Petr Paulczyňski: homepage

Hlody úterní aneb miluji naše média

Tak jsem chtěl dát úvodník na téma taškařice s tvorbou vlády. Ale dění v Budějovicích moji chuť změnilo. Zákrok policie proti rozhořčeným občanům zasluhuje totiž pozornost. Rozhodl jsem se proto přiložit malé polínko k tématu politické korektnosti.

Všude slyším něco o lidských právech sociálně vyloučených, dokonce agentury za miliony na to zřizujeme. Tak jak je to s těmi právy. S odchodem bolševika jsme zjistili, že máme  právo dělat co chceme a fandíme těm kdo si zvolili styl svého života. Většina těch normálních chápe, že k právům patří i povinnosti. A pak je malá skupina těch, kteří jaksi slovo povinnost neznají. Dokonce ho možná považují za sprosté slovo.
Jen křičí: státe dej mi víc práv, sejmi ze mě povinnosti, dej dávky na pivo a hulení, doktora a kus žvance, jen po mně proboha nechtěj práci a odpovědnost. My chceme uplatňovat svoji kulturní odlišnost. Zatímco ostatní spí, vylezeme před barák na trávníku uděláme piknik a řveme do rána, protože je to naše kulturní tradice. A zkuste nerespektovat naši kulturní odlišnost. Máme vládní komisi pro lidská práva menšin. Chybí nám však komise pro jejich povinnosti. Chceš dávky? Tak se podle toho chovej. Jinak o ně přijdeš. Neposlals děti do školy? Přijdeš o dávky. Neuklidíš si bordel kolem domu? Přijdeš o ně. Budeš rušit noční klid? Přijdeš o ně. Nedostavíš se na rekvalifikační kurz? Přijdeš o ně. A chuť těchto sociálně vyloučených k práciuž jsem jednou kdysi popsal, ale protože je typická, popíši ji ještě jednou. Moje firma potřebovala obsadit do nově získané zakázky i pozice, na které se nikdo nehrne. Úklid sněhu na vnitropodnikových komunikacích, to znamená být v pohotovosti a když napadne, třeba ve dvě ráno nastoupit a makat, aby ranní směna šla po uklizeném. Nebo úklid provozních toalet a řeknu Vám, že někdy je to práce pro vrahy. Je neuvěřitelné, jak zaneřáděný prostor po sobě dokáží zanechat "bílí našinci", kteří jinak pohrdají každým, kdo není bílý. Prasata je mírné hodnocení.
Na začátku jsem podal na pracák hlášení volných míst s popisem požadované práce. Pak přišlo pár podivných existencí, které bez dlouhých řečí zajímalo jediné. Jestli dostanou od nás razítko, že je nepřijímáme. Někteří se hned mezi dveřmi popsali jako lumpové které je právě propustili z kriminálu a prohlašovali, že stejně dělat nebudou. Vrcholem byl hoch asi tak 23 let, Rom, oblečený ve značkovém oblečení jehož cena převyšovala cenu oblečení všech přítomných dohromady, účes módní rozcuchaný melír, brýlky, odhaduji tak na RayBan, na čele, zlatý kódr, zlatý řetěz. Pravil: " Já samozřejmě tu práci nechci, já jsem vyučený čalouník". Já mu na to: "Takže zaškrtneme, že práci nepřijímáte."Na to on zkušeně: "Ale kdepak, to by mně vyřadili z evidence. Napište, že mně neberete."Na to já: "Ale to nejde, my Vás bereme na ty úklidy hajzlů."
Na to on: " Ale druhej den se hodím marod a ty hajzle si můžete uklízet sám". Myslíte, že takovému bastardovi budu ze svého vyplácet 14 dní nemocenské, vlastně dovolené? Nakonec dostal potvrzení, že je zařazen do výběrového řízení. Už se neozval. Už se neozval vůbec nikdo. Tak to jenom tak o právech a povinnostech. Mačety a férovky deset na jednoho vynechávám. Myslím, že problém je právě v tom rozdílném pohledu na povinnosti jdoucí ruku v ruce s právy. A pokud budeme před tímto zavírat oči a vykřikovat pomatená hesla a z normálních lidí, kterým se tato nespravedlnost nelíbí ,dělat rasisty, bude takových akcí jako v Budějovicích přibývat. Že se k tomu přidá pár pitomců chtějících z toho vytřískat nějaké politické body už je jenom důsledek. A teď pojďme na titulky.

  • Švýcarští vyšetřovatelé prokázali, že 350 milionů korun z rozkradených prostředků Mostecké uhelné společnosti bylo v roce 2002-2003 použito na koupi koncernu Škoda Holding. V té době byl Jiří Rusnok ministrem průmyslu a obchodu a Martin Pecina jeho náměstkem. Bez mrknutí oka schválili prodej státního podílu v plzeňské Škodovce společnosti Appian, o které po varování diplomatů i BIS nemohli nevědět, že jde pouze o podvodnou schránku. Konstatuje Jan Urban na svém blogu na Aktuálně.
    No vida. Už vím, co je to Zemanova vláda odborníků.
  • Sobotka je slabý jako stisk jeho ruky, nebral si servítky kancléř Mynář na Novinkách. Prezidentský kancléř a bývalý předseda zemanovců Vratislav Mynář takto zkritizoval předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Vadí mu, že napřed trval na předčasných volbách jako jediném možném řešení vládní krize, přičemž v pátek otočil. Závěrem uvedl, že ČSSD schází osobnost v čele.
    Tak mi vrtá hlavou, že tohle asi nebude jen osobní vzkaz kancléře předsedovi socanů, že ne? Že by tu někdo Bohoušovi mydlil schody?
  • ČSSD považuje přistoupení Chorvatska do Evropské unie za dobrou zprávou nejen pro Chorvaty, ale i pro všechny členské země EU. Evropský projekt a evropská integrace potvrzují svůj význam a potenciál, tedy koordinované rozšiřování míru, hospodářské spolupráce a mezinárodního rozvoje. Napsala na FB  Alena Gajdůšková, místopředsedkyně ČSSD.
    Co k tomu říct? Napadá mne jen jedno slovo: vlezdobruselistka.
  • Navrhnout uprostřed recese ekonomicky nekompetentní premiérku bez sebemenších exekutivních zkušeností je riziko pro celou zemi,“ tvrdí dnes předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.
    K tomu dobře Neviditelný pes: Zapamatujme si jeho slova, protože zanedlouho mu je budeme moci připomenout – uchází se o premiérský post a o jeho „ekonomické kompetenci“ se vyprávějí zkazky na ministerstvu financí dodnes. Za celý život nepřičichl k práci a v ekonomice dokázal jediné: „odklonit“ poslanecké náhrady a koupit si za ně byt.
  • A v  Rakvicích vzniká nealkoholické víno. U lidí má šanci, tvrdí experti. Vinařům se totiž podařilo přijít na to, jak dostat z vína alkohol a zachovat přitom jeho chuť. Vinař Miloš Michlovský z Rakvic na Břeclavsku si na výrobu takového vína pořídil stroj až z Austrálie.
    Tak to se asi už blíží konec světa. Už vidím naše parlamentní a evropský regulátory co nám to nakážou pít místo vína normálního, protože to určitě škodí. Řekl bych, že Borisek už na to chystá zákon. A co na to zákon, že víno, je mléko starců?
  • V Praze si několik pomatenců založilo zase občanské sdružení a hodlají zachránit jeden z reliktů socalistickorealistické architektury, Hotel Praha. Nejsem historik architektury, tak nedokážu posoudit, zda to památka je, nebo není. Ale jedno vím. Majitelem je pan Kellner a je jeho věcí, co si se svým barákem udělá. A jestli věční uvazovači k čemukoliv mají lepší nápad, tak ať to od něho koupí a můžou tam pak třeba vyvolávat ducha Gustáva Husáka.
  • A trocha bulváru: Vary a Travolta kam se podíváš. Dokonce Štika Family se tam vydala. Ale bez Ornelly. Ta prý je s Pepou Koktou na dovolené. Pepa To komentoval slovy, že je Monika praštěná stínová tchýně. A Vary jsou taky bez Aguš, které to Barťák zakázal, neb se loni válela prdlá po zemi. Tak se namísto ní ztřískala Krainová. Tak to je asi tak všechno. Při zjištění, že tyhle zprávy čte víc lidí jak úvahy o propadu HDP se mi zamžilo před očima.

A zprávy o počasí: Sklípkan na mne stále kouká předními dvířky. Nepomohlo ani jeho nakrmení myším holátkem. Vzhledem k tomu, že jsem mu o víkendu zatopil, nebude na vině tepelná pohoda. Teprve po pohledu  na předpověď mi to došlo. Asi mi sděluje abych zavřel střešní okno, protože odpo prý zas bude chcát.

A z mého života: Jako čtenář Lidovek a MFD se obávám, že struktura listů se vbrzku změní podle následujícího klíče:
Pondělí PAŠTIKY - informace ze světa paštik. Úterý VÝHODNÝ GURMÁN - doporučení, co se dá sehnat dobrého k snědku. Středa ŘEPKA - informace ze světa sportu a zemědělských plodin. Čtvrtek ANO - okénko do světa politiky. Pátek PAŠTIKY - informace ze světa paštik, z důvodů nutných úspor repríza. Sobota ORIENTACE PLUS - názorová osmistrana Andreje Babiše.

A na Fejsbůku napsali:

  • Nejsem rád, že je Miloš Zeman prezidentem. Ale jsem rád, že Karel Schwarzenberg jím není.
  • V poslední úderce Jiřího Peheho na Aktuálně.cz jsem našel slovo "Klaus" jen 4x. Neděje se něco?
  • Víte, pod jakým názvem vejde do dějin policejně-prokurátorská akce z 13. 6. 2013? Realizace vlády odborníků!
  • Krátce po únosu Hanky a Tonči v Balúčistánu se vyrojila v médiích kvanta sluníčkových človíčků, kteří všemožně obhajovali islám a tvrdili, že únos nemá s islámem nic společného. Nyní, když víme, že Češky byly uneseny kvůli islámu, ta banda zaujatých kašparů zarytě mlčí...
  • Chorvatsko rozšířilo Evropskou unii. Ta má dnes už má 28 nešťastných členů. Herman Van Rompuy uvítal Chorvaty těmito slovy: „Nadobro to změní život vaší země.“ Sám neví, jak měl pravdu. Ano život každé země umí EU změnit opravdu nevídaně.
  • Američané odposlouchávali evropské politiky.Seznam překladatelských oříšků:kolibřík, mazánek, umělý pes. Krtečka znají z paluby raketoplánu.

A na závěr něco veselého:
 


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2637x, známka: 2.7
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 39
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist