Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

 Spousta témat pro úvodník. Ovšem popis jedné bakalářské práce mne dostal a tak se o něj musím podělit. Cílem bakalářské práce je kriticky reflektovat genderově nenormativní strategie, které si kladou za úkol nabourání genderové binarity. 

Studentka vychází z poststrukturalistického paradigmatu, soustřeďuje se především na performativní teorii Judith Butler, diskurzivně utvářený subjekt, diskurzivně utvářené tělo a queer theory, s jejichž pomocí se snaží teoreticky uchopit gender fuck. Dále pak předkládá genderfuckové strategie a srovnává je s drag, cross-dressingem a androgynitou. Pomocí polních poznámek pak zpracuje vlastní genderfuckové zkušenosti. Napsal vedoucí práce. A o čem to bylo? Gender fuck: subverzivní potenciál genderově nenormativních strategií. Tato bakalářská práce se zabývá tématem gender fucku, které nebylo zatím v akademickém prostředí příliš reflektováno. Snaží se ho zasadit do teoretického rámce. Výchozím paradigmatem je poststrukturalistické vnímání genderu, subjektu a těla. Využívá performativní teorii Judith Butler, která svým pojetím otevírá prostor pro subverzi, a tím je vhodným nástrojem k uchopení gender fucku, který se právě o takovou subverzi snaží. Gender fuck navazuje na queer theory, nesnaží se ale pouze o dekonstrukci, ale i o následnou rekonstrukci genderové podoby a genderových vztahů. Narozdíl od performativity, která je neuvědomovaná, gender fuck je vědomým aktem, záměrně se snaží nabourávat genderový pořádek, působí zmatení a rozostření hranic, vyvolává nejednoznačnost, snaží se o cílenou nehokerenci složek pohlaví/gender/touha. Konfrontuje tak okolí s jeho vlastní představou o naturalizované genderové podobě, odhaluje tak diskurzivní původ genderu. Práce se dále zabývá konkrétními podobami gender fucku, kriticky je reflektuje a vztahuje k teoretickým východiskům. Takovými strategiemi jsou gender blending, drag a transsgender. V poslední kapitole jsou formou terénních poznámek zpracované vlastní zkušenosti autorky s gender fuckem. Tyto zkušenosti jsou posléze interpretovány ve světle předkládaných teorií a poskytují tak účinný prostředek, který ukazuje možnosti a limity gender fucku a s tím spojené genderové subverze. Tak tohle se přátelé studuje na našich vysokých školách. Diví se pak někdo, že absolventi jdou rovnou na pracák? Opravdu by si neměli tito studenti svá studia platit sami? A teď do toho ještě přichází ministryně posedlá genderem. A pojďme na titulky.
 
  • A rovnou jedním genderovým. Ve vedení ODS chybí žena. Napsal v Respektu pan Macháček. Proč má být symbolem příznivce této strany spíše pseudopodnikatel, který žije z municipálních zakázek? Musel jsem se jako komentátor sám nutit k tomu, abych v sobě probudil minimální zájem o kongres ODS, což se příliš nepodařilo. Nakonec několik poznámek, které považuji za důležité já. Co vlastně ODS vzkazuje ženskému elektorátu?, ptá se.
    Milý pane Macháčku. Už pan Kocáb chtěl z příležitosti udělat právní nárok. Nechtěl rovnost šancí, chtěl rovnost genderově vynucenou. Zdá se, že pan Kocáb chtěl v politice více  Džamil či Kateřin. Jenom ta dvě jména ukazují, že kvóta pozitivní diskriminace byla už tak vysoce překročena. Příčina nižšího počtu žen v našich zeměpisných šířkách jistě netkví v jejich nezájmu či v odporu mužů vůči političkám. Kvóty jsou v rozporu s principem svobodné soutěže, který musí být i na tomto poli respektován. A mohly by si vážit ženy  samy sebe, kdyby se staly členkami zastupitelstva, sněmovny nebo Senátu jen na základě stanovené kvóty, bez ohledu na vlastní schopnosti? Ovšem kdyby někdo nominoval někoho jako paní Marxovou-Tomiovou, tak to by tam vlastně mohly být ženský rovnou dvě. Ale asi ODS takovou nemá. Ostatně, čím to je, že bojovnice za gender vypadají většinou jako chlap? 
  • Lidé rozkrádají ploty u silnic, i proto přibývá nehod s lesní zvěří. Lesní zvěř se stává pro řidiče značným strašákem. Počet případů, kdy srna nebo divočák vběhnou pod kola auta, vzrostl na silnicích Libereckého kraje o celou pětinu. Na řadě potenciálně nebezpečných míst chybí stále ploty, které by posádky aut i zvířata ochránily. Ploty proti zvěři lidé rozkrádajíStalo se to i na novém čtyřpruhu na Kunratickou," zmínil Malý. 
    Tak tuhle zprávu jsem vybral proto, až zase někdo bude hulákat že kradou jen politici... 
  • ODS nepodpořila poslanecký návrh služebního zákona, který dnes na mimořádné schůzi začala projednávat Poslanecká sněmovna. Návrh vznikající vládní koalice má umožnit lidem s nejasnou minulostí, bez čistého lustračního osvědčení, dosednout na ministerské posty. Předseda ODS Petr Fiala vysvětlil, že za tímto rozhodnutím stojí principiální důvody a snaha bránit demokracii. Petr Fiala velmi dobře dnes ve Sněmovně o služebním zákonu: "Já jsem dnes skutečně vstřícnost sama a mám velké porozumění pro hnutí ANO, které jako další firma pana Babiše chce prosadit svého šéfa do vlády. Tomu rozumím. Ale čemu nerozumím, je, že na tuto hru přistupují ostatní demokratické strany." "Kdybychom chtěli, aby nás vozil řidič, který v důsledku nějakého přestupku přišel o řidičské oprávnění, tak bychom opravdu udělali to, že bychom změnili zákon? Nebo bychom ho radši neměnili a dali tam jiného řidiče? To není absurdní příklad. To je přesně tento případ. Nemůžeme dělat zákony proto, že nevyhovují jednomu člověku." "Pan Babiš je možná dobrý řidič, to já nevím, ale postrádá řidičské oprávnění. Všechno, co zde organizujete, je jenom proto, aby mohl řídit bez řidičského průkazu, a to je prostě špatně. V jednom máte ale pravdu. Pravidla hry určujete nikoliv vy, ale určuje je nový personalista vlády, kterým je pan prezident. A pan prezident jako personalista si zve na pohovor jednotlivé ministry a klade různé podmínky, ale svoje podmínky. A když mu nevyhovují obecná pravidla, tak vám dá návod, jak je porušit."
    Tak tohle není třeba komentovat. to si každý přeberte sám. ODS asi začíná díky bohu, vlastně díky Fialovi ožívat. 
  • Romská rodina u zubaře. Zranili sestru, napadli lékařku.  Napadením lékařky a zraněním zdravotní sestry skončila nedělní návštěva romské rodiny na zubní pohotovosti v pardubické nemocnici. Lékařka tam trhala zub dítěti, které na klíně při zákroku pro lepší pocit vnuka držel jeho 38letý dědeček. „Postup lékařky, která se údajně snažila dítko po vytržení zubu uklidnit, se nejspíš dědečkovi nelíbil. Do ordinace při pootevření dveří měl vtrhnout i otec dítěte, který údajně odstrčil zdravotní sestru tak, že upadla na stůl a utrpěla lehké zranění. Po výměně názorů celá rodina z ordinace odešla, nasedla do svého vozidla a odjela pryč," uvedla  mluvčí pardubické policie Eva Maturová.
    Že mne to nějak nepřekvapuje. Ostatně nejzajímavější je údaj: "...osmatřicetiletý dědeček...". Pak už nemusí nic dál psát a je jasno. Doufám, že malý hrdina směl potom na prolézačku. 
  • A jeden z Brna. Všichni se diví, že zastupitelstvo odmítlo smlouvu na výstavbu haly Amazonu, který měl zaměstnat tisíce lidí.Tak aby bylo nebrněnským jasno. Můj přítel zastupitel k tomu říká: "...Smlouva s ŘSD měla zajistit napojení na D1 za miliardu korun, které by mohlo stát nejdříve ve druhé polovině roku 2017. Do té doby by nákladní auta jezdila ulicemi přilehlých čtvrtí a hlavně ve Slatině, kde je už dnes mimořádně hustý provoz..."Co ve zprávě už ale nebylo, tedy to, že dnešní materiál v němž by se město Brno zavázalo k poměrně velmi tvrdým podmínkám (i sankčním apod.):
    a) nebyl projednán v odborných komisích
    b) nebyly k němu žádná vyjádření odborných odborů města Brna (tedy právního, dopravního, investičního apod).
    c) Investor CTP jednal s Amazonem několik měsíců o ceně za pronájem, ale my jsme dostali několik desítek stránek čítající materiál teprve těsně před zastupitelstvem, že nám zástupci CTP řekli, že to buď dnes schválíme, nebo že to padne - takové lehké vydírání... 
    d) až včera vyšlo při osobním jednání najevo, že dopravní studie se kterou CTP operuje, počítá s 50% provozem, než Amazon ve skutečnosti uvažuje... Taková trochu větší manipulace...
    e) existuje další možné místo pro umístění centra Amazonu, (na druhé straně dálnice, směrem k letišti), kde by případný zvýšený pohyb kamionů nikoho neohrožoval... To ovšem nepatří CTP, takže proto ten mediální humbuk...
    Celý ten dnešní bod "Amazon" připomínal nátlakové metody Šmejdů, při prodeji supr dupr hrnců...P.S. Server Žít Brno k věci zatím mlčí, což je neobvyklé. Zřejmě řeší další průser, že Zeleným neprošlo referendum o nádraží, věčný předvolební hit. Nechtít proti zaplivanému páchnoucímu dnešnímu nádraží takové jako na obrázku, mohou jen zabedněnci. 
  • A trocha bulváru: Jeptiška porodila jako panna. Nikdy jsem neměla sex, tvrdí! Jednatřicetiletá jeptiška pocházející ze Salvadoru tvrdí, že otěhotněla bez soulože. Minulý týden přivedla na svět chlapce v italském Rieti. Do poslední chvíle prý netušila, že je těhotná, do nemocnice ale odjela s těžkými bolestmi břicha. Lékaři ihned poznali, že se jedná o porodní stahy. Jejímu příběhu o neposkvrněném početí ale nevěří ani matka představená sestra Erminia.Ta italské edici deníku Local přiznala: „Zdá se, že nebyla schopná odolat svodům.“ Já myslím, že na ni asi sestoupil duch svatý. Jenom jsem netušil, že duch svatý ho má taky. 
 
A zprávy o počasí: Sněžínkování dorazilo i do Prahy. Na kalamitu to nevypadá, napsal jeden senátor známý svými FB vstupy od bazénku. Říkal jsem to pavoukovi a ten povídal, že to musí být hroznej pičusíček. Já mu říkal, že takových bude teď celá strakovečka. Prý je to na posráníčko. Vidím, že pavouk je politicky zorientován. Jestli to nemá z toho, že vidí na televizi. U nás nepadá nic, akorát jak říká děda Komárek, chčije od rána do včil. 
 
A z mého života: Podal jsem inzerát. Pronajmu byt v RD, 50qm + kk vč. koupelny. Přišla nabídka. Jsme dva a náš maltézáček. Předpokládáme ledničku, pračku a internet. Ta drzost mne nastolicovala a tak jsem odpověděl. Já zase předpokládám, že náš boxer bude mít pěknou svačinku. Tím skončila komunikace. A tak náš Obama, přezdívaný tak pro svoji roztomilou černou hubu, přišel o svačinku. 
 
A na Fejsbůku napsali:
 
  • Přítel Tomáš Haas o kongresu ODS: Zklamaný nejsem - mohlo to dopadnout hůř. Mnohem hůř. Uspokojený nejsem. Mohlo to dopadnout lépe. Mnohem lépe. Vychází mi z toho jakýsi neutrální pocit - Dopadlo to tak nějak...
  • Což je přesně to, co ODS v tuto chvíli potřebuje ze všeho nejméně. ODS potřebovala, aby kongres přinesl hlubokou, viditelnou a nepopiratelnou změnu. Kongres přinesl změnu. Nějakou změnu. Rozpačitou změnu.
  • Na pozadí monitoru mi běží Zastupitelstvo města Brna on-line. Konstatuji, že Zelení jsou škodná. Není povoleno škodnou střílet?
  • K čemu máme vládu, k čemu máme parlament a politickou reprezentaci, když o zcela zásaních otázkách tady rozhoduje jakási Rekonstrukce státu ?
  •  Z ODS se vytratila její původní ideová podstata, rokování na všech úrovních do značné míry ovládá pouze technologie moci. Nejvíce je to patrné na regionální úrovni, kde koalice všehoschopných s neschopnými pak zcela zákonitě generují nejvýše průměr a zabíjejí každého, kdo nějak vyčnívá.
  • Jako člen volební komise konstatuji, že jsem neviděl jediný volební lístek s nápisem "nevolte Pospíšila", jak tvrdí bývalý místopředseda. A na takový nápis neupozornil kterýkoli jiný člen. Že by náš nepopulárnější politik lhal?
  •  
  • Ministerstva vnitra a financí dávají dohromady speciální tým pro boj s daňovými úniky. Jaká je šance, že proklepnou Agrofert, co myslíte?
  •  
  • Hluboce nesouhlasím s tím, že "západní kultura má problém." Neobsahuje totiž žádné hodnoty, pro které by stálo za to nasadit život" - autor článku Karel Dolejší zřejmě neviděl pořádnou výprodejovou akci.
  •  
  • Podle EU si lze zvolit, jakým pohlavím se cítím být...takže chlapi, zvolte do občanky pohlaví ženské a splníte genderové podmínky a nemusíte měnit práci podle genderové ředitelky Marksové -Tominové.... První "předpis" z Unie, který "bude k něčemu užitečný…
  • Za novou tváří v čele ODS se seřadila pětice (opět) letitých bafuňářů ODS. Troufám si tvrdit, že se nezmění nic, jen ušlechtilých slov o změně nastane průjem převeliký…
  • Poplatek za obnovitelné zdroje energie by měli platit výhradně ti, kterým tyto zdroje učarovaly.
  • Dotázal jsem se Ivana Langera. Co máš s tím Blažkem? To vypadá na coming out.
On mi odpověděl: Pod tíhou tohoto nevyvratitelného důkazu se tedy přiznávám: Kongres ODS jsem sice neřídil, ale řídil jsem Blažka!
A pak že s ODS není sranda.
 
A na konec něco veselého : 
 
A fór na konec: Přijde paní k sexuologovi:  "Víte, pane doktore, mám problém s manželem. Už nemá chuť na sex jako dřív a já bych si ale ještě dala říct."
"Nic mi neříkejte, poznám to. Tady máte tabletky, je to švýcarský preparát, dejte mu to například do kávy a budete spokojená."
Paní přijde druhý den:  "Pane doktore, bylo to úžasné. Manžel vypil tu kávu, postavil se, zařičel jako býk, strhl šaty ze sebe i ze mě a přímo tam na tom stole mě fantasticky pomiloval."
"No vidíte. Tak jste spokojená?"
"Ano, ale v té kavárně se už nemůžeme ukázat!"
 
A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2672x, známka: 2.7
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 29
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist