Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

Když jsem tak přemýšlel čím uvést dnešní hlody, sáhl jsem pro nedostatek času po tématu novinář jako manipulátor veřejným míněním. A to proto, že v archivu mám uloženy kritiky toho, kdo novináře tituluje výrazy jako póvl a hnůj.



Kde kdo dneska kritizuje novináře, že způsob jímž ovlivňují veřejné mínění je neúnosný. Ovšem jenom jeden je hoden titulu "Král kritiků." Ostatní musí hodně přidat. Nu a zde jsou mnou nastřádané výroky:
*"...já jsem na lži od novinářů zvyklý."
*"Už několik měsíců nečtu noviny a díky tomu jsem duševně zdráv."
*"Novináře dělím do dvou skupin. Tou první skupinou jsou normalizační komunistická práčata. Tento typ pokládám za novinářské prostitutky a hluboce jimi pohrdám. A pak     je druhý typ novinářů. A to nejsou jen hlupáci, to jsou sebevědomí hlupáci, kteří píší o všem a nerozumějí ničemu. A tito hlupáci spolu s novinářskými kurvičkami vytvářejí     mediální prostředí v této zemi."
*"Je to stejná věc, jako kdybyste se ptal na toaletní papír na mém záchodě. A chápu, že se čeští novináři při své inteligenci ptají na toaletní papír, už proto, že si myslí, že mu      rozumějí... "
*"Nikomu nevnucuji své subjektivní mínění, byť podložené dlouholetými zkušenostmi, že nejpitomějším tvorem na zeměkouli je současný český novinář. Uvádím toto mínění    pouze proto, abych vyvrátil názor, že mediokraty jsou novináři. Novináři jsou pouze jakousi transmisí, mám-li použít komunistického termínu, tedy převodovou pákou mezi       první skupinou neúspěšných podnikatelů, leč finančně vlivných podnikatelů či pseudopodnikatelů, a cílovou skupinou neúspěšných politiků."
*"Je nešťastná země, která nemá inteligentní novináře. Je šťastná země, kde inteligence průměrného voliče je daleko vyšší než inteligence českého politického komentátora."
*"...nebudu reagovat na podle mého názoru pitomý vulgární plátek v Rakousku."
*"...tak se mi z toho upřímně řečeno zdvihá žaludek a říkám si, že někteří novináři jsou ještě horší než čeští novináři, a to je co říci, pane redaktore."
*"...si nenechám odstřelovat své ministry lidmi, které pokládám za novinářský póvl, případně které pokládám za televizní veřejně právní sebranku."
*"...zajímalo by mě, proč média, o nichž si myslím jen to nejhorší, nevěnují vašim vystoupením žádnou pozornost."
*"novináři nikdy neuvažují reálně. Novináři jsou ireální"
*"Ano, jeden umí číst, druhý psát, jak se říkalo o policajtech."
*"Novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie."
*"...jeden přitroublý komentátor vašeho deníku neustále tvrdí, že si chci ve straně udržet moc."
*"...jeden nepříliš inteligentní komentátor nebo chcete-li komentátor s vysokým deficitem inteligence v deníku Právo..."
*"Je zajímavé, že novinářští blbečci, kteří tak často píší o rozhazovačné politice vlády, si tohoto pravidelně publikovaného údaje ještě ani jednou nedokázali všimnout, patrně proto, že popírá jejich tvrzení o tom, jak vláda plýtvá veřejnými prostředky."
*"Já se těším, že se zbavím nutnosti komunikovat s novináři. Ve středoevropské současné žurnalistice jsem našel pouze jednoho novináře, se kterým jsem byl ochoten se      spřátelit. Je to pravicový novinář, Adam Michnik, šéfredaktor Gazety Wyborczej. A on řekl: "Nebyl jsem s vámi v minulosti zbabělý, a proto s vámi dnes nepotřebuji být      statečný." A to bych závěrem našeho rozhovoru vzkázal Komárkům a Denglerům, všem zbabělcům normalizačního období, kteří dnes překypují statečností."
*"český novinář si nedokáže představit českého politika, který by dobrovolně v okamžiku, kdy je úspěšný, odešel z politiky."
Na závěr kontrolní otázka. Kdo je autorem těchto výroků? Kdo uhodl, může si dát panáka Becherovky. My půjdeme na titulky.

  • Dost bylo Moravce. Čtěte více o překvapivém omezení prostoru hvězdy ČT. Moderátorskou ikonu České televize Václava Moravce neuvidíme při předvolebních diskusích ze čtrnácti krajů, které začne veřejnoprávní televize vysílat už příští středu. Oslovení mediální experti jsou přesvědčeni, že to je ku prospěchu diváků i politických debat. Václav Moravec už je až příliš předvídatelný, navíc si vyřizuje osobní mindráky a poškozuje tím ČT.
    Fíha, Moravec nebude? Že by někomu došlo, že dosti bylo Moravce? A k tomu ho vidět navíc 5x týdně dvě hodiny, to by bylo na vyhození obrazovky oknem. Nelze totiž než souhlasit s výrokem:  Z Moravce se stala nekritická sebestředná primadona. Myslím, že by mu velmi prospěla nějaká moderátoská přestávka, aby se srovnal především sám se sebou,“ konstatuje bývalý místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. Ostatně, proč nezrušit i ty otázky, které si stejně nikdo neklade.
  • Lobbista Rittig vyslýchán v kauze Nagyová. Přivedl i Rampulu. Podnikatel, který žije v Monaku a který kvůli výpovědi přijel do Prahy, se dostavil na služebnu Na Perštýně. Policie jej zatím bez obvinění podezírá z korupce s dalšími lidmi při veřejných zakázkách a praní špinavých peněz. Rittig přišel v doprovodu své obhájkyně Karolíny Babákové a advokáta a bývalého pražského vrchního státního zástupce Vlastimila Rampuly. Rampula řekl, že předpokládá, že Rittig bude vypovídat.
    Komu patří zabavené zlato a milony jsme se však zase nic nedozvěděli, přestože si pana Ištvana pozvala k výslechu sama po Moravcovi nejlepší Drtinová.
  • TOP 09 vyloučila povolební spolupráci s hnutím ANO „komunistického udavače Babiše“. První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ve vyjádření pro Novinky.cz zcela vyloučil jakoukoli povolební spolupráci své strany s podnikatelem Andrejem Babišem a jeho hnutím. Hlavním důvodem je Babišova předlistopadová minulost.
    „V letech komunistické totality byl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v nuceném exilu a ze všech sil pomáhal československému demokratickému disentu v boji proti komunismu. V téže době předseda ANO Andrej Babiš práskal komunistické státní bezpečnosti a pomáhal jí tak mimo jiné i v boji s týmž demokratickým disentem,“ sdělil Kalousek.
    S tím Mirkem Kalouskem je vážně legrace. Ohromně mu vadí "komunistický udavač" Babiš, ale nepřevlečení bolševici z KSČM mu v roce 2006 zase tak moc nevadili. Jinak by s nimi a s Paroubkem asi v létě 2006 nechtěl sestavovat vládu. A ještě větší sranda je, když Zelení na FB radí Babišovi nevěřit a ignorovat ho. 
  • ČD v Brně ukázaly novou rychlou lokomotivu Taurus. Lokomotivu Taurus od Siemensu ve firemním modrobílém nátěru s logem ČD. Od prosince 2014 bude vozit mezi Prahou, Brnem, Vídní a Štýrským Hradcem jednotky Railjet. Celkem budou mít ČD sedm těchto lokomotiv. První z nich nese jméno Spirit of Brno.
    Kdyby někdo nevěděl, co to je, doporučuji překlad  "Brněnský šnaps". A jak napsal nějaký znalec lokomotiv: Spíš mi vadí, že ČD kupují Tarusy z Rakouska, když máme daleko lepší naše. Škoda 380.
  • Prosím, prosím, smutně koukám, je tu někdo kdo ví, co je to "sociální těžba"?, zeptal jsem se na FB poté, co tak nějak po soudružsku pohovořil v telce nějaký odborář. A dostal jsem řadu odpovědí:
    *Nejvíc se mi líbí vysvětlení, že se do prázdných lomů bude navážet uhlí, aby měli horníci co kutat....
    *To je jednoduché: vláda ještě hlouběji zakutá do našich kapes a vytěžené peníze přerozdělí dle svého moudrého uvážení..
    *Že by šli místo horníků těžit uživatelé sociálních dávek?
    *Známe těžbu sociální - Kdy moudrá Státní plánovací komise naplánuje v rámci 8. pětiletky kolik se bude těžit kterého typu uhlí, kolik se z toho udělá koksu, kolik to bude stát, kolik dostanou horníci, kolik půjde do investice, kolik na rekreaci v Tatrách, kolik na rekreaci zasloužilých držitelů rekordů u Jadranu...A pak známe těžbu asociální, kdy nikdo neví nic, nikdo nic neplánuje, trh si s těžbou dělá co chce a největší hajzli jsou samozřejmě Amíci, protože si klidně těží laciný břidlicový plyn, čímž ohrožují jistoty jak soudruhů horníků, tak soudruha Bakaly...
    *To je někdo, kdo dokáže sociálně ze všeho něco vytěžiti
    *Pro upřesnění, kdyby se někdo neorientoval, tak nyní se právě nalézáme v přechodné fázi mezi těžbou asociální a sociální...
    *Jakože budou těžit, i když to bude prodělečné, aby horníci měli platy.
    tak ...stát by zadotoval Bakalu, aby se těžilo dál .... ze sociálních důvodů ..... prostě chujovina
    *Sociální těžba je, když se každá tuna vytěžené suroviny uloží na skládku, odkud si ji pracující mohou odnášet do svých domovů.
    *To je obyčejný komunismus
    *Tak si to shrneme: Stát dotuje občany, aby netopili uhlím (Zelená úsporám), a tentýž stát se chystá dotovat doly, aby se dál rubalo uhlí, které nikdo nechce (tzv. sociální těžba). Mně to tedy přijde naprosto logické, ale dovedu si představit šťouraly, kteří by to nechápali.
    *Ani ne tak komunismus, jako korporátní socialismus .... korporace berou zisky z práce a peněz daňových poplatníků a titíž daňoví poplatníci pak sanují ztráty těch korporací
  • A trocha bulváru: Při sběru hub pánové pozor. Pozor na dary lesa! Muž (41) snědl houby a pak si urval penis. Nikdo neví, co se mu přesně odehrávalo v hlavě, jak ani proč to udělal. Když ale objevili zdrogovaného muže v kaluži krve před místní školou, část jeho penisu chyběla. Muž  způsobil v americkém městě Ypsilanti Township pořádný rozruch. Nikdy předtím neměl žádné problémy s drogami a všichni ho považovali za bezproblémového souseda. Při návštěvě u kamarádů ale snědl halucinogenní houby a reakce na ně byla extrémní. Tak jsem raději poslal na houby manželku. Jeden nikdy neví.

A zprávy o počasí: Pojďte si s námi užít babí léto, píší na počasovém serveru. Je to prý poslední příležitost načerpat sluneční paprsky a pozitivní energii a také zlepšit fyzickou a duševní kondici před podzimními plískanicemi a předvánočním stresem. Když jsem to říkal pavoukovi, říkal, že ať neblbnu s babím létem, že mi manželka rozhodně žádný baby trpět nebude. Prý mám vyrazit do štatlu, dokud je co očumovat. A taky mu mám koupit něco na zahřátí. Nejlepší prý bude rum. No nic. Jdu užít babího léta.
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Při kontrole mne doktor pochválil, že jsem shodil váhu. Prý jak to dělám. Říkal jsem, že jsem najel na nejlepší známou dietu a tou je nežrat. Mezitím jsem se dočetl, že sex je lepší než dieta nebo cvičení. No prosím. A moja furt, hejbej se, cvič! Budu jí muset říct, že zůstaneme doma v posteli a dopřejem si kvalitní sex. Žádný běhání. Výzkum z roku 2010 zjistil, že pokud si dopřejete sex dvakrát týdně, snížíte riziko srdečního infarktu téměř o polovinu. Taky prý se po lupačce líp spí. Nemluvě o zlepšení imunity. Teda nevím proč jsem nebyl vědcem co tydle ptákoviny zkoumá.

A na Fejsbůku napsali:

  • Skutečný job titles z kandidátky Zelených: Expertka na rovné příležitosti, Grantová konzultantka, Analytička šetrné turistiky, atd atd Už schází jen expertka na biomasu
  • Ištvan u Drtinové: dlouhé minuty hloubavého ticha vyplněné jedním, dvěma slovy, abychom se nakonec dozvěděli, že prokurátor nesmí nic říct.
  • Máme kotel na plyn. Chyba. Kdybych měl na uhlí, dalo by se teď levně koupit od Bakaly.
  • Zatímco důvěra v Bakalu klesá, cena NWR stoupá. Prý asi trh ví něco co my nevíme.
  • Kdo dokáže vytvořit párek ze smrkových pilin nemůže být zlý člověk.
  • Délka minuty je závislá od toho, na které straně dveří WC ji prožíváte.
  • "Politika je údajně druhé nejstarší řemeslo na světě. Občas si uvědomuji, že se v mnohém podobá tomu prvnímu." R. Reagan
  • Politika je činnost, která přesahuje možnosti lidského chápání...Proto tam i hovno může nečekaně vylétnout vzhůru!
  • Senátor Okamura spoléhá na advokátku Kláru Samkovou, která bude Okamurovým jménem podávat žaloby. Tak ne abyste napsali Pitomio jako Marek Stoniš.
  • Když ostravskokarvinské doly vydělávaly, jejich majitelé nám pochopitelně ze svých zisků nedávali ani korunu. Když nyní prodělávají, není žádný důvod, abychom jim z našich kapes dali jednu jedinou korunu, byť by nás omračovali sebeušlechtilejšími důvody.
  • Prý bude brzo pan Bakala nežádoucí osoba, povídal pan Zaorálek. Dobrý. Kdy budou na hranicích zas dráty? Už brzo?
  • NWR chce zavřít důl Paskov. Je ale ještě možnost, že ho nezavře, ovšem to by musel horníky zadotovat stát. Stačí šest miliard, a hned budou mít z čeho platit nájem v Bakalových bytech…
  • „Měl jsem větší prsa než spolužačky.“ Trochu netradiční stránka pro politika.

A na konec něco veselého:
Tenhleten hejtman Chovanec se s tim teda nemazlí. On normálně dává na web fotky, jak si něco měří v kalhotech.


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2618x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 42
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist