Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Tak to máme za sebou. Víkendový kongres ODS slibující její restart nelze ponechat bez povšimnutí. Očekávaná změna se dostavila. Dokonce jak napsal Bohuš Pečinka byla to změna za každou cenu.

 Nový předseda byl vzhledem k počtu nominací celkem jasný. Překvapení se konala na dalších místech. A největším překvapením pak byl propad takzvaně nejpopulárnějšího politika Pospíšila. Miláček medií a Vašíka Moravce zvlášť, propadal kolo za kolem. Asi za osm hodin to došlo i samotnému  miláčkovi medií a zabalil to. Ihned to ovšem označil za spiknutí. Ani ho nenapadlo přičíst to svému individualistickému pojetí politiky a povahovým rysům. Na novém serveru Justice ho dokonce označili za hrobaře ODS. Prý ho dostihly jeho vlastní personální rošády v resortu spravedlnosti. Spolustraníci mu kladou za vinu, že fakticky odstartoval pád Petra Nečase a celé ODS, zazněl i termín „Ištvanův táta“. Na sněmu ve středních Čechách kam si přijel pro podporu dokonce totiž dostal doporučení, aby si za poštvání státních zástupců na Petra Nečase šel na toaletu prostřelit hlavu. Prý je to jediná věc, kterou může Pospíšil ještě pro stranu udělat. Skvělou analýzu napsal Dušan Šrámek. Popisuje Pospíšilovu politickou kariéru  založenou na vytváření osobního mediálního kultu, a to bez ohledu na jakékoli ideové ukotvení. Své politické názory je ochoten měnit prakticky ze dne na den jenom podle momentální společenské poptávky. Nikdy nebyl týmovým hráčem, který by jako člen nejužšího vedení nesl zodpovědnost za celou stranu, ale vždy se řídil jenom vlastním osobním prospěchem. To ostatně prokázaly i obě poslední volební kampaně – do krajských a do předčasných voleb, v nichž se separoval od celostátně vedených kampaní a snažil se hrát svou osobní. Úspěch mu to přineslo pouze částečný. I když byl Plzeňský kraj jediný, v němž vyhrála ODS, nedokázal toto vítězství přetavit v účasti na vedení kraje. Ani rozdíl mezi průměrem, kterého ODS dosáhla v předčasných volbách, a tím, čeho dosáhl v Plzeňském kraji, nebyl tak vysoký. I kvůli tomu ztratil pozici i ve vlastním domovském regionu, kdy se stal předsedou pouze nejtěsnějším rozdílem hlasů. Pospíšil rovněž na plné čáře zklamal v rozkrývání podvodných konkurzů a trestání těch soudců, kteří se na těchto kauzách podíleli. Přitom právě zde je jedno z nejsilnějších ohnisek korupce. Jestliže se dnes hovoří o nečitelnosti řady politických rozhodnutí, která ODS učinila, lví podíl na tom mají i Pospíšilovy názorové veletoče. Zesílení represe mělo u liberálních podnikatelských vrstev na sympatie k ODS stejně devastující účinek jako zvyšování daní. Díky dovedně budované nálepce zásadového protikorupčního bojovníka se Pospíšil postupně stal prakticky neodvolatelným. Petr Nečas se k tomuto kroku odhodlal, až když bylo pozdě a Pospíšilovi se podařilo dotáhnout čistky ve státním zastupitelství do konce. Nečasovo váhání jej nakonec stálo osobní politickou kariéru, pád koaliční vlády, a především předčasné volby, které přinesly občanským demokratům drtivou porážku. Jestliže lze personifikovat odpovědnost za současný neutěšený stav ODS, lví podíl na něm má právě Pospíšil, napsal Dušan Šrámek. A má pravdu. No a po úvodu pojďme na titulky.

  • A začneme rovnou Pospíšilovou reakcí. Pospíšil: Je to trest z ODS. Vyčítali mi nezávislost státních zástupců. Exministr Jiří Pospíšil poté, co úplně vypadl z vedení strany, se čertí. Vnímá to od části kolegů jako trest za to, že chtěl posílit nezávislost státních zástupců. "Když vidím, jak na kongresu probíhaly volby, tak se obávám, že se toho příliš v ODS nezměnilo," řekl v rozhovoru pro iDNES.cz Pospíšil. Nevím, zda je to dobrý signál, když lidé, kteří mají podporu voličů, takto dopadnou u svých spolustraníků. A to říkám s odkazem na to, že jsem získal v Plzni 36 procent preferenčních hlasů a ten volební výsledek by přes celkový neúspěch strany druhý nejlepší po Praze.
    Jan Zahradil včera ve svém kongresovém projevu mluvil o tom, že kandidáti na 1. místopředsedu mají úroveň, nehádají se a nekydají na sebe hnůj přes média, ale že si společně zašli na oběd a o svém souboji si kultivovaně promluvili u jídla...Jak se zdá, tak poražený už tu kultivovanost dál nechce hrát a vybalil to opět stylově tak, jak to umí jen on: "...Nemyslím si, že důvodem je hra na staré a nové tváře. Kdyby to bylo o starých a nových tvářích, tak by mě asi neporazil pan Jan Zahradil, který je ještě starší tváří než já a v grémiu sedí celou dobu a má právo hlasovat. Má stejnou odpovědnost za minulý vývoj jako já. Z toho, co poslouchám, tak si myslím, že je to trest..."
    Má pravdu, exmístopředseda... Nebyla to hra na staré a nové tváře, bylo to normální hlasování o tom, koho si delegáti představují jako nejlepší krizové manažery, kteří by měli ODS dostat z průseru k němuž Jiří Pospíšil přispěl nemalým dílem...
    Otázka je, kdo a kdy z něj dělá populárního politika? Není to jen maskot cinknutého cirkusu veřejnoprávního zpravodajství?
    Pan Pospíšil mluví o tom, že minulé vlády nedělaly pravicovou politiku. On asi minulý týden spadl z Marsu, nebo byl někde internován, nebo to byl jiný Pospíšil, co seděl v několika vládách?
  • Útok islamistů si vyžádal dvě desítky mrtvých pákistánských vojáků. Nejméně 20 pákistánských vojáků přišlo o život a dalších 30 utrpělo zranění při nedělním pumovém útoku na armádní konvoj na severozápadě země. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na pákistánskou rozvědku. K akci se přihlásila pákistánská odnož islamistického hnutí Tálibánu.
    A teď něco, co se multikulti bláznům nebude líbit. Jak to vidí jiní: Jsou to fanatici, kteří vedou každou z 50 válek, které zuří ve světě. Jsou to fanatici, kteří systematicky masakrují křesťany či příslušníky domorodých kmenů v Africe a postupně utápějí kontinent v přívalu Islámu. Jsou to fanatici, kteří spouštějí exploze bomb, usekávají hlavy, vraždí nebo zabíjejí z důvodů cti.
    Jsou to fanatici, kteří přebírají mešitu po mešitě. Jsou to fanatici, kteří se zápalem šíří kamenování a věšení obětí, znásilňování, zabíjení, polévání žen kyselinou. Jsou to fanatici, kkteří učí mladé zabíjet a stát se sebevražednými bombovými zabijáky. Je jich hodně, statisíce a možná miliony. A my si tu stále hrajeme na nějaké humanisty, pacifisty a nechceme nic vidět a slyšet. Každý, kdo zvedne varovný hlas, je ihned označen za muslimofóba, xenofóba a všechnofóba. Děláme všechno proto, aby náš svět zanikl a byl tu na našem místě svět islámu. TO JÁ NECHCI !
  • Dienstbier: Byl bych pro adopce bez ohledu na sexuální orientaci páru. Jiří Dienstbier míří na pozici ministra pro lidská práva. Rád by změnil stav, kdy jsou podle něj diskriminovány páry stejného pohlaví. "Byl bych pro to, aby se adopce umožnila bez ohledu na sexuální orientaci páru, který adoptuje," řekl v rozhovoru pro iDNES.cz Dienstbier.
    Milý ministře. Mám dotaz. Nebude ditěti divné, že bude místo mami říkat jednomu rodiči Karle?
  • Muž v pražských Čimicích nachytal ve dveřích své garáže v ulici Na Průhonu 29letého zloděje, který se mu snažil odcizit jeho majetek. Došlo mezi nimi k roztržce, až majitel garáže vytáhl pistoli a na zloděje vystřelil. „Muž podle našich informací použil v sebeobraně legálně drženou zbraň a vystřelil na zloděje. Událost nám byla nahlášena v 11.15 hodin. Hlídka na místo okamžitě vyrazila, stejně tak záchranná služba,“ informovala Právo mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.
    Nevím jak vy, ale já bych mu dal metál. Akorát je problém, že u nás většinou když se člověk brání, tak páše trestný čin.
  • A trocha bulváru: Králem bulváru se stal brněnský Ples v opeře. Bulvární plátky se předhánějí v popisu, která celebrita se zůčastnila, z které půjčovny měla šaty, jakými šmuky se ověsila a které vykoukla bradavka. Naprosto slabé. Snad akorát vstupné 10000 kaček stojí za zmínku. Jo a prý většina pánů co šustí bankovkami ani neměla vyčištěné boty. Ovšem zdá se, že osamělým krasavicím to nevadilo. Kde jsou ty časy, kdy bulvár plnily Ornella, Iveta nebo Anife. To byla aspoň sranda. Nuda v Brně za 10 litrů, koho to zajímá....

A zprávy o počasí: Teplý vzduch z jihu způsobil, že i pavouk lezl na sluníčko. Přestal otravovat se zimními sporty a ptal se, kde se může přihlásit do kursů jogy. Někde asi zahlídl současnou novinku a to kursy nahaté jogy. To zaujalo i mne. Obávám se ovšem, že kdybychom se tam dostavili se sklípkanem, že by se cvičenky rozprchly. Zítra má být polojasno. To mi připomíná ten fór, jak do hydrometeorologického ústavu volá rozzuřený muž: "Už dva dny vynáším ze sklepa v kýblech to vaše polojasno!"

A z mého života: Z mailové pošty: Jak se máš? Hledal jsem na starého přítele, který mi bylo řečeno, žije ve vašem městě. Jak jsem procházel, přišel jsem Neváhejte, vaše krásné profilu obrázek, který zaujal mé srdce a duši. Máte antonish krásu, budu opravdu rád vědět více o vás, pokud jste dont mysl. Těším se na slyším od vás znovu krásný anděl.  Přeji Vám hezký den. Miluji google translator. Náš pes když jsem to četl manželce, jaký mám možnosti na to hleděl jak tele na nový vrata.

 A na Fejsbůku napsali:

  • Marxová-Leninová ministryní? Konec pisoárů na pánských hajzlech. Pánové budou povinně sedat.Konec zvednutých prkének se blíží.
  • Naši novináři jsou až za ušima posraní a nikdo si netroufne se zeptat, v souvisloti s výročím Palachova týdne, na osobní vzpomínky, jeho aktivního účastníka, soudruha poslance Zdeňka ONDRÁČKA
  • Daniel Kroupa ve studiu ČT komentuje budoucnost dvojice Petr Fiala a Jan Zahradil zda se jim podaří zachránit ODS...Příště si ti komici z ČT mohou do pořadu o podnikání v oboru hotelnictví pozvat Bolka Polívku...
  • "Pamatuji tiskovou konferenci v Lidovém domě, kde jsem před lety tuto stínovou ministryni pro cokoli viděl poprvé. ´Masového vraha Anderse Breivika inspiroval Václav Klaus,´ pronesla a vítězně se rozhlédla." /ex-kancléř Petr Hájek vzpomíná na první setkání s Michaelou Marksovou-Tominovou/
  • Pokud jde o Kellerovy nářky, pořád nedochází k těm jeho totálním koncům kapitalismu, které hlásá již přes dvacet let po té, co opustil nejprve Marxe, stal se hegeliánem, poté zeleným enviromentalistou, až zakotvil u levice s prognozami o zahnívajícím kapaitalismu s již mnohokrát slibovaným kolapsem. Jako frankofilovi by mu mohl Brusel svědčit, jen co na to řeknou jeho chátrající játra.
  • Ježišmarja. Marxová-Tomiová. V uhelných dolech bude povinně nejméně 60% žen, ve veřejných prádelnách 70% mužů a ve fotbalu a hokeji povinná příslušnost k LGBT komunitě.  Má tamn hned dvě, Marksovou a Tominovou. Socani vyzráli na kvóty.
  • Keller jde do europarlamentu, Marxová na ministerstvo... Ještě někam šoupnout Vlaďku Dvořákovou...Já nevím jak kdo, já bych ji šoupl na klecové lůžko.

A na konec něco veselého :
 

A fór na konec: Celník vyplňuje s Arabem formulář.
Celník: "Name?"
Arab: "Abdul můch alábí."
Celník: "Sex?"
Arab: "Four times a week."
Celník: "Oh no! Male or female?"
Arab: "Male, female, sometimes camel..."

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2887x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 52
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist