Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Když se tak rozhlížím po současné politice, zmocňuje se mne občas pocit znechucení. Mám pocit, že to tu někdo řídí metodou čím hůře, tím lépe. Vydatně se na vytváření tohoto pocitu podílejí média,

 Ostatně proto vznikla tato moje rubrika Hlodů. Ovšem suverénně vede kupodivu tzv. veřejnoprávní ČT. Ať koukám, jak koukám, současné dění v němž neuplyne den aniž by nevypukla nějaká aféra či pseudoaféra mi připomíná jednu starou moudrost, kterou jsem vyštrachal ze svého bohatého archivu. Jde o přísloví Indiánů z kmene Dakota, které praví: "Když zjistíš, ze jedeš na zdechlém koni, sesedni!" Vidím však, že naši vrcholoví politici se pokoušejí zdechlého koně současné politiky tvrdošíjně oživovat. Zjevně se domnívají, že staří Dakotové se mýlili a prosazují jiné strategie, podle kterých se v takovéto situaci pokouší jednat. A proto vypracovali řadu postupů, které nám vnucují jako optimalizaci pro oživování zdechlého koně současné politiky.
* prohlašují, že žádný kůň nemůže být natolik zdechlý, aby se na něm ještě nedalo jezdit
* zakládají pracovní skupiny a vládní poradní týmy pro optimalizaci zdechlého koně
* prohlášují, že koaliční partneři nám slíbili, že zdechlého koně oživí
* brzy asi spustí reklamní kampaň s headliny "Zdechlý kůň rovná se živý kůň"
* někteří tvrdí, že ten kůň byl zdechlý už když ho zdědili od předchůdců
* parlamentní komise pro zkoumání zdechlých koní upraví kvalitativní kritéria a normy, podle kterých se určuje, zda je kůň opravdu zdechlý
* najatá mediální agentura Koňopro uspořádá fotbalový turnaj pro žáky základních škol Mrtvý kůň 2013
* výzkumné týmy z eurodotací vyvinou  něco, po čem bude zdechlý kůň běžet rychleji
* parlamentní komise vyjedou na pracovní pobyty, aby se podívaly, jak se jezdí na zdechlých koních jinde
* zaplatí se nezávislí externí experti, s cílem  zkrocení zdechlého koně
* bude svolána mezinárodní konference která zjistí, že zdechlí koně jsou mezinárodní trend
* voličům je třeba vysvětlit výhody zdechlého koně
* v nejhorším je připravena varianta, v níž je třeba vysvětlit, že zdechlý kůň byl už od samého počátku naším cílem
* a zlatým hřebem je odhalení toho, že příčinou zdechlého koně jsou ti, kteří vždy říkali, že ten kůň jistě brzy zdechne to jest opozice
No a pojďme na titulky.

  • Stát chce přesadit řidiče od volantů na kola. „Poručíme větru, dešti“, tak by se také dalo popsat čerstvé odhodlání ministerstva dopravy dostat po vzoru Londýna či Amsterdamu na bicykly v českých městech až čtvrtinu lidí, kteří jezdí do práce. Resort k tomu sepsal ve své Strategii rozvoje cyklistické dopravy, kterou má Právo k dispozici, pádné argumenty: jízda na kole je zdravější, ekologičtější, levnější a bezhlučná, podporuje i společenské kontakty. A navíc je i praktická: zkuste ve městě plném zón stání či zákazů zaparkovat.
    Myslím, že by si autor nápadu zasloužil na kolo posadit. Ovšem bez sedla. Kdyby to ovšem byla katolická buzna. možná by mu to nemuselo vadit.
  • Janoušek má svůj trumf. Nový posudek jde proti policii. Pražský podnikatel Roman Janoušek má nové dokumenty, jimiž se bude chtít bránit u soudu, který kvůli jeho loňské dopravní nehodě začne v polovině července. Janouškův obhájce Vít Široký v úterý dostal posudek v oboru dopravy, navíc ještě čeká na odpověď znalce, který hodnotí jeho zdravotní stav.
    No vidíte. Mazánek se určitě nedá. O když média by ho raději viděla za účasti davu věšet na náměstí.
  • Kalousek rozjíždí ostrou hru. Po Praze přijdou změny ve vládě, píší  EuroZprávy.cz.  Pražská TOP09 nečekaně přitlačila ODS ke zdi. Buď se stane menším koaličním partnerem, nebo bude spolupráci konec. To vše může být pouze malým testem mnohem větších změn pro celou republiku. Lze očekávat, že Kalousek rozehraje obdobnou vyděračskou hru i na vládní úrovni.
    Jak tak koukám na bezmocné plácání se ODS, soudím, že dochází k zahájení frontálního útoku na post lídra pravice. ŠKoda, že nemá ODS někoho takového jako je Kalousek. To je prostě bezkonkurenční šíbr naší politické scény.
  • A teď jedna zásadní zpráva. Přítel mi dělá schválnosti, pozdě vaří kafe, volala žena na policii, informuje nás v okamžiku kdy hrozí rozpad vlády idnes.Několik kuriózních oznámení si v posledních dnech vyslechli operátoři tísňové policejní linky od lidí z Vyškovska. Například v polovině května si žena do sluchátka stěžovala na svého přítele. Policistovi sdělila, že jí partner není schopen uvařit kávu hned, když to po něm chce. Zmíněná žena na lince 158 tvrdila, že ji přítel obtěžuje. "Když se jí policisté zeptali, jaký způsobem obtěžování probíhá, popsala, že jí přítel dělá schválnosti. Například, když jej požádá, aby jí uvařil kafe, tak ho připraví až za dvě hodiny," vylíčila mluvčí vyškovských policistů Iva Šebková.
    Děkuji idnes za tuto zásadní informaci, která má vskutku cenu zlata!
  • Ovšem vrcholem novinářské práce je titulek: Haindlová kandidaturu vzdala, Peltovi se ve volbě nepostaví napsali na Sport Aktuálně.
    Tak to je král titulků Co si pod tím představit? Že by byl Pelta impotent?
  • A trocha bulváru: Dneska žádný prsa venku, nikdo se neporval, dokonce Ornella mlčí a to už je co říct. Snad jenom časopis SPY uspořádal anketu o nejhloupější blondýnu. A jak to dopadlo? 1. místo: Iveta Bartošová 43,4 %, 2. místo: Dominika Mesarošová 23,5 %,  3. místo: Dara Rolins 11,2 %. Ještě se umístila Iva Pazderková, Michaele Ochotská a další. Tak nevím. Já znám i blbý brunety a na čelní místa vmém žebříčku se derou i někteří chlapi, najmě politici. A ten žebříček by byl děsně zajímavej. Raději ho podržím v tajnosti abych si neuhnal trestní oznámení.

A zprávy o počasí: Počasí rozhodně nevypadá na globální oteplování. Má foukat, chcát a místy i sypat. S ohledem na odstavený kotel možná zvážím použití péřové deky.Teoretici globálního oteplování mlčí. Al Gore zahřívá teploměr na zahradě zapalovačem, protože se obává, že bude muset vrátit Nobelovku co dostal za teorii globálního oteplování. Majitelé solárních elektráren si šli koupit provaz, protože pepa zůstává trvale ukryt za mraky. A stolicuje to i mne, neb jsem se děsně těšil, že už vytáhnu sandály. obr.sandál

 

A z mého života: I když to tak nevypadá, jaro je asi fak tady. Ráno mě vzbudili řvoucí ptáci asi tak okolo čtvrté. Vzhledem k tomu, že se dalo očekávat, že bude chtít pes vypustit na zahradu, nešel jsem už chrnět, ale trošku jsem zasurfoval po netu. Narazil jsem na neuvěřitelnou magisterskou práci. Zde je adresa: http://is.muni.cz/th/79563/pedf_m/Diplomka_1teorie.pdf   Zejména mne zaujal šestá kapitola s názvem Dotkni se ptáka. Jelikož na konci zůstalo asi 10 stran prázdných, soudím, že jsou určeny pro podpisovou akci těch, kterým se autorka ptáka dotkla. Mimochodem, diví se někdo, že absolventi těchto oborů nemohou najít zaměstnání?

A na Fejsbůku napsali:

  • Michal Horáček : Jsem moc rád, že existuje Facebook. Kdyby neexistoval, přišel bych o mnohou výmluvnou informaci. Jednou z nejvýživnějších je v tom směru podle mě stránka pana ing. Zdeňka Škromacha. ... Na fotografii je tam TGM, jak výstražně, ale současně s úsměvem naznačujícím smysl pro pochopení lidských slabostí, vztyčuje ukazováček. Na toto pozadí umístil ing. Škromach vlastní fotografii, kde výstražně, ale současně s úsměvem naznačujícím smysl pro pochopení lidských slabostí, vztyčuje ukazováček. Krásná tradice proto neumírá, ale žije! Pěkné je, že na jeden ze statusů reaguje pan Vlastimil Černý: Já si mislym že je potřeba vzít tiče lopayty a všechny je postřílet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tento komentář má dva "lajky". První od pana Vlastimila Černého. Druhý od pana ing. Škromacha.
    Myslím, že prof. Masarykovi se u pana ing Škromacha musí moc líbit.
  • Ha. Iniciativa Za svobodné vysoké školy už je na barikádách! Její solidární petici za Martina C. Putnu už podepsali např. Olga Sommerová, Michal Uhl, Honza Ruml či Matěj Stropnický....tak na co ještě čekáte, vy bloudi?
  • "Kvůli nejmenování Putny se bude protestovat, vznikla i petice" - ale to je přece nemístně málo! Netrpělivě čekám na obvinění z velezrady.
  • Nejdůležitější události v České republice, svodka z naší mediální scény z posledního období:
    1. kdo je autorem amnestie, jejímž autorem je Klaus
    2. co držel v ruce Putna na happeningu gayů a lesbiček
    3. byl prezident nad klenoty zavirovaný nebo ožralý
    4. kde usnul kníže
    5. co řekl Jandák
    Hele, novináři, to děláte fakt schválně ?
     
  • Bubílková, Drtinová, Dvořáková, Jílková, Marvanová, Peak, Šiklová, Šustrová, Voldánová, Jacques, Kočí, jen více chytrých žen do veřejného prostoru.
     
  • Naše vláda zoufalců chce dát druhej důchodovej pilíř povinně, neb do něj nepovinně nikdo nechce, akorát že jak socani vyhrajou, tak druhej důchodovej pilíř zrušej, a možná zrušej i ten první, a možná zrušej důchodce jako takový.

A na závěr něco veselého:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2976x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 55
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist