve státě patří lidu reprezentovaným Ústavním soudem, redakční radou Respektu a Eliškou Wagnerovou a Ondřejem Liškou

A na závěr něco veselého:
 

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2698x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 58
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist