Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Facebook mne zavál na stránky ČSSD, kde se vymáčkl bývalý student marxismu-leninismu, dnešní místopředseda parlamentu v článku nadepsaném Ruce pryč od kauzy Nagyová!



Podle něho ODS  napadla státní zástupce, kteří by podle ní měli vyvodit osobní odpovědnost, zřejmě v souvislosti s výrokem Nejvyššího soudu, jenž zastavil trestní stíhání tří poslanců Občanské demokratické strany. ODS pokračuje v tažení, které zahájil poslanec Petr Nečas, když vyzýval k zahájení kárného řízení proti státním zástupcům Ištvánovi a Bajgarovi. Prý všechna tato vystoupení představitelů ODS jsou v právním státě naprosto nepřípustná a skandální. Je naprosto neslýchané, aby zaznívaly vůči představitelům policie a justice výroky typu, že pokud jsou čestní, tak by měli rezignovat.
Tak tento ukecaný mimoň prvních pět odstavců hystericky povykuje, co že si to ODS dovolila za drzost komentovat činnost nezávislé justice a policie, načež tento bolševický vzdělanec  v dalších odstavcích napadne Nejvyšší soud, když píše o "skandálním, podezřelém a vůči veřejnosti hrubě arogantním rozhodnutí Nejvyššího soudu. Těžko říci, co vedlo Nejvyšší soud k takovéto velkorysosti a bohorovnosti, napsal. Potěš nás pámbů, jestli tito mužové hodlají dále vykládat ústavu! Tohle, co předvedli, je svévole a ohýbání. Takovýmito výroky může i Nejvyšší soud ohrožovat fungování právního státu. Chápu, že pro ODS je možná tento výrok voda živá, pro Českou republikou je ale takto fungující Nejvyšší soud katastrofa". Je vůbec schopen pamatovat si na konci, co napadal na začátku?
Tak tolik o doktoru Cvachovi české politiky, jak ho kdysi nazval jeden premier. Pro mladší ročníky dodávám krátké vysvětlení. Uvedený doktor byl neuvěřitelný blb v seriálu  Nemocnice na kraji města. I když ten Cvach to mimochodem v seriálu  dotáhl až na ministerstvo. Z čehož vyplývá, že blbec se může vypracovat pěkně vysoko. A my koukneme na pár titulků.

  • Pokuta za zahalování naštvala muslimy v Paříži. Pustili se do policie. Pařížská předměstí o víkendu zaplavila vlna násilí kvůli zákonu zakazujícímu zahalování na veřejnosti. Nepokoje vyvolal incident mezi policistou a jedním muslimem. Ten muže zákona napadl poté, co chtěl jeho manželku pokutovat. V ulicích hořela auta, policie zasáhla slzným plynem a gumovými projektily.
    Co k tomu dodat? Všechny násilníky deportovat. Do zemí, kde ženy mají právo na burku.
  • Romové v České republice by chtěli vlastní vlajku. Tak proč ne. Vlajku má kdekdo. Ovšem málokdo si za její základ vezme výsostný symbol státu a ten pak przní. Leckde je to dokonce trestné. Zmršit naši vlajku, měnit její barevnost a lepit na ni jakési loukoťové kolo je sprosté  zneužití státního symbolu. Říkal jsem si, jaká komise vlastně rozhodovala o návrzích česko-romské vlajky? Kdo v ní seděl, jaké měl předpoklady a znalosti ohledně symboliky či heraldiky? Nakonec jsem jména komise odborníků zabývající se v různých kontextech tématikou česko-romského soužití našel. O koho tedy jde? Kumar Vishwanathan (lidskoprávní aktivista ředitel občanského sdružení Vzájemné soužití),Lucie Horváthová (členka SZ), Zdeněk Ryšavý (ředitel ROMEA, o. s.), Vojta Lavička(hudebník, moderátor) a David Tišer (romista, člen Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny), Jan Kremer (historik, odborník na problematiku vlajek).
    Tak by mne zajímalo, kolik tato volovina stála peněz a kdo to platil.
  • I kdyby zpravodajce zneužili jen jednou, není to prkotina, řekl Ištvan pro idnes. Olomoucký vrchní žalobce Ivo Ištvan považuje údajné zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování ženy expremiéra Petra Nečase za vážné podkopání důvěryhodnosti této instituce. "Vůbec jsem nečekal, že něco takového může nastat," řekl Ištvan.
    No, a kvůli tomu je nutno pořádat noční manévry a jednu bábu vodit v medvědovi? I kdyby vzali do vazby jen jednoho zbytečně, není to prkotina...
  • Bývalý mluvčí Hradu Radim Ochvat míří do ČEZ. Energetický gigant posílí od 1. září a řešit bude hlavně mediální stránku dostavby jaderné elektrárny Temelín.
    Tak to bych se Radime bál. Jakpak jestli se to dozví Ištvánovi boys?
  • A trocha bulváru: Ivetě prdly játra, Nečas laškoval s Nagyovou na terase, Ornella mlčí. Kate rodí, takže tam to propukne co nevidět. Takže nejzajímavější je zpráva, že žena (22) měla sex s chlapcem (14). Svedla ho před zraky kamaráda na mámině trampolíně! Chudera místo pochvaly za kvalitní výuku vyfasovala dva roky. Ale povím vám, ti mladí si dneska žijí. To za mých mladých let jsme jednak neměli trampolíny, druhak jsme akorát tak mohli pokoutně prolistovat ohmataný Playboy.

A zprávy o počasí: Konečně sluníčková neděle. Nečas někam zalezl a snad dlouho nevyleze, abychom si to užili. Odpolední kafíčko. A už se naplnil nafukovací bazének v akci. Zatím tedy voda pěkně studená, ale snad se to vylepší. Beru pár dnů volna, ale co to vlastně je? :-) Hezký den. Hádejte, kdo se tak hezky rozepsal na téma počasí? No přece tak oslovuje své voliče duševní gigant Zdenda. Jinak prý má být fakt děsný horko. Horko tak děsný, že zmrtví i kočky. Zpráva o tom, že nás čeká nejteplejší týden mne však poněkud  zmátla. Už jsem se lekl, že Prague pride byla přeložena.

A z mého života:  Náš bojový pes dostal novou hračku. Oranžový prasátko. Moc se mu líbí. Teď jen čekám, kdy té oranžové svini ukousne hlavu. Ani mne nenapadlo, že takový obrázek na FB může býti nebezpečný. Upozornil mne na to přítel, který napsal: Nějaký nepoměr psa a prasete...to kdyby viděl nějaký ručníkař, že si u Tebe doma hraje pes s vepřem...to by již kopali díru na kamenování...“. Taky jsem znovu nakoukl k panu Baudyšovi, kde jsem zjistil, že je astrologicky silný den, ve kterém jsou propojené planety laskavosti, Slunce a Venuše, stejně jako planety mužského sebevědomí a úspěchu, Mars a Jupiter. Merkur a Venuše stojí na stupních Siria a Regula, tudíž jsou v pozitivním pohybu hlavně důležité věci. Sice nevím co to znamená, ale když to říká, počkám co se z toho vyvrbí.

A na Fejsbůku napsali:

  • Definice právního státu dle Ištvana: Právní stát spočívá v právu OČTŘ stokrát opakovat lež, až se stane pravdou.
  • Jaký furt zlato? Jakejch 150 mega? Úkol zněl jasně. Muž s koženou brašnou nesmí projít.
  • Já se z těch zelenejch pose*u. V našívaší právě říkali: Prý když sbíráme borůvky, okrádáme ptáky kteři je jedí.
  • Eliška Wagnerová - esence Strany zelených. Rozteklé nic.
  • Poté co NOVA věnovala pořad Ivetě, si Moravec si hodil mašli protože zas neuhád o čem se bude mluvit.
  • Informační deficit. Nevím nic o Kate, o Ivetě, Ornelle, zato mi už 3x ukazovali Klasnovou a jednou Tejce. Tak za tohle platím měsiční výpalné?
  • Dominik Duka: Vítám závěry vrchního státního zastupitelství ve věci církevních restitucí, kdy i po výroku Ústavního soudu bylo shledáno, že hlasování neprovázelo žádné nekalé jednání. Takže už se nemusím obávat zatčení.
  • A k tomu reakce: Pokud ovšem státní zástupce nenajde nějakou cestu jak údajný trestný čin přehodnotit a znovu začít pod nějakým novým paragrafem nebo odstavcem. Přeji Vám, pane kardinále, aby Váš spis nezabloudil do Olomouce.
  • Jako obludná tečka za Nečasovou vládou se jeví zpráva, že tato vláda na poslední chvíli rozdala vládním úředníkům na odměnách více než 248 milionů korun. Zřejmě dřeli jako koně…
  • „Nechci žít v zemi, kde je možné kohokoli vzít do vazby, nechat ho tam měsíc, profesně, a následně i psychicky, ho zlikvidovat a pak prohlásit, měl jsem jiný právní názor,“...řekl Kalousek
  • Na Sobotku je smutný pohled. Doposud věděl, co má dělat: pohoršeně povykoval a čas od času vyvolal hlasování o nedůvěře vládě. Modlil se, aby vláda důvěru dostala, a tím jeho vůdcovská role končila. Teď by musel dělat politiku. Jenže na to nemá patřičné vlohy. Zmizí, jako zmizel Petr Nečas. Nemá ani tu milenku, o které by se vědělo. Nečas ji má, pustili ji z basy. Sázkové kanceláře by mohly brát sázky, jak dlouho mu vydrží, když už není a nebude premiérem.

A na konec něco veselého:
 

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2806x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 36
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist