Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční 23.7 aneb miluji naše média

Ukrajina. Chtěl jsem se tomuto tématu vyhnout, protože dostupné informace neříkají vůbec nic, protože jde s jistotou konstatovat, že jde o informační válku tajných služeb. Situace na poli diskuzí připomíná prezidentské volby.

 Akorát nyní se diskutéři rozdělují na ty co věří dezinformacím americko-ukrajinským a ti druzí zas věří Rusku personifikovanému do Putina. Někdejší přátelé s jinak společnými zájmy po sobě plivají spousty jedovatých slin. A do toho vyšlo prohlášení  české vlády, podle níž by mělo Rusko vyvinout tlak na proruské separatisty, aby umožnili mezinárodní vyšetřování sestřelení malajsijského letadla nad Ukrajinou. Bohouš dokonce pravil, že  „Rusko má odpovědnost za to, jak se chovají separatisté, kteří z jeho strany cítí jak vojenskou, tak politickou podporu“. Nechápu. Rusko se nevměšuje, jenom na něho furt někdo pokřikuje. Poslouchám-li prezidenta USA a jeho ministra zahraničí, nemohu se zbavit dojmu, že jenom melou pantem, žádných důkazů o vměšování Ruska nemaje. Naopak. Začínají se pozvolna objevovat indicie, které nasvědčují tomu, že vše bylo jinak, než ukazuje americko-evropská masírka mainstreamových medií. Podle renomovaného amerického novináře Roberta Parryho to co viděly americké satelity, byla podle jeho zdrojů v CIA Ukrajinská armáda chycená "with smoking gun" - s "pistolí, ze které se ještě kouřilo" po sestřelu Malajského letadla. "Podle toho, co mi řekl zdroj, který mi v minulosti v podobných případech vždy podával přesné informace, mají americké zpravodajské služby detalní satelitní obrázky, s vysokým rozlišením, toho, co vypadá jako raketová baterie, která právě odpálila osudovou raketu - ale ta baterie na obrázcích vypadá jako baterie armády Ukrajinské vlády a vojáci mají Ukrajinské uniformy." „Poněkud mě překvapila některá vyjádření nejvyšších ukrajinských představitelů, že sestřelení bylo provedeno systémem BUK. V té době ještě nemohli vědět, jestli nedošlo k teroristickému útoku na palubě letadla,” tvrdí bývalý náčelník generálního štábu Jiří Šedivý. A do toho pravil Putin, Rusko by mělo posílit svou vojenskou moc. Ve stejné době jednali o dalších sankcích vůči Moskvě ministři zahraničí EU – na konkrétních opatřeních se ale nedohodli. No, takže pravdu se asi tak brzo nedozvíme. Jediné co víme, že  Boeing 777 letu MH17 leží v troskách v polích Ukrajiny.  Schopnost a možnost ho sestřelit měly Ukrajina a Rusko. Všechno ostatní, včetně toho že byl opravdu sestřelen a nezřítil se z jiné příčiny, ač je to pravděpodobné, jsou spekulace postavené na mýtech, lžích, dezinformacích, zbožných přáních a propagandě. Vrcholem ovšem je tento výrok:  "Podle mého názoru by mělo (Rusko) jednoznačné garantovat, že se separatisté k tělům obětí budou chovat s dostatečnou úctou a pietou,“ myslí si premiér Bohuslav Sobotka." V oblasti mezinárodních vztahů, je to výrok hodný kreténa. A pojďme na titulky.

  • EU předvádí další plýtvání penězi daňových poplatníků - dočasní eurokomisaři dostanou za pouhé tři měsíce ve své funkci miliony na odstupném! Europoslanci Petr Mach a Richard Sulik k tomu vydali společné prohlášení: Poslanci Evropského parlamentu Richard Sulík (SaS, Slovensko) a Petr Mach (Svobodní, Česká republika) odsuzují jednání předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze, který odmítl poskytnout parlamentu informaci o finančních důsledcích volby čtyř prozatímních evropských komisařů. Jejich jmenování bude daňové poplatníky stát desítky milionů korun. Tito prozatímní členové komise mají po skončení svého mandátu, tedy i po službě v délce pouhých tří měsíců, nárok na odstupné ve výši 40% základního platu po dobu 36 měsíců! Plat evropského komisaře s příspěvky činí přes 20 000 EUR (540 000 CZK). Odstupující komisař si přijde na částku převyšující 288 000 EUR (7 777 600 CZK). Po dovršení důchodového věku navíc pobírají komisaři doživotní rentu. Jen na odstupném tak za službu čtyř eurokomisařů zaplatí daňový poplatník okolo 1 152 000 EUR (31 104 000 CZK). A to se vyplatí. No tak se na ně podívejte, na krasavce. Jak za Brežněva. Ať žije Eurosajuz.
  • Profesionální papaláš-žena Jourová hlásá titulek. Věra Jourová je opravdu velmi zvláštní postavou české politické scény. Jeden senátor za nejsilnější vládní stranu ji považuje za neschopnou ministryni, která byla za „odměnu“ vykopnuta na vyšší post, jeho koaliční partner v ní však objevil nejlepšího odborníka, který dokáže v Evropské komisi bojovat za práva a europeníze Čechů do posledního dechu. Asi proto, jak se vyjádřila sama budoucí eurokomisařka, že má EU v sobě. Tak se na tu jedinou a nejlepší podívejme. Zapletena v kauze Budišov kde odposlechy prozradily něco o jakýchsi 2 miliónech pro nějakou Věru. Náměstkyně je zatčena ve své první výpovědi ukazuje na premiéra Paroubka, který se měl na finančních machinacích kolem dotací podílet. Po nějakém čase přichází však „prozření“, výpověď odvolána, Paroubek očištěn a Jourová zbavena všech obvinění. Marku Řičářovi někdo vyhrožuje fyzickou likvidací, je s celou rodinou převeden do policejního programu ochrany svědků. Během této doby nakonec jako jediný obviněn a odsouzen na 6,5 roku kriminálu. Až přichází lidový spasitel Andrej Babiš a jeho hnutí ANO, které objevuje v této ženě korupční mučednici a znovu ji představuje národu jako dokonalou odbornici na regionální rozvoj a čerpání dotací. Navíc jistě dokonale splňovala potřebu zaplnění volebních plakátů: sociální miliardář, herec, známý novinář a žena! Není to dokonalé? A tak se Věra Jourová stává eurokomisařkou a Marek Řičář sedí v kriminále. Jak se vám líbí tento příběh z naší současnosti? Nezbývá než dodat, že její největším kvalifikačním předpokladem v rámci genderu je fakt, že ji má.
  • Projekt za půl miliardy. Pár set lidí bude na letiště v Ostravě a zpět vozit 18 vlaků denně. Z Ostravy se už příští rok stane první město v Česku, které má mezinárodní letiště napojené na železnici. Hned vedle haly totiž vzniká vlakový terminál. Pro cestující, kterých letiště odbaví jen 700 denně, bude jezdit dokonce 18 spojů. Projekt vyjde na 579 milionů. Částka, o kterou se podělí kraj s Evropskou unií v poměru 15 ku 85, mimo jiné zahrnuje stavbu terminálu, tří kilometrů kolejí ze Sedlnic na letiště a budování silničního nadjezdu. Už teď je přitom jasné, že vlaky nebudou plně obsazené. Například za celý minulý rok odbavilo ostravské letiště celkem 259 tisíc cestujících, to je v průměru pouze 710 lidí denně. S návratností investice se nepočítá. Moravskoslezský kraj tvrdí, že spojení na letiště nestaví proto, aby se mu peníze vrátily.
    Tak jasně. Jak už je z minulosti známo, pravil jeden socanský premiér kterého potom pro neschopnost vykopli do Brusele, že zdroje jsou. Bodejť by nebyly, když nás o ně stát oholí na daních.
  • A zde bez komentáře deset otázek pro ukrajinské úřady ve věci pádu letadla:
    1. Okamžitě po té tragédii z toho ukrajinské úřady obvinily síly sebeobrany. Na čem se tato obvinění zakládají?
    2. Může Kyjev vysvětlit podrobnosti používání raketometů Buk v konfliktní zóně? A proč vlastně jsou tam tyto systémy nasazené, uvážíme-li, že síly sebeobrany nemají letadla?
    3. Proč ukrajinské úřady nedělaly nic ke zřízení mezinárodní komise?
    4. Budou Ukrajinské ozbrojené síly ochotny umožnit mezinárodním vyšetřovatelům prohlédnout si vybavení svých raket vzduch-vzduch a země-vzduch včetně těch používaných v raketometech SAM?
    5. Dostane mezinárodní komise přístup k datům záznamu aktivit ze spolehlivých zdrojů včetně pohybů ukrajinských bojových letounů v den tragédie?
    6. Proč ukrajinské řízení letového provozu letounu dovolilo, aby se let odchýlil od běžně trasy na sever do „zóny proti-teroristické operace“?
    7. Proč nebyl vzdušný prostor nad válečnou zónou pro civilní lety uzavřen, zvláště když tato oblast nemá plné pokrytí radarovými navigačními systémy?
    8. Jak může oficiální Kyjev okomentovat zprávy na sociálních médiích od údajného španělského leteckého dispečera, který pracuje na Ukrajině, že spolu s tím Boeingem 777 nad ukrajinským územím letěly dva ukrajinské vojenské letouny?
    9. Proč už Ukrajinská bezpečnostní služba začala pracovat na záznamech komunikace mezi ukrajinskými řídícími letového provozu a posádkou Boeingu a se systémem úložiště dat z ukrajinských radarů, aniž by počkala na mezinárodní vyšetřovatele?
    10. Jak se Ukrajina poučila z podobného incidentu v roce 2001, při němž se do Černého moře zřítil ruský Tu-154? I tehdy ukrajinské úřady popíraly jakoukoliv účast ze strany Ukrajinských ozbrojených sil, dokud vinu oficiálního Kyjeva nedoložily nezvratné důkazy.
  • A trocha bulváru: Ženu chtěli plácnout přes zadek, ale srazili jí z kola a zranili. Dva mladíci v autě si jen chtěli "vystřelit" z mladé cyklistky před nimi. Spolujezdec ji ale plácnutím přes zadek z kola srazil a žena se potloukla. Mladíci z místa ujeli," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Mladíci sice z místa ujeli. Kriminalistům ale při pátrání po vozidle a jeho posádce pomohly kamerové záznamy, které celý incident zaznamenaly. "Původní vyšetřovací verze o možném sražení autem tak vzala za své. I přesto pátrání po posádce zabralo několik týdnů," potvrdil mluvčí Malášek. Jak řidič, tak i stejně starý spolujezdec se k bláznivému nápadu a jeho provedení přiznali. Teď je policisté stíhají pro ublížení na zdraví. Ale na druhé straně má kluk kliku. Já znal jednoho co zkusil před lety totéž a skončil se zlomenou rukou. Ale řekněme si, kdo z vás by si neplácl?

A zprávy o počasí: Konečně přišly hice. Výsledkem je, že manželka objevila, že potřebuje nové plavky. To mne nepřekvapilo. Překvapil jsem ji já, když jsem jí navrhl model podle Ládi Hrušky. Pravila, že jsem debil. Pavouk se ptal, kdo je to debil. Odbyl jsem ho tvrzením, že je to jeden senátor. Osvědčil znalost politické scény, protože říkal, že takových je tam plno. Tím náš hovor skončil, protože při procházení seznamu jsem zjistil, že má pravdu.

A z mého života: O víkendu dosáhla teplota v bazénu 25, což je hranice při níž se nořím pod hladinu. Výslednou operací vyssávání zeleného dna bylo, že voda prudce zezelenala. Do toho teda nepolezu, pravila žena. No vidíš, já na to. Aspoň nebudu muset dělat tu šprndu ala Hruška. Zamyslela se a řekla, že za odměnu dostanu k obědu svíčkovou. Taky dle Ládi Hrušky. A tak my u nás žijeme.

A na Fejsbůku napsali:

Před každými zprávami z různých dnešních front a bojů by úvodem měly být připomenuty všechny propagandistické špinavé metody z válek minulých - včerejší ukázky na ČT2 z první světové války byly opravdu velmi edukativní. Holt stále platí, že první obětí každého konfliktu je pravda.  Nezapomeňte na to a zdravý rozum do hrsti!

  • Nejsem jen žena, říká příští eurokomisařka. Tolik titulek iDnes. To mne leká. Na hermafrodita teda nevypadá.
  • Povstalci předali černé skříňky malajským úřadům. Včera je předali do Kyjeva, předevčírem do Moskvy. Kolik těch skříněk hergot bylo?
  • Jestlipak si ti pitomci co jásají nad zvýšením minimální mzdy uvědomují, že první vyletí ti nejméně placení?
  • Rusko by mělo vyvinout tlak na separatisty. Že by je třeba bombardovali jako čokoládový král?
  • Mám námět pro odbory: když by měli mít OSVČ povinnou minimální daň, neměl by jim stát zabezpečit minimální měsíční fakturaci?
  • Michaela Marksová-Tominová Myslím, že jsme dnes dosáhli velkého pokroku, co se týká napravování situace v České republice. Minimální mzda se zvedne nikoliv o 500 ale o 700 Kč a pracovníků...no nekup to za jednu Jourovou
  • Pane Putine, vraťte mi mé dítě domů, řiká v TV holandská matka. Copak jí neřekli že to éro spadlo v jiné zemi?
  • Poslouchám paní Jourovou, která bude bude eurokomisařkou. Škoda, že ji kvalifikovalo hlavně to, že ju má.
  • Ronald Reagan se musí otáčet v hrobě, když slyší Obamovu tiskovku, uspořádanou jen proto, aby byla tiskovka.
  • To je zajímavé jak je naším ňafajícím ratlíkům úplně jedno, za co byla vykšeftována bruselská trafika pro Jourovou.  Dojít k takové dohodě mezi ODS a třeba TOP, už by si různí Hvížďalové, Macháčci, Taberyové, připínali trikolóru a vyráželi do kaváren
  • Ať to byl kdo chtěl. Ale hovado co dá pokyn k sestřelení civilního letadla v zájmu pochybných velmocenských hrátek patří pověsit za kule do průvanu.
  • Na fb se pohybuje výrazně větší než malé množství lidí, kteří rozumí 1.islámu, 2.situaci v Sýrii a Iráku, 3.ukrajinské krizi. Kategorie č.3 po včerejšku bezpochyby řádově narostla. Trnu, co všechno si tu zas přečteme.
  • Nižší DPH na plenky, léky, knihy.  Debil, blbeček, debil, blbeček, jenom vzadu koukám dva blbečci vedle sebe.
  • Stát bude dotovat telefonní budky, podle zákona jsou povinné.  Ano soudruzi, bude líp, jen musíte ten socializmus dotáhnout do konce.
  • Nakonec je hezké, že vláda se rozhodla zpestřit okurkovou sezónu divadelním představením s blíže neurčeným počtem pokračování. Vedle jiných přesvědčivých výkonů lze ocenit také Pavla Teličku v roli losera dekády. Být už podruhé během 10 let odkopnut od funkce, považované za jistou, se nikomu hned tak nepovede.
  • Cesky stat, ktery se zadluzuje kazdy rok o dalsich 100 mld, stavi si cyklostezky a dasi koniny, horekuje nad tim, ze si jeho obyvatele pujcuji na dovolenou.
  • HLEDÁ SE: Prof. PhDr. Jan Keller, CSc.
  • NAPOSLEDY VIDĚN: konec května
  • POZNÁVACÍ ZNAMENÍ: chtěl hrát v Evropě 1. ligu
  • Protiizraelská demoška ve Francii. Hollandovi voliči. Kdypak nás taky multikulturně obohati?
  • Pětihodinové příměří? To je asi pauza, aby se mohli jít vychcat
  • LN: "Olizovač stehen v metru? Může začít útočit častěji, varuje sexuolog." Zdá se, že se ty seznamovací vagony vymkly kontrole.

A něco veselého:
 

A fór na konec: Píše manžel manželce z lázní: „Drahá, pošli mi prosím tě  5000, oni mi to tu prodlouží!” Dojde 10000 a zpráva: „A nech si to taky rozšířit!”

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3157x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist