Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Tak co dát do úvodníku. To je problém. Do ODS se coby loajální člen nehodlám navážet i když bych několik námětů měl, o OKD a Bakalovi bylo řečeno snad už vše,


kromě zajímavých fakt kterak chudý chlapec z Brna ke štěstí přišel (kdo by neuvěřil tomu, že devatenáctiletý vyučený dámský krejčí v oděvním družstvu VKUS Brno emigroval v roce 1980 do USA a tam zázračně zbohatl při práci údržbáře v kuchyni kasina Harrah’s v Las Vegas) může kouknout na server Protiproud, německé volby jsou pro mne nezajímavé, tak snad dáme něco o datových schránkách. Ministerstvo vnitra totiž nedokáže doložit, zda přinesly úspory, ačkoliv systém stál 3 miliardy peněz, ačkoliv podle studie proveditelnosti k projektu datových schránek měl stát jejich zavedením ušetřit půl miliardy korun ročně. No prosím. A to chce vnitro zavést datové schránky pro všechny. Nejen úřady a firmy, ale od ledna příštího roku také všichni živnostníci budou muset povinně používat ke komunikaci s obecními a státními institucemi datové schránky. Počítá s tím ministerstvo vnitra, které už připravilo novelu zákona o elektronických úkonech a posílá ji do meziresortního připomínkového řízení. Neboli řemeslník co opravuje boty a účto vede inkoustovou tužkou na pytlíku od mouky si bude muset koupit počítač a místo opravy podrážek bude studovat taje woken. Komu se to nelíbí, může si jít stěžovat do lampárny na páté nástupiště. Mimochodem, já ač nemusím, mám tuto schránku dobrovolně a co myslíte? Posílá mi tam někdo něco? Hanihouno jak říkají Chodové. Pěkně chodím do fronty na poštu, která roznáší ráno kdy nejsem doma a hodí mi lístek že si mám odpo přijít stoupnout do fronty jak za komančů na mandarinky. Kterýhopak asi lobisty je toto zase asi kšeft? Všichni protikorupční bojovníci se interesují dálnicemi a podobnými volovinami, já tvrdím, že největší byznys kvete v oblasti IT. Protože silnici rozumí kdekdo. Jedničkám a nulám málokdo. Tak už se hoši protikorupční vzbuďte a zkuste kouknout do těchto krajin. A my pojďme na titulky.

  • Vlaky zadarmo by stát nestály ani korunu, pravil na obhajobu návrhu svého vládního kolegy ministr Pecina. Česká média i sociální sítě totiž zaplnil předvolební slib Strany práv občanů Zemanovci, podle nějž by lidé mohli mimo špičku cestovat vlakem úplně zadarmo. "To opatření by žádné peníze nestálo, náklady na vydání jízdenek jsou vyšší než jízdné, které se v těch vlacích vybere," řekl ve volebním Interview Daniely Drtinové lídr SPOZ v Moravskoslezském kraji Martin Pecina.
    Tak co dodat? Jistě, chceme tuto zemi normalizovat a chceme, aby tuto zemi řídili odborníci, jak pravil v tomto pořadu pan Pecina. A už to tu máme. Budeme opět normalizovat. Normalizace a vláda "odborníků" SPOZ? Pánbůh s námi.
  •  Země bude obyvatelná možná už jenom 1,75 miliardy let, hlásají titulky. Odhaduje to tým, který vedl Andrew Rushby z Univerzity východní Anglie.  Rushby a spol. si na základně dostupných informací o hvězdných systémech nasimulovali evoluci Sluneční soustavy. Dospěli k odhadu, že Země opustí obyvatelnou zónu Slunce někdy za 1,75 až 3,25 miliardy let.
    Podívejte se, čím se někdo živí v době celosvětové krize. Co mne na tom stolicuje je fakt, že ten plot asi budu muset spravit, protože by mi to doma neprošlo.
  • Zvýším daně, tvrdí kandidát Hůlka. Podpořím ekonomiku, ale nevím jak, říká fotbalista Švancara. Pokud uspěje ve volbách, bude zpěvák Daniel Hůlka prosazovat, aby daň na antibiotika nebyla stejná jako daň na automobil. Fotbalista Petr Švancara by bojoval proti korupci tím, že by "všechno víc hlídal". Server IHNED.cz zjistil, co si kandidující celebrity myslí o zásadních tématech. Je známo, že my, kteří podporujeme myšlenky Miloše Zemana, podporujeme zvýšení společenské solidarity, a tedy i spravedlivé zdanění vysokopříjmových skupin obyvatelstva. V oblasti nepřímých daní budeme prosazovat vrácení snížené sazby na léky a základní potraviny na 10 procent. Ani já nechápu, proč by měla být antibiotika zatížena podobnou daní jako luxusní automobil.
    Panenko skákavá, svatá prostoto, opravdu jsou na kandidátkách takové hůlky?
  • Pokud budeme po volbách spolupracovat s KSČM, nebude to vládní koalice, říká Sobotka. ČSSD se v průzkumech volebních preferencí drží na špici a její vedení už plánuje sestavení nové vlády. Předseda strany Bohuslav Sobotka v chatu se čtenáři serveru IHNED.cz potvrdil, že nebudou spolupracovat s TOP 09 a ODS a jeho cílem je vytvořit jednobarevnou vládu.
    Dobře to ten Bohouš zatemnil. Jak pravil jeden nejmenovaný novinář na FB, z hlediska výrokové logiky to znamená: budeme spolupracovat s KSČM a neříkejte tomu koalice..
  • Hollande volá po rychlejším snižování emisí v EU.  Francouzský prezident řekl, že Evropská unie by do roku 2030 měla snížit emise oxidu uhličitého o 40 procent ve srovnání s rokem 1990. Nynější cíl je pokles o 20 procent do roku 2020. "Evropa musí jít příkladem," řekl Hollande. Ve Francii by chtěl výrazněji omezovat spotřebu fosilních paliv, tedy ropy, uhlí a zemního plynu. "Energie z fosilních zdrojů tvoří 70 procent naší celkové spotřeby energie," prohlásil Hollande v projevu o energetické strategii Francie na příští desetiletí. "Navrhuji proto do roku 2030 omezit spotřebu fosilní energie o 30 procent," řekl. Francie prý půjde příkladem a do roku 2050 se bude snažit snížit spotřebu energie na polovinu.
    Obávám se, že frantík tak trochu zaspal. Ukazuje se, že s tím oteplováním to není tak vážný. Ale někteří vědí, že není ve světě většího kšeftu, než je obchod se strachem. Z těchto zkušeností usuzuji, že budeme v příštích letech strašeni a strašeni, nic jiného než o možných negativních dopadech globálního oteplování neuslyšíme a budeme platit a platit (ať budeme chtít nebo ne, neboť prostřednictvím daní) jako mourovatí a veleknězové hlásající apokalypsu a na ně napojené politické a ekonomické skupiny z nás budou dobře žít a týt.
  • Nová strana by mohla v ČR pomoci zorganizovat Romy, píše The Economist. Britský týdeník The Economist se ve svém čtvrtečním blogu věnoval romské problematice v České republice. V této souvislosti připomíná, že nadcházejících předčasných voleb se zúčastní i nová Romská demokratická strana (RDS), která se sice do parlamentu zřejmě nedostane, ale mohla by pomoci politicky zorganizovat českou romskou menšinu.
    Teda mají ti Angláni starosti. Důležité by byly hlavně ty peníze, v případě toho, že by získali 3%! Pokud jim zas pokladník nezahnul s kasou.
  • Strážníci sepsali nejpomočenější místa v Praze. Chodíte kolem nich? Takouvou sugestivní otázku položily Lidovky. Vypracovat seznam míst, která jsou nejvíce znečištěna lidskou močí. Takovou žádost poslal pražský magistrát městské policii. Její náměstek Ludvík Klema serveru Lidovky.cz řekl, že v centru města by mohla být na tomto seznamu takřka každá ulice.
    Tak to je zas jeden nápad, kde se úředník zamyslel přímo hlavou. Monitorovat obechcané kouty? To je teda fakt úkol hodný strážníka.
  • A trocha bulváru: Dnes opustíme domácí luhy a kouknem se do světa. Na portále Eurozprávy se například dočtete, že už i v Rusku se dějí věci. Chcete dokonale orálně uspokojit svého muže? Choďte do kurzu.  Některým prostě nestačí naučit se ve škole číst a psát. Do života potřebují i jiné dovednosti a tak "studují" předmět Umění orálního sexu. Ženy prý se houfně přihlašují do kurzu za 75 dolarů na tři hodiny. Naučí se tak různé praktiky, jak uspokojit muže. Při vyučování ale zájemkyně používají umělou náhradu, nikoliv živého modela. Kurz vede psycholožka a sexuoložka Jekaterina Lyubimová, která prý ovládá více jak padesát technik. Ty se snaží předat stovkám žen všech věkových kategorií. Tak snad to pro dámy nebudou jen vyhozené peníze a jejich muži pocítí rozdíl. Tak prosím. Už zas k nám přichází osvěta z východu. Říkal jsem manželce, že jí ten kurz zaplatím, ale prý vajgle nedohuluje. Miluji svoji ženu.

A zprávy o počasí: Večer jsem si lehl, bylo léto. Dnes jsem se probudil a je podzim. Říkal pavouk, že bude chladno a deštivo, dokonce prý přízemní mrazíky. Prý mu mám koupit brusle. No nevím, to mu raději zatopím. Zavazovat tkaničky na osmi nohách se mi totiž nechce. Doufejme, že se teplo aspoň na chvíli vrátí,protože některé letní výhledy by bylo škoda ztratit. 
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Při uklízení zahrady a její přípravě na zimu jsem se praštil do koulí. Již od nepaměti se vede spor o to, co je největší bolest. Ženy většinou zastávají názor, že největší bolest je porod. Muži naopak tvrdí, že kopnutí do koulí. Bolest se dá těžko změřit, ale pokusme se rozhodnout tento spor logickou úvahou. Poměrně často se stává, že rok, či dva po porodu žena prohlásí: „Miláčku, co kdybychom měli další děťátko?“Naproti tomu není znám jediný případ, kdy by nějaký muž dva roky po výše zmíněné zkušenosti řekl: „Bylo by pěkné, kdyby mě zase někdo kopl do koulí...“. Tak tedy pro mne je to naprosto jasný.

A na Fejsbůku napsali:

  • Tak myslím, je na čase přestat s váháním, ukončit ŽL a včas se rekvalifikovat na finančního kontrolora registračních pokladen...
  • @stary_mrzout: Myslím si,že účtenková loterie je skvělý nápad a měl by se zavést hned po opětovném vytvoření Pomocné stráže VB a Sboru domovních důvěrníků.
  • Vyjadrili se uz nekde Stropnicky, Telicka, Komarek a Zlatuska k tomu, ze jejich pan reditel dnes odmitl Euro? Cekam, co vymysli za vymluvy,ale aspon jeden bude urcite dal pro Euro a bude se na tom snazit dokazat demokraticnost firmy.
  • "Andrej nás nebije. Jen nás otcovsky laská rákoskou." vysvětloval Martin Komárek, proč se vrací ze schůzí ANO s podezřelými pruhy na rukou i zádech. Martin Stropnický dodává pak na adresu novinářů, kteří se ho ptali na údajné nedemokratické procesy uvnitř strany: "My jsme náhodou demokratická strana. Můžeme demokraticky mlčet a také máme plné právo svůj souhlas s předsedou Babišem dávat hlasitě najevo."
  • Ten odpornej Socbotka na tiskovce prohlásil: "Musíme zajistit sociální spravedlnost tím, že zmenšíme rozdíl mezi bohatší a chudší částí populace." Já to chápu tak, že vzdělaným a pracovitým lidem seberou jejich oprávněné výdělky a tyto peníze dají líným a nevzdělaným. To je normální KRÁDEŽ a Ištván by ho za tuto větu měl zavřít na delší dobu než dráta !!
  • Kdo je na fotce představitelem předvolební politické holubí letky? Protože je fotka z h "primátorek", není to ani olomoucký tvarůžek (bohužel), ani ministr obrany, jehož Dukla letošní primátorky vyhrála. Je to ten pán s motýlkem.

A na konec něco veselého:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2861x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 46
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist