Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

Už zase někdo jitří nálady v ČT. Partička nikým nevolených mluvících hlav si asi myslí, že ta naševaše je vlastně jejich.


Na šéfy zpravodajství České televize podalo stížnost 24 redaktorů a nyní si chtějí sestavit vlastní komisi aby šetřila paralelně s komisí jmenovanou ředitelem. A v čele dáma, jejíž vystupování připomíná uštěkanou domovnici. Fakt je, že tentokrát, na rozdíl od doby spacákové rebelie, chybí osvědčení bojovníci, ale uvidíme, možná se přidají. Ale zpět k dopisu, či petici, či co to vlastně kují. K porovnání s dopisem 99 Pragováků mi již chybí jen podpora pracovních kolektivů žádající spravedlivý trest pro všechny, kdo nejdou s nimi. Obávám se, že pracovní kolektivy jsou nyní v děsu z povolebních rejdů a tak moc peticí nebude. Nemohu se však zbavit dojmu, že nám tato stanice především v oblasti zpravodajství a publicistiky předvádí výkony, kdy namísto vyváženého veřejnoprávního vysílání  vyrábí novodobé ikony, které vytvářejí mainstream toho, co je správné a co není správné. Od doby televizní rebelie je tatam myšlenka vyrovnaného veřejnoprávního vysílání. Z pánů  Moravců, Železných či dam jako je paní Drtinová se vyrábí  ikony nadané Bohem které vytvářejí veřejné mínění. Způsob jakým hovoří s pozvanými osobami mi připadá jako pronásledování křesťanů ve starém Římě. To co se vysílá, skladba účinkujících, tendenční a účelové komentáře. Skákání hostům do řeči, nenechat hosta dokončit myšlenku. A proto znovu volám. Zprivatizujte ČT. Protože veřejnoprávní rozhodně není. A hup na titulky.

  • Redaktoři ČT staví vlastní komisi hodnotitelů své stížnosti, postupu Dvořáka nedůvěřují. „Skládáme po poradě s předsedou Rady ČT Milanem Uhdem svou komisi, ale pracovat budeme s oběma. Jen budou dva výstupy,“ sdělila Médiáři Daniela Drtinová, spolu s televizním odborářem Adamem Komersem jediná, která se podepsala, zbylých 22 petentů zůstává v anonymitě. „Alternativní komise není a priori nedůvěra komisi generálního ředitele, ale je to pojistka a taky výraz nedůvěry v postup, který zvolil generální ředitel. Radním i auditorům Drtinová podle svých slov už předala odpověď na listopadové vystoupení Zdeňka Šámala před televizní radou, které bylo reakcí na stížnost redaktorů podanou radě. Šámal nevysvětluje, ale mlží, píše Drtinová o sporu ve zpravodajství ČT.
    Tak jistě. Zaměstnanci budou rozhodovat, co je správné a co ne. Asi si ti televizní paňácové myslí, že je ta televize jejich. A možná dojde i na spacáky. Jak to vypadá, bude tam tentokrát s nima místo Rumla Uhde. Milane, Milane. Jenom za tu Tvoji Baladu pro banditu Ti odpouštím. Ale až se potkáme v divadle, tak se asi neudržím. Copak předseda Rady se přidává na stranu vzbouřenců?
  • Komunisté předložili návrh na zrušení lustračních zákonů. Ztratily podle nich svůj efekt. Poslankyně KSČM Zuzka Bebarová-Rujbrová uvedla, že by se zákon mohl začít projednávat na konci ledna. KSČM tvrdí, že takzvaný malý a velký lustrační zákon byly přijímány jako dočasná opatření, která už ale ztratila svůj efekt. Lidé, kteří se v mnoha případech ničeho nedopustili, nemuseli nic spáchat, pouze byli uvedeni v některých seznamech, jsou stále vystrkováni na okraj společnosti," uvedla Bebarová-Rujbrová.
    Nemilá, nevážená soudružko. Na webu Petice24 je "Petice za zachování a dodržování lustračního zákona". A tam už je bratru 1000 podpisů, co estébáky u vesla nechtějí. A na okraj společnosti nikdo nikoho nevystrkuje. Ať si podnikají, ať pracují jako ostatní. Ale takoví bastardi by nám život řídit neměli, tak ať se do veřejného života nervou, když už vy jste tam zůstali, protože jsme nebyli jako vy, za což můžeme poděkovat panu Havlovi. K čemuž se vyjádřil i bývalý důstojník Bezpečnostní a informační služby Vladimír Hučín. Hučín zdůraznil, že zájem o likvidaci lustračního zákona mají ruské zpravodajské služby, ale i komunistické státy jako je například Čína nebo Kuba. "Dokumentace o agentech KGB zmizela. Lustrační zákon blokuje přístup bývalým agentům STB na významné pozice ve státní správě a tím blokuje i agenty KGB, kteří mezi těmito lidmi nepochybně jsou. Jak už jsem řekl KGB měla na našem území stovky svých lidí a tyto spící agenty není problém zaktivizovat. Osobně jsem přesvědčen o tom, že ruské zpravodajské služby, které jsou v Česku velmi čilé, tyto lidi už mobilizují. Využívají nespokojenosti ve společnosti a jsou velmi aktivní například v extrémistickém prostředí. Rusko má na zrušení lustračního zákona eminentní zájem," ukončil Vladimír Hučín. A já dodávám že někdy mám pocit, že už jsme zase v koutě.
  • A kousek Tomia. Exekutoři mě nesnáší, protože našemu systému exekutorů říkám státem posvěcená lichva. Viníky jsou nejen exekutoři, kteří si tento zákon v tomto znění prolobovali, ale také dosavadní parlamentní politické strany, které tuto „státem posvěcenou lichvu“ posvětili. V hnutí Úsvit přímé demokracie bychom rádi připravili novelu zákona o exekutorech, už pro ní hledáme podporu u dalších parlamentních stran, tak uvidíme, jestli se přidají. Odpor proti změnám je ale veliký.
    Tak volky nevolky, tady asi má Tomio pravdu. Zde je malá ukázka proč.
    NĚMECKO:
    Dluh např. 1020 Kč
    Soudní poplatek 576Kč
    Náklady právního zastoupení v nalézacím řízení 744Kč
    Náklady právního zastoupení v exekučním řízení 372Kč
    Odměna exekutora 595 Kč
    CELKEM 3307 Kč
    (v přepočtu)
    Německý model funguje třeba v Polsku
    POLSKO:
    Dluh např. 1020 Kč
    Soudní poplatek 180 Kč
    Náklady právního zastoupení v nalézacím řízení 360Kč
    Náklady právního zastoupení v exekučním řízení 423Kč
    Odměna exekutora 530 Kč
    CELKEM 2473 Kč
    Švýcarsko-britský model:
    Dluh např. 1020 Kč
    Soudní poplatek 292-710 Kč
    Náklady právního zastoupení v nalézacím řízení 0 Kč
    Náklady právního zastoupení v exekučním řízení 0 Kč (přiznává se až od určité výše dluhu, v Británii150 000 Kč)
    Odměna exekutora 420-835 Kč
    CELKEM 2565 Kč
    A teď ČESKÁ REPUBLIKA:
    Dluh např. 1020 Kč
    Soudní poplatek 400Kč
    náklady právního zastoupení v nalézacím řízení 5220Kč
    Náklady právního zastoupení v exekučním řízení 2920Kč
    Odměna exekutora 7800 Kč
    CELKEM 17 360 Kč !!!!!!
  • A obskurní spolek Nesehnutí pořádal další ročník Sexistického prasátečka což je akce proti sexistickým a genderovým stereotypům v reklamě. Letos se stal absolutním vítězem spot Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity Brno. „Je to spojení sexismu a vysokoškolského vzdělání, včetně využívání těch nejpokleslejších soft-pornografických konvencí,“ zkritizoval výtvor Petr Pavlík z Fakulty humanitních věd Univerzity Karlovy, představený jako genderový odborník.
    Pro mne byli Nesehnutí dosud sice obskurní, ale neškodná ekologická skupina. Jejich akce vyvolávají u mne spíš pocit, že zasluhují svěrací kazajku. Jako když  se v předvánočním období vrhli do ulic Brna pod heslem: Nejezte kapry. Nezabíjejte o Vánocích nevinná zvířata. Vraždění kaprů je krutý zvyk. A otevřeli na náměstí stánek s veganskou stravou a doporučovali jako Vánoční večeři cizrnu. Nevím sice přesně , co je to cizrna, ale určitě to bude nějaké zrní. Takže nic umělého, rostlinka, chudinka. A nějaký pomatený nesehnutý vegan ji chuderu brutálně narve, pak ji napěchuje do pytle a veze ji do mlýna. Zajímá ho troubu, jak taková cizrna, boží stvoření trpí? Jak ji to bolí? Jaký zažívá strach a paniku? Vždyť je to přece taky živý organizmus, ne? Pak brojili proti kožichům. Ani jsem netušil, že neuplyne ani měsíc a ženská divize neboli Nesehnuté se vyrojí v ulicích znovu. Tentokrát s bojem proti sexismu v reklamě. Vzali si jakýsi celkem nevinný billboard, megafony a šli hlásat ani nevím co. Podle mně cenzuru. Proti zobrazování ženského těla v reklamě. Asi se chtějí dopracovat islámského pojetí zahalování a abychom byli genderově pozitivní i mužům. Takže vzkazuji Nesehnutým. Běžte se vycpat s vašimi demonstracemi za ptákoviny. A reklamu nechte dělat odborníky. Když tito uznají, že je dobré užít symboliku ženského či mužského těla, je to věc vkusu. A pokud ho překročí, je tu Rada pro reklamu, která umí solit tučné pokuty. Reklamní foto je věda. Ukazuje se, že nejlépe se prodává cokoliv na pozadí jemné erotiky. Pak máte naději na úspěšný prodej a jako bonus získáte titul Sexistické prasátečko který udělují sufražetky z hnutí Nesehnutí o které byste si neopřeli ani kolo.  Za sebe říkám, že se na pěknou a vkusnou reklamu se ženskou rád podívám. Asi jsem sexistické prase. Zajímavé je, že letos nevyhrála holá baba, ale chlap na dokumentárním obrázku.
  • A trocha bulváru: Zemřel Bodie z Profesionálů, herec Lewis Collins.  Společensky unavený saxofonista Felix Slováček  si v rozhovoru pro slovenskou televizi pustil pusu na špacír: "Chová se jako nezodpovědný kokot," pronesl na adresu některého ze svých kolegů. Podle zdroje z TV Markíza se tak měl vyjádřit o Karlu Gottovi a pak to zatloukl. A ve Slavíkovi nedali cenu jakýmusi prasáckýmu raperovi Řezníkovi. Nedalo mi to a vygooglil jsem si jeho umění. A přestal jsem se divit. Jinak bulvárem hýbe kníže a jeho doprovod na Slavících. Je-li pravda co o té dámě píší, tak musím říct, že ten kníže je pěknej divočák. Pokud teda než to začne, neusne. Pan prezident Zeman má slabost pro cigára a flašku. Kníže Schwarzenberg pro mladé děvenky. Těžko říci, co z toho je pro muže v pokročilém věku při neopatrném užívání nebezpečnější. Soudím, že jsou to borci, já už bych to asi nedal. Ne, že bych nesvedl, ale nechce se mi. Jo a v Indii sežral had opilce. To má Miuoš štěstí, že u nás jsou hadi jen v ZOO.

A zprávy o počasí: "Přes Česko ve čtvrtek postupuje dále k jihovýchodu okludující fronta, s ní je spojeno poměrně úzké pásmo srážek, kterou jsou většinou mrznoucí. Vytváří se proto ledovka," uvedl ve čtvrtek ráno Český hydrometeorologický ústav. Pavouk se ptal co je to ledovka. Nechtěl věřit, že to je bonbon mého mládí, který zmizel. Taky se ptal co je to okludující. Musel jsem přiznat, že to nevím ani já, že znám jen frontu okluzní co se vlní a pak frontu  u pokladny v našem Romlandu. Pavouk vyvalil všech 8 očí a říkal, že do toho Romlandu by se chtěl podívat. Je to trdlo. Na té ledovce by mu klouzaly nohy. Jo a zítra bacha, budou zamrzlý čelní skla. 
                                                                                                                                  
A z mého života: Břink. Jen jsem vylezl za branku, flákl jsem sebou na prdel. Dobře mně tak. Byl jsem línej si zavazovat tkaničky u kotníčkových bot s protiskluzovou podrážkou a vzal jsem si mokasíny s koženou. Som kokot jak říkal Slováček Gottovi. Já navíc s naraženou řití.

A na Fejsbůku napsali:

  • Knížete prý na společenské akce doprovází tajemná boubelka co se ráda svlíká. Další adept na poslance za hnutí ANO oznámil, že se vzdává mandátu a důvodem jsou jakési nesrovnalosti v placení daní. Natěšený Sobotka jezdí do Lán a prezidentovi upoutanému na pojízdné křeslo líčí jednání o budoucím vládním kabinetu. Roste vlna hlasů, která odmítají pustit bývalé agenty STB do státní správy a místopředsedou Sněmovny byl zvolen komunista. Bobošíková mlčí a po volbách zmizela neznámo kam. Zemí rejdí agenti KGB. jinými slovy nic zvláštního se u nás neděje. Docela nuda, co říkáte? Už aby bulvár zase vytáhl nějaký "zaručený" drb.
  • Vadí někomu, že má sněmovna jen 3 místopředsedy místo 4? Nebudu dnes kvůli tomu spát. Cítím se nedostatečně zastoupen.Kamarád říká, ženemá ani jednoho. Dva jsou idioti a třetí je komunistický radikál a extremistický levičák a prase v jedné osobě.
  • Neměly by na D1 být namísto dálniční známky parkovací automaty?
  • Ředitel Metrostavu v Reflexu: "Tunel Blanka neni předražený, jen zbytečně drahý." Tak to nakonec dobře dopadlo.
  • Místo, abych slyšela politiky, jak jasně říkají, že mít ve vládě estbáka je morální problém a je to nepřekročitelná hranice, slyším, jak všichni usilovně hledají kličky a mezery v zákoně. Babiš jako úhoř těmi kličkami pravděpodobně proklouzne. Myslíte, že pak zlevní gothaj?
  • ODS prý navrhne zrušení daně z převodu nemovitosti . Tak škoda, že nám na to nevyšla chvilka, když jsme měli většinu.
  • "Čí kuře žereš, toho píseň zpívej". Vzkaz jistým novinářům.
  • V Jihoafrické republice zatkli policisty z Krejčířovy výplatní pásky. U nás ještě ne.
  • Křesťanství, kapitalismus, parlamentarismus. Tři sloupy západní civilizace. Ale jak to s nimi vypadá? Evropský parlamentarismus se snaží potlačit křesťanství, papež odsoudil kapitalismus, kapitalismus privatizuje parlamentarismus...
  • A prý bude nová měna pro novináře z médií ANOfertu. Agroše. Na dotaz, jestli se za ni dá něco koupit je snadná odpověď. Dá, ale sortiment je omezený. Například jogurty Olma a Florian, Kostelecké uzeniny, salámy z řady Kmotr, vodňanská kuřata, pečivo od Penamu a tak...Dále vína v průhonické Sokolovně (tam to ale teď na poměrně dlouhou dobu obsadil Bohuslav Sobotka), nebo v restauraci Paloma v Mougins na francouzské Riviéře. Vzhledem k ceně letenek si ale budete muset počkat, až Andrej Babiš koupí nějaké aerolinky. Dobrá zpráva je, že by to nemuselo dlouho trvat...

A jeden nápad ze Slovenska:

A něco veselého od aTea:
Haló, tady Babišovi! V Agroráááádiu je ty humory brzy přejdou. Tady totiž končí veškerá legrace, soudruzi!

A fór na konec:  Proč má Harry Potter na čele jizvu ve tvaru blesku? ... Protože když byl malý srazil ho Opel.
Na druhou stranu může být rád,že ho nesrazil Renault.

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3094x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 50
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist