Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Při přemýšlení, který z titulků zvolit za základ úvodní úvahy bezkonkurenčně vyhrál ten o oranžovém duševním gigantovi panu Špidlovi. Kdyby někdo nevěděl, tak to je ten,  kterého rodná strana podle Werichova: "když vykopnout tak vejš",

  vykopla do Brusele ( skloňováno podle vzoru do pr...ele). Ten Špidla, o němž je třeba si připomenout  jak si v Bruseli pomohl. Důležité je přitom vědět, jak v době krize umí Brusel umí rozhazovat peníze! Nepatřím k sortě typických českých závistivců, závidějících sousedovi nos mezi očima. Když je někdo šikovný, ať si vydělá co chce. O šikovnosti zmíněného pána mám ovšem své pochyby a jeho výdělek 33 milionů Kč se mi zdá nehorázným výsměchem všem. Nikdo z Čechů si v politice zatím oficiálně nevydělal víc než on. A to chtěl ještě kandidovat do senátu. Naštěstí se tam nedostal. Bývalý dělník, archeolog a zaměstnanec mlékárny, poslanec, ministr a nakonec slabý a roztržitý  premiér (někteří neurvalci psali dokonce autistický), slabý běžec dlouhých tratí, elegán nosící pomačkané obleky si jen během svého bruselského angažmá vydělal více než 33 milionů korun. A až tenhle sociální inženýr, který chtěl v EU prosadit regulaci slunečního svitu, dostane důchod, pokud ho už nedostal, stane se mužem s vůbec nejvyšší penzí v republice. Na základě předchozích zaměstnání v České republice dostane kolem 20 000,- Kč měsíčně - k tomu ale získá za pětiletou práci v Evropské komisi od Bruselského úřadu další doživotní rentu v přepočtu 110 000,- Kč měsíčně! (tedy dnes, bez budoucích valorizací). Bude to nejbohatší důchodce v ČR. V mailu, který svého času koloval a který jsem také několikrát obdržel se praví, že deník MF Dnes spočítal, že pokud by se Špidlova penze vypočítávala podle českých zákonů, stačil by mu jeho bruselský plat (v přepočtu 528 000,-  měsíčně) „jen“ na důchod 21 tisíc korun měsíčně. Post eurokomisaře má, kromě platu 528 000 korun měsíčně a nároku na vysokou doživotní rentu počínaje 65. rokem věku, ještě i další finanční výhody. Třeba příspěvek na bydlení ve výši 15 % platu, přídavky na děti 372 € (9 700,- Kč), příspěvek na relaxaci 607 € (15 800,- Kč), cestovné a další „sociální“ dávky. Euro - úředníci přitom neodvádí z platu ve svých zemích žádné daně, z platu se jim strhává jen daň ve prospěch EU, která činí 4,64 % po odečtení nezdanitelného minima ve výši 2649 € (tj. 68 900,- Kč). Každý končící komisař dostává navíc odchodné ve výši jednoho platu (528 000 Kč), a k tomu po další tři roky měsíční apanáž (podle počtu let ve funkci). U Vladimíra Špidly to bude dělat přes 280 tisíc Kč měsíčně. Takže se nedivme, že tento pán klidně dělí lidi do kategorií, jak uvidíte na prvním titulku, který mne inspiroval. Tak pojďme na ty titulky. A protože máme o den volna víc, tak jich dáme trochu víc.

  • zpravy ihned: Rusnok není ideál premiéra a jeho ministři jsou lidé druhé až třetí kategorie, pravil pan Špidla.
    Kamarád, politický analytik k tomu poznamenává: Pan expremiér a Evropský komisař přes opalovací krémy Špidla názorně ukazuje, že socialismus nacionální a socialismus internacionální ve skutečnosti jedním socialismem jsou. Už začal dělit lidi na lidi 1. kategorie (hádejte kteří to jsou) a lidi méně hodnotné, 2. a nižší kategorie. Lidé kategorie první jsou ti, kteří souzní se sociální demokracií stoprocentně. Lidé druhé kategorie jsou asi ti, kdo jsou sociální demokraté, ale dají se hůře ovládat z Lidového domu. Třetí kategorie jsou ti ostatní. A pokud snad nepatří do prvních třech kategorií, pak jsou to očividně podlidé. To ale pan Špidla ještě neřekl, zatím se věnuje těm třem, původně jedněm, na které se mu sociálně demokratický kádr začal drolit. A já k tomu poznamenávám:  Kde se v tom autistovi bere ta drzost?
  • Stínový ministr školství: Počítat výšku vody v kádi? Na to je metr. Po povinném posledním roku v mateřince nebo posunutí startu školní docházky na sedm let přicházejí sociální demokraté s dalším nápadem pro české školství. Tentokrát se týká výuky matematiky, která by podle stínového ministra školství Marcela Chládka měla být praktičtější a srozumitelnější.
    Na co učit děti matematice, když stačí jim rozdat pravítka a naučit je počítat do sta. Manžel Jirotkovy tety Kateřiny říkal cosi jako: "Dejte mi pravítko a kružítko a já si Pythagorovu větu vymyslím sám". Prostě pan aspirant na sociálně demokratického ministra školství asi nechce, aby děti v sedmé třídě byly chytřejší než on.
  • Rusové pustili z vazby podnikatele, kterého chtěl zachránit Kalousek hlásá titulek idnes. Ruská justice propustila z vyšetřovací vazby podnikatele Alexeje Torubarova. Vypršela totiž lhůta pro jeho zadržování. Torubarova Česko vydalo v květnu, v Rusku čelí obvinění z podvodu v organizované skupině. Ministr financí Miroslav Kalousek chtěl jeho vydání zabránit i tím, že letadlo s podnikatelem nechal blokovat cisternou.
    Úžasná pohádka o statečném obránci lidských práv Kalouskovi, co prý nechal cisternou blokovat letadlo, aby "zachránil" nevinného Rusa před vydáním. A furt dokola omílaná. A přitom by stačilo si zjistit, jak to na letišti opravdu chodí s režimem povolování odletů.  Gratuluji PR tvůrcům co nám ukazují svatého Mirdu, vzor všech ctností. Mimochodem, jak to, že v tom nedemokratickém Rusku pustí maníka po dvou měsících protože tam nesmí vyšetřovací vazba překročit dva měsíce? To až zjistí Rath tak ho jebne.
  • Konec zahrádkářů v Čechách? Podle Evropské komise ano. Evropská komise pracuje na návrhu zákona, který by zakazoval šíření osiva mezi drobnými zemědělci i zahrádkáři, varuje server biospotrebitel.cz. Prý každý zahrádkář by potom směl  pěstovat pouze z registrovaných semen pocházejících od velkých firem.
    Tak to teda fakt už asi nemají v Bruseli co dělat. Euro jde do hajzlu, krize kam se podíváš, Unie se pomalu ale jistě rozpadá a oni budou počítat semínka.
  • Přemysl Sobotka: Nečas by se měl omluvit voličům. Vyžvejkl se Přema pro ČTK.  Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) navrhne grémiu občanských demokratů, aby vyzvalo odstupujícího premiéra Petra Nečase (ODS) k omluvě voličům.
    Tak já myslím, že by se ODS prvně měla omluvit, že zrovna tohodle pána nominovala do prezidentské volby.
     
  • Brněnská mešita slaví 15 let. A je malá. O stavební povolení musela žádat několikrát, mimo jiné kvůli plánům na minaret. Proti byli i místní lidé. Odevzdali petici s půldruhým tisícem podpisů. Nyní brněnští muslimové začínají mluvit o tom, že chtějí novou mešitu. Ideálně v centru města a s minaretem. Do té současné se totiž prý už nevejdou.
    Doporučuji, aby se vrátili domů a tam si můžou mlátit hlavou o zem až do zblbnutí. Nebo už někdo slyšel, že by bylo možno postavit katolický kostel vedle mešity tam u nich doma?
     
  • Nagyová nechala podřízené sledovat a pak jim o tom sama řekla, píší Novinky. Hegrová i vládní řidič Pertl svědčili v neprospěch Nagyové, vyjádřili své rozčilení a naštvání nad tím, že je někdo natáčel či fotografoval. Cítili se osobně dotčeni a údajně potvrdili, že je s výsledky sledování sama konfrontovala. Z toho vyplývá, že se o tomto sledování dozvěděli ještě dříve, než policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu rozjeli razii, kdy v poutech kromě Nagyové skončili i zástupci vojenské tajné služby či bývalí poslanci.
    Výborně! Takže policie musela tři čtvrtě roku odposlouchávat premiéra a nasadit několik set kukláčů, aby odhalila zločin, na který se mohla prostě zeptat lidí z Úřadu vlády...
  • A z včerejšího Hyde parku. Pan Ing Škromach bezelstně pravil: "Nabízíme takový program, že nemá ani smysl volit komunisty."
    No řekněte, není ten Zdenda je boží človíček? Takhle se přiznat v přímém přenosu.
  • Zeman pozval Nečasovy ministry na rozlučkovou večeři, dali mu košem. Měla to být ze strany Hradu symbolická tečka za vládou premiéra Petra Nečase, ale spíš to bude připomínat nevydařenou oslavu a trapas pro prezidenta.
    Zatím prý potvrdil pouze zrušený ministr Mlsna. Asi je nommen omen. Jen bacha, mlsný Mlsno. Aby nebylo ovarové koleno a tlačenka s cibulí, jak tak známe Milošovy chuťové preference.
  • A trocha bulváru: Transplantace lidské hlavy je proveditelná, tvrdí italský vědec. Překážky, které dosud bránily transplantaci lidské hlavy na nové tělo, lze podle doktora Sergia Canavera z Turína v současnosti již překonat. Ve vědeckém časopise Surgical Neurology International tvrdí, že potřebná technologie existuje. Celkové náklady na takovou operaci by ale podle odhadů dosáhly až 10 miliónů eur (260 miliónů Kč). To je dobrá zpráva. Napadá mě několik našich adeptů s ambicemi na vládnutí. A v Americe prý perverzní učitelka (28) souložila s žákem (16), teď mu porodila dítě. Co je tohle za zprávu? Odkdy je souložení perverzní? Autor asi nezná heslo, že nejdřív se má chlap naučit jezdit na starým kole a teprve pak si má koupit závoďáka.

A zprávy o počasí: Slibují horko. Bude to asi pravda, protože už teď jsem zpocenej jak dveře od chlíva. Rozhodl jsem se ochladit se ledovou kávou, obávám se však aby to nezrychlilo můj krok. Sklípkan v terariu tupě kouká a čeká zda ho orosím. Je mu úplně jedno, že dneska nemá chcát a dožaduje se svého přídělu deště. Tupě zírá na myšku, která se rozvaluje v misce na pití. Vezmu si z nich příklad a půjdu se sprchovat a rozvalovat u bazénu.

A z mého života: Lupe mi v levým uchu. Už dva dny. Prý tinnitus, vygůglil jsem. Nikdo neví co s tím. Je to protivný. Na druhé straně můžu říct, že jsem si dlouho tak nezalupal.
Kontrolou zahrady jsem zjistil, že v bazénu plave plno listí. Kterej dobytek to tam furt furt háže? Přece není podzim. A ledová káva s mlékem se hlásí. To bude problém, protože na webu varují: Na WC neseďte víc než 5 minut, radí odborníci. Jinak dochází k narušení cévních pletenců a způsobuje jejich kruhové zduření, jež je mnohdy velice bolestivé. Tak teď jen aby to bylo rychlejší, protože kruhové zduření bych nerad. Jednak nevím co to je a druhak by to mohlo ščípat. A v Metru napsali, že muži nenávidí žehlení a mytí oken. Tak to je moje žena asi taky muž.

A na Fejsbůku napsali:

  • Omlouvám se, že jsem si tuhle ve špitále připlatil nadstandartní pokoj . Slibuji, že příště si za trest vezmu do postele spolupacienta.
  • Čtu HN a úplně se vyděsím: "Armáda má plán, jak řešit krizi: Rozpustit parlament a nové volby." Přehlídnul jsem, že už je to o Egyptě.
  • Právě jsem se probudil s leknutím. Zdálo se mi, že jsem dal do hodin baterku naopak a ty začaly jít pozpátku v důsledku čehož jsem mládnul. Už jsem viděl vracet se komunisty. Po probuzení jsem zjistil, že s těma komunistama je to pravda, jen jsem furt stejně starej.
  • Rozhodnutí Ústavního soudu, které zrušilo rozdělení lékařské péče na standard a nadstandard a které zrušilo stokorunové poplatky za pobyt v nemocnici nám říká jediné: Zrušme parlament. Stačí nám prezident, který jmenuje vládu bez ohledu na poslaneckou většinu a jím jmenovaný Ústavní soud.
  • A na webu si může každý sestavit svou vládu. Takhle si ji prý sestavil Mlhoš.

A na závěr něco veselého:


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2691x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 41
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist