Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Zeman zavádí diktaturu. Je to nový Sládek. Napsal můj přítel Publicista Tomáš Haas. Kdo je Tomáš Haas? Emigroval v roce 1969 do Kanady, kde studoval historii a politologii.


Působil jako konsultant v Kanadě a USA. Mezi léty 1991 a 1996 působil v Praze jako poradce primátora Hlavního města Prahy, několika ministrů a Úřadu vlády. Potom se na několik let vrátil do Kanady a USA, kde opět působil jako nezávislý konsultant. Do republiky se definitivně vrátil roku 2005 a mezi lety 2005 až 2008 byl interním poradcem presidenta republiky, v letech 2009 - 2010 byl poradcem tehdejších předsedů vlády - Topolánka a Fischera. Myslím, že tento pán nám může něco říct k současné situaci. O Ištvanovi, o ODS i o Zemanovi.
* o policejním puči: Myslím, že ani média si nevšimla, co se u nás vlastně stalo. Představte si, že by nějaký státní zástupce třeba z New Jersey poslal policejní SWAT team do Bílého domu, kde by zatkli a odvedli v řetězech šéfovu sekretářku. Zároveň by stejný policejní tým vnikl do budovy CIA, zatkl šéfa a jeho předchůdce v úřadě. A aby to bylo celé, policie by zatkla a odvedla v řetězech tři bývalé kongresmany. Po tom, co by všichni zatčení strávili měsíc ve vyšetřovací vazbě, kterou na ně uvalil nějaký soudce okresního soudu, by byli všichni propuštěni, protože Nejvyšší soud by prohlásil jejich pobyt ve vězení za nezákonnou vazbu a vyňal by je z jurisdikce toho státního zástupce. Asi by padaly hlavy a noviny i televizní obrazovky by byly plné úžasu nad „zbabraným kocourkovským pučem“.U nás toho komického státního zástupce přijme prezident republiky, gratuluje mu k jeho úspěšné práci a vyjadřuje plnou podporu jeho snahám.
* O ODS:  Ztratila kontakt se svými voliči, ztratila důvěryhodnost a odmítala (a stále odmítá) si to přiznat a hledat příčiny. Už deset let proklamuje, že se vše napraví tím, že se „vrátí ke kořenům". U kořenů však nebyly jen pravicové principy, byla u nich rovněž důvěra členů, příznivců a voličů. Tuto důvěru ODS, protože po většinu tohoto období byla hlavní a nejdůležitější stranou, postupně ztrácela. Nejen proto, že své principy dostatečně neuplatňovala, ale hlavně proto, že nositeli těch principů byly čím dál tím více osobnosti, kterým veřejnost nevěřila. ODS od roku 2006 ztratila více než milion voličů.  Nikdy si neudělali pořádnou analýzu a nehledali příčiny. Nepovažovali ztrátu voličů za důležitou. Ještě dnes ODS dál masivně ztrácí své poslední voliče, ale vedení si myslí, že cosi zachrání tím, že na první místa kandidátek posadí nějaké „čisté" figury a voličům to bude stačit. Nebude. Nebude stačit ani ten „návrat ke kořenům" a ani nějaký geniální nový volební program. Návrat ke kořenům je nevěrohodný. Principy, zásady a program nezapůsobí, když je voličům „prodávají" stále tytéž tváře, které tu základní důvěru již dávno ztratily. Myslím, že jde o „last call", poslední příležitost. Pokud to ODS neudělá ani teď, je možné, že příští volby budou poslední, ve kterých bude ODS hrát významnou, i když značně umenšenou roli. Paní Němcová je dnes jednou z mála tváří ODS, která nevzbuzuje negativní dojem. Myslím, že to je v tuto chvíli téměř vše, co může nabídnout. A není to málo. Je to šance pro ODS a je to šance i pro ni. Základ, na kterém může stavět. Já jí přeji, aby se jí to podařilo. Samozřejmě, že jsou v ODS lidé, kteří mají potenciál a kteří se mohou stát „tvářemi kampaně".
* O Zemanovi:  Omezovat prezidentovy pravomoci je za prvé pozdě a za druhé nás již pan prezident přesvědčil, že něco takového na něho neplatí. Pokud nechceme Ústavu formulovat tak, že prezident žádné pravomoci nemá, Miloš Zeman jistě najde cestu, jak svou vůli prosadit. Zvyklosti, vžité postupy obvyklé v demokratických státech jsou podle něho „idiotské" a dá se předpokládat, že stejného mínění bude i po změně Ústavy. Posledních několik let jsem říkal, že jediným naším štěstím je to, že Miroslav Sládek přišel příliš brzy. Doba ještě nebyla pro tento druh politiky zralá a vyjadřoval jsem obavy z toho, že pokud naše politické strany nezačnou vnímat problémy naší politiky a nezačnou vnímat své voliče a jejich rostoucí frustraci, přijde nový Sládek a bude daleko nebezpečnější. Nový Sládek přišel a jmenuje se Miloš Zeman.  Miloš Zeman nezavádí prezidentský systém. Zavádí diktaturu tím, že potlačuje a záměrně oslabuje Parlament, moc zákonodárnou tím, že do existujícího parlamentního systému, definovaném v Ústavě jako svobodná soutěž politických stran, vkládá shora, proti vůli sněmovny, svou vlastní vládu a svou vlastní nevolenou stranu. Navíc ji přiděluje rozhodující posty ve vládě a státní správě, diktuje sněmovně svou vůli, nebere v úvahu její ústavní roli a podrobuje ji potupným podmínkám. Oslabuje moc výkonnou tím, že jmenuje svou vlastní vládu a tím, že si předvolává státního zástupce a vstupuje do otevřených vyšetřovaných případů a podporuje vybranou stranu sporů. Tak myslím, že to je dost myšlenek k přemýšlení. A až je promyslíte, můžeme na titulky.

  • Lidé jsou rádi, že trávili život za bolševika, protože „bylo žrádlo“. Napsal Jan Jandourek. Reaguje tak na čtenáře, který napsal: „Jsem agresivní zatvrzelý bolševik a jsem rád, že jsem mohl velkou část života prožít za hlubokého míru, kdy jsme měli co žrát, nikdo se nemusel bát o práci a byla sranda.“ A myslel to vážně. Zřejmě jeden z těch co dávají bolševikovi 15%.
    Tak se na ten vztah jídlo-žrádlo podívejme přes poměr výdělků a cen. Dnešní jídlo je levnější, než bylo za bolševika „žrádlo“. O výběru se snad bavit netřeba. A přidám básničku Pepy Fouska: "Zapomněl mnohé tento lid a otvírá zpět vrátka. K moudrosti dlouhá cesta je - a paměť? - ta je krátká! Divný národ tihle Češi – i když je pes pokouše, sotva se jim rány zhojí, znovu volí komouše. Potom šlapou jako stádo za srpem a kladivem, anekdoty šeptají si potichoučku nad pivem!"
  • A malé shrnutí komedie zvané česká politika. Ze světa: Všichni všechny sledujou a je to normální.  Z domova: Andrej Babiš neví. KDU ví, že neví. Bohuslav Sobotka je témeř národním hrdinou. Škromach a spol. jsou splachovací a jeden komunista musí do práce, protože si to nějak špatně vyjednali. Okamura v Hyde Parku byl k sežrání. Jen by neměl tak často používat slova jako Švýcarsko, Masaryk, přímá demokracie a Pavel Kohout. Ve Švýcarsku by jeho strana dostala tak 0,1%, Masaryk by z něj neudělal ani správce svých kapesníků, pojem přímá demokracie v jeho podání brzy naprosto ztratí svůj význam a Pavel Kohout už podporuje Svobodné. Aspoň, že má Tomio kolem sebe spřízněné duše, které mu rozumějí. Jmenoval Jefima Fištejna či Hanku Marvanovou. U pana Fištejna tomu moc nevěřím, ale u Hanky ano. Kdo má dítě se šílencem Cibulkou, je jistě dost šílený na to, aby spolupracoval s Úsvitem Tomia Okamury. Ať žije strana, která má 6-ti členný výkonný výbor a 3 členy, kterými jsou Okamurova 17-ti letá přítelkyně, jeho o něco málo mladší syn a plyšák, který nestihl odcestovat do světa!
  • Vpálí si Ištvan kulku do hlavy? Ptá se publicista Petr Štěpánek.  Ivo Ištvan by se po té blamáži měl jít zastřelit.  Zatímco skuteční zločinci kdesi v klidu přepočítávají své miliardy, chrabří státní zástupci a policisté placení z našich daní rozjeli monstrózní akci proti (ex)politikům, jejímž výsledkem je obrovské NIC, leč vedlejším produktem změna mocenských poměrů v zemi. Možná je to ale ještě horší, neboť je docela dobře možné, že onen vedlejší produkt byl ve skutečnosti hlavním cílem. Obvykle se tomu pak říká puč. Jsme normální země. Trochu se tu podvádí, trochu se tu krade, trochu se tu korumpuje. Nijak extra se tím nelišíme od jiných zemí. V jednom je přesto podstatný rozdíl. Tolik masivního sebemrskačství se jinde hned tak nevidí. Užiteční idioti ve svém svatém sebemrskačském zápalu netuší, že jsou nástrojem jiných. Média, ať už ve vlastnictví domácích či zahraničních kormidelníků, a bojůvky občanských aktivistů financované bůhví odkud, oč pochybnější, o to hlasitější, dennodenně masírují veřejnost, že jsme vlastně ti úplně nejhorší. Proč? Není třeba být milovníkem spikleneckých teorií, abyste si připustili možnost, že motivem také může být snaha přesvědčit zdejší lidi, že si vlastně nejsme schopni vládnout sami. Všichni politici tu jsou gauneři, pročež hurá pod křídla nějakého dalšího protektora. Jak dlouho ještě budou orgány činné v trestním řízení za peníze nás daňových poplatníků namísto stíhání opravdových zločinců hrát nechutné politické hry?
    Nejlíp i s obrázkem to okomentoval aTeo: Právní konstrukce žalobce Ištvana poněkud smrdí. Chcete-li, tak páchnou.  Ten umanutý fanatik si totiž potrpí na formulace. A přeformulovává svá bizarní obvinění tak dlouho, až mu z nich zůstane to, co je zde vyobrazeno.
  • A nezapomeňme na Brusel. Brusel zatrhne výkonné vysavače. V Německu už mluví o zakazovací vzteklině. Klasické žárovky už skončily, nastoupily ty úsporné. A už za rok – 1. září 2014 – zazvoní v Unii umíráček i domácím vysavačům s výkonem nad 1600 wattů. Oficiálním důvodem je snaha o snížení spotřeby elektřiny a splnění klimatických cílů EU. „Je naléhavě nutné zbrzdit zakazovací vzteklinu Komise,“ reagoval na tento záměr německý europoslanec Herbert Reul (CDU). Plán EU nicméně vychází z unijní směrnice 125 EG z roku 2009. Ta se vztahuje prakticky na všechny elektrické spotřebiče v kuchyni, obytné části domácností i kanceláří včetně zábavní elektroniky, sušiček, kopírek či klimatizace.
    Co dodat. Není nad ekologicky šetrné březové koště! A kdopak ví co nám Brusel zakáže příště, vyhraje jeden z posledních exemplářů klasické žárovky. A nelze než souhlasit s Fejsbůkovým Anarchytectem, který napsal:  když teď máme nalinkovaný pomalu i to, v kterej ruce držet půllitr a ve kterej nepřátelskýho jointa a prostě budeme mít vysavače k hovnu a tímhle sebeobětováním zastavíme globální oteplování, který způsobilo to, že v Antarktidě je momentálně nejvíc ledu od roku 1970, kdy se to tam měří, což jsou paradoxy, které známý klimatolog a znalec biomasy Al Gore označuje jako „takovýhle píčoviny nebudu poslouchat“ a v Bruselu ještě přišli na to, že kompy moc hřejou a co jako s tím a pak, když komise objevila, že jsou na elektriku, připravujou směrnici, že by se kompy, tedy především noťasy, napájely tzv. ekologicky šetrným zdrojem, což v překladu znamená, že sedíce na jakémsi trendy stacionárním kole budete šlapáním vyrábět elektřinu.
  • Sobotka: Kandidáti do vlády by měli předložit lustrační osvědčení. Tak  Bohuslav považuje za správné, aby kandidáti do vlády museli předložit negativní lustrační osvědčení. "Je to zvyklost, která by měla být respektována i nadále," řekl iDNES.cz.
    Nevím jestli to ví, ale nutně tím musel nastolicovat potenciálního koaličního partnera, protože ten je v té věci vo aaký zmetěný. Vede totiž soudní spor se slovenským Ústavem paměti národa. Odmítá, že před rokem 1989 spolupracoval s komunistickou StB. Soudní spor má pokračovat až po novém roce. Babiš v rozhovorech pro sobotní deníky Lidové noviny a Právo řekl, že k ministerskému postu čisté lustrační osvědčení nepotřebuje. "Moji právníci říkají, že to není potřeba. Ta situace nenastala. Když nastane, budu to řešit," citovaly LN Babiše. Ovšem  Miuoš se na to dívá jinak. "Žádné výjimky zákon nepřipouští a prezident republiky splnění všech podmínek pro jmenování členů vlády vyžadoval a nadále vyžaduje,"
    No to jsem fakt zvědavej. Provokovat frajera, co jedinej může Bohušovi pomoci ze současnýho marastu, to se jen tak nevidí. Jak vidno, Zeman totiž nikde v kómatu neleží, naopak rychle pochopil, kdo je jeho hlavní soupeř a reaguje. Toto je důkaz. Neznamená to ovšem, že se pánové v budoucnu nedohodnou. Teď se kolíkuje terén. Mám strach, aby Bureš při té lustraci nedopadl jako ta kočka na Kantorkově obrázku.
  • A odbory podpořily mimořádný sjezd ČSSD. Předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek podpořil návrh lídra sociální demokracie Bohuslava Sobotky na svolání mimořádného sjezdu strany. Odboráři se vyslovili pro to, aby byla situace uvnitř ČSSD co nejdříve vyřešena. Sobotka informoval, že jeho strana zapojí odbory do vyjednávání o nové vládě.
    K tomu mne napadá jediná otázka. Co se do tohoti odboráři serou? Copak jsou socanský béčko? Hoši, starejte se o Mikulášskou a o kolekce, blíží se vánoce.
  • A trocha bulváru: Nejvíc sexy jsou muži s desetidenním strništěm, ukázala studie. Psychologové potvrzují, že vousy mužům zvedají sebevědomí. Podle výzkumu australských vědců zvyšuje porost na obličeji i jejich sex-appeal. Australští akademici Rob Brooks a Barnaby Dixson z University of New South Wales zveřejnili nedávno v časopise Evolution & Human Behavior (Evoluce a lidské chování) průkopnickou studii o vousech. Zjistili, že vousy dělají v očích žen muže přitažlivější, mužnější, zdravější a také je považují za lepší otce. Za nejméně sexy a mužné označily ženy tváře hladce oholené, za nejvíc atraktivní pak většina uvedla asi desetidenní strniště. "Tehdy dosahuje mužská atraktivita maxima, pak začne zase pozvolna klesat," tvrdí Brooks a Dixson. Tak nevím. Ptal jsem se mamuš, jestli tento pán se strništěm je sexy a dozvěděl jsem se, že jsem snad blbej.


A zprávy o počasí: Počasí zblblo. Na severu Čech se blýskalo, na Šumavě sněžilo. Během středy bude prý přes Česko postupovat další okluzní fronta. Z toho vyplývá, že bude sviňsky. Mraky jak sviňa, bude padat všelicos, voda, mlhy, sníh, poladovica. Ráno bude hmlisto, cez deň tak isto. Pavouk zalezl do rohu pod svůj květináč a jal se kutat zemljanku. Taky se mne ptal, co jsou to sáňky. Je to trdlo, nemá tam kopec. Zbytek haloweenské výzdoby se k počasí vyjádřil následovně. 
                                                                                                                                  
A z mého života:  Silvie Lišková napsala na své stránky v reakci na ukázku gurmánské večeře Mirka Macka: Miroslav Macek měl dnes k večeři dítě od slepice a rýži si uvařil ve vývaru z dítěte od krávy....když vaří houby nebo lilky, ráda pochválím - a teď mohu klidně i přispět s troškou do mlýna....takový malý tip pro masožravce...nakonec už jsem viděla číňany kteří si vykostili a uvařili dědečka - tak co by ne?... protein jako protein. Na což jí Mirek odpověděl: Desítky nevinných mláďat, ze kterých mohli vyrůst statní a zdraví jedinci, přinášející krásu a užitek, jsou nemilosrdně zavražděni brutálními vrahy tím nejbolestivějším způsobem - rozdrceni a často i opařeni vařící tekutinou beze stopy milosrdenství: pokrytečtí vegetariáni si připravují celozrnnou snídani.
Do diskuze jsem se zapojil slovy: Já dostal knedlík s vejci. V těch vejcích byly určitě potenciální zárodky slepiček. Jsem hajzl a za trest si kousnu do mrkve kterou nesnáším. Jen nevím, jestli nebude řvát bolestí. Kamarád říkal že jo, protože ukousnout mrkvi nohu je nelidské.

A na Fejsbůku napsali :

  • @schwarzenbergk: Doktor mi potvrdil, že Zemanův stav se lepší. Ráno už zvládl bez pomoci vykouřit krabičku vicerojek a dostat do sebe tři litry teplého piva.
  • HELL YEAH! Konečně jsem našel holku. "Žena z New Hampshire zadržena za hlasité přehrávání skladby Highway to Hell od AC/DC na 26 hodin."
  • Nic necharakterizuje změnu hradního pána více, než lesklá růžovofialová kravata hradního kancléře Vratislava Mynáře na oslavě státního svátku 28. října. Dokonalý důkaz pars pro toto všeobecného hradního buranství.
  • Vzniká REP, Rada ekonomických poradců hnutí Ano. Bude velice zajímavé sledovat, co se bude dít, až její ekonomická doporučení narazí na očekávání Babišových voličů.
  • Babišovci dle svého vůdce nejsou na vládnutí připraveni. Další spasitelská strana Tomia Okamury má 9 členů....Jsem rád, že 25% voličů v ČR je naprosto politicky gramotných a ví, komu chtějí svěřit správu této země.
  • Buzerant je homosexuál, který si ze své odchylky dělá politickou nebo společenskou živnost.
  • "Národ se pomalu, ale jistě smiřuje s Babišem. Stejně rychle se národ smířil s protektorátem, s únorem 48, se srpnem 68 a nejspíš by se stejně rychle smířil i s návratem vlády jedné strany. Hlavně, že je co žrát... Čest výjimkám…,"
  • Bělohradský je již dlouhou dobu zcela mimo a jeho jemně sepnuté ruce a zadumaný výraz je jen divadélkem. Nepamatuji, kdy se tento mudrlant v sáčku s loketními nášivkami naposledy trefil.
  • Byrokracie a regulace zvítězí nad rozumem a svobodou. Vysavače, pytlíky a hajzlíky budou vyškrtnuty z učebnic dějepisu!
  • Největší problém s EU zákazem igelitových tašek bude mít strejda Vik, bývalý poslanec Kraus a Standa Gross. Myslím, že by ten zákaz mohl zruinovat Sociální demokracii. Ačkoliv jsem zaslechl, že si již začínají zvykat na krabice od vína. Uvidíme.
  • Dát si brko je prostě špatný. Hulení cigár je prostě dobrý. Že kecám? Ani kulový. Žádný kecy. Taťka Miuoš za svůj brožovanej barvotiskovej život vykouřil dvě obilný sila tarase bulby. Cévy má jak neochmýřenej jinoch.
  • Když už dělá @CT24zive reklamu filmu o Mandelovi, měla by dodat, že to byl boševický terorista a vrah! Viz http://t.co/2kY3Kcs7CX
  • Velká legrace by byla, kdyby Hašek všem těm výzvám k odchodu opravdu vyhověl... a se svými věrnými založil alternativní poslanecký klub. Dvě parlamentní frakce jedné politické strany? No, tak to by odpovídalo dnešní realitě ve Sněmovně. Něco  jako ČSSD(b). Akorát mi vrtá hlavou: už se Zdenda vynořil z bazénku, anebo se pořád schovává na dně?
  • Největší chybou vedení ČSSD je, že většina je tam chytrá jako Škromach a charakterní jako Hašek..."
  • Prý na chov. Tak jedině chovný pár. Vzal bych to jedině s Benešovou.

A na konec něco veselého: Socani terazky naléhavě potřebují "klid na práci", leč chovají se jako splašená vodňanská drůbež. Agent Bureš potřebuje negativní lustrační osvědčení, agent Schwarzenberg silnější motorku, Bělobrádek lepší kravatu, Okamura plastickou operaci mozku, ODS a KSČM uvědomělejší voliče, zelení více přechodů pro soby, Zeman disciplinovanějšího psa a inteligentnější nohsledy... atd. Naštěstí občan nepotřebuje nic. Anebo že by přece jenom něco?

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3303x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 38
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist