Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční 6.8 aneb miluji naše média

Kněz s podivným svěcením a falšovanými indexy vědeckých prací jménem Halík zvažuje kandidaturu na Hrad. Nezříkám se zodpovědnosti, pravil. Zareagoval tak na fejsbůkový status Zdeňka Škromacha, který dle všeho vypustil kontrolního chrousta, na něhož se guru pravdy a lásky chytil.

„Modlím se, aby se objevili důstojní kandidáti pravdy a lásky. Když ale prapor nikdo takový nezvedne, cítil bych morální povinnost jít do toho,“ řekl Halík. Při vzpomínce na vzedmuté vášně při minulé volbě si živě představuji právě Halíka jako kandidáta ať už na druhé straně bude stát kdokoliv. Jak správně napsal Petr Kamberský" :  V dvoukolové prezidentské volbě bohužel platí, že vyhrává nakonec ten, který je pro většinu lidí nejméně nepřijatelný. Ačkoli Tomáš Halík je dnes jedním z největších, ehm, „nositelů odkazu Václava Havla“, vzhledem k rozložení nálad v populaci by se stal prezidentem asi jedině v tom případě, kdyby proti němu v druhém kole kandidoval Ivo Rittig." A uzavírá úvahu slovy: "Dřív peklo zamrzne, než bude v Česku římskokatolický kněz prezidentem."  Nominace Halíka může však být útěcha pro všechny, kteří si mysleli, že nic horšího než Zeman nemůže být.  Může, ...Jidáš a pravdoláskový inkvizitor a obhájce musulmanů. Jak glosoval aTEO: Dřív bude Škromach mistrem republiky ve sprintu, než Halík prezidentem...A jdeme na titulky.

  • Dienstbier: Prasečák na místě, kde trpěli lidé, je neúctou k obětem. Kocábův prasečák je zpět. Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier se chce pokusit změnit stav, kdy na místě bývalého tábora pro Romy za 2. světové války v Letech u Písku stojí vepřín. „Vzhledem k tomu, že v Letech byl koncentrační tábor a trpělo tam mnoho lidí, tak to, že je na tomto místě prasečák, je neuctivé k obětem i k těm, kteří přežili,“ řekl iDNES.cz Dienstbier. K tomu se připojil Na Fejsbuku ten co se mu nesmí říkat Pitomio. Vyjádřil názor, že nešlo o žádný koncentrák a přivolal na sebe hněv pravdy a lásky. Zajímavé je, že prasečák v Letech vytáhne vždycky někdo před volbami. Zajímavé je, že když byl na místě bývalého tábora pro Romy v květnu na pietním aktu premiér Bohuslav Sobotka, vyjádřil se v tom smyslu, že by místo výkupu vepřína peníze radši investoval jinak. „Byl bych skoro raději, abychom peníze věnovali směrem ke vzdělávání romských dětí, kdybychom je věnovali na zlepšování sociálních podmínek v sociálně vyloučených lokalitách, protože peněz není nazbyt,“ řekl Sobotka.
    Tak si k tomuto třaskavému tématu dejme pár faktů. Romský tábor Lety na Písecku byl otevřen v srpnu 1940 jako kárný pracovní. Do května 1943 jím prošlo 1 308 Romů, 327 z nich v něm zahynulo a přes pět stovek bylo převezeno do Osvětimi. Z koncentračních táborů se po válce vrátilo ani ne 600 romských vězňů. Podle odhadů tak nacisté zavraždili 90 procent českých Romů. A ještě jeden fakt o němž se jaksi nemluví.
    Pracovní tábor v Letech sloužil k dodávání pracovních sil pro rod Schwarzenbergů. Tak co kdyby se největší restituent revanžoval a přesun toho prasečáku zaplatil?  Je mi líto pozůstalých po obětech z tábora v Letech, když musím sledovat jak o ně závodí Dientsbier s Pitomiem Okamurou.  Dejte těm mrtvým proboha pokoj a jděte si své politické bábovičky stavět na jiná pískoviště.
  • Pošta začne prodávat léky. Brzy se má stát největším distributorem v Česku. Nejspíš do konce roku začne distribuovat produkty společnosti Euroclinicum, se kterou uzavřela dohodu o spolupráci. Pošta bude mít podíl na zisku z prodeje a bude profitovat také z doručování léků. Zhruba dvě stovky volně prodejných léků a doplňků stravy se budou prodávat až na dvou tisících poboček. Tedy hlavně v obcích, kde žádná lékárna není.
    No tak to po tom co to na poště už dneska vypadá jak na vietnamské tržnici hoši zase vylepší. Prý léky na poště je něco jako když k požáru přijedou hasiči, půlka party se pustí do hašení, a druhá pak bude v okolních domech prodávat vánoční ozdoby. A policie mezitím bude odháněným čumilům nabízet slevy na zahradní techniku. Taky prý Česká pošta začne nabízet eutanazii. Po mnohaletém hledání nových možností, jak zvýšit zisky, se stabilizovaná Česká pošta rozhodla v nejbližším období soustředit na zlepšení služeb zákazníkům. Od letošního prosince začne na vybraných pobočkách nabízet eutanazii. „Služba bude primárně určená těm našim klientům, kteří nechtějí trávit desítky minut ve frontách u přepážek,“ upřesnil pro The Zeitung mluvčí pošty Ivo Mravinac. Pro zájemce o prémiovou službu budou na větších pobočkách vyhrazeny speciální přepážky, které kromě listovních, balíkových, pojišťovacích a finančních služeb budou řešit i služby porážkové. Zájemce o dobrovolné utracení musí samozřejmě splňovat několik přísných podmínek. „Podmínkou pro čerpání této nové služby bude založení účtu u Poštovní spořitelny a uzavření životního pojištění prostřednictvím naší společnosti včetně první splátky, “ doplnil Mravinac s tím, že zakoupené losy, tikety sazky, sešity, pastelky, časopisy s křížovkami a Blesk lze za standardní poplatek dle aktuálního ceníku ČP ještě před smrtí odeslat budoucím pozůstalým. Na takto odeslané zboží se nebude vztahovat dědická daň. 
  • Stropnický má problém, prodej kasáren zkrachoval. Martin Stropnický po nástupu do funkce kvůli údajně podezřelým okolnostem zrušil vysoutěžený prodej bývalých kasáren Jana Žižky v pražském Karlíně developerce Ivaně Tykač za 589 milionů korun a rozhodl o vypsání nového výběrového řízení. I když úředníci tvrdí, že obálky s nabídkami mohou otevřít až v pátek, už od začátku týdne je jasné, že v pořadí druhý tendr skončil krachem.  V takzvaném oznámení ke zjištění zájemců o koupi, které je dostupné na internetových stránkách army.cz, je stanoveno, že všichni uchazeči musí nejpozději 18. července složit u ČNB stotisícovou kauci. A to nikdo neudělal. Úřad se chlubil tím, že oslovil přes sedm desítek českých i zahraničních developerů. Nezabralo ani rozeslání nabídky 89 českým ambasádám, devatenácti českým centrům v zahraničí a 130 zastupitelským úřadům cizích států v České republice. Stropnického podřízení zřejmě vypíší další soutěž. Budou však muset jít s cenou o deset až patnáct procent dolů. Je tedy velmi pravděpodobné, že nakonec získají o několik desítek milionů méně, než za zchátralý objekt chtěla zaplatit manželka miliardáře Pavla Tykače. Tykačová zveřejnila prohlášení, v němž uvedla, že tentokrát už nabídku nepodá.
    Tak všeholidu a novinářské obci (já vím, téměř shodná množina) v zásadě nevadí, když stát platí údržbu a hlídání v desítkách milionů korun za podobný objekt, protože je to tak nějak naše, všech pracujících rolníků, dělníků a inteligence. Za podstatně větší průšvih všeholid obecně považuje, když se to nějakému "spekulantovi", který to chce stejně nejspíš koupit z důvodu mrzkého zisku, (všeholid to obvykle politicky korektně nazývá "nepřiměřeným ziskem") prodá za "nepřiměřeně nízkou cenu"...Takže všeholid naopak nadšeně tleská, že se barák podařilo zachránit pro nás všechny... A Šlachta s Ištvanem to ze stejného důvodu berou také pozitivně, takže nevyjíždí...
  • Gaza? Naši politiku neobhájíme, řekla britská baronka a odešla z diplomacie. Bývalá spolupředsedkyně britských toryů, baronka Sayeeda Warsiová, opustila post náměstkyně na ministerstvu zahraničí. Postoj Londýna k současné válce v Gaze totiž podle ní nejde morálně obhájit. Politička pákistánského původu na svém twitterovém účtu uvedla, že dnes ráno "s hlubokým politováním" odeslala svou rezignaci premiérovi Davidu Cameronovi. Ten ještě před čtrnácti dny zdůrazňoval právo Izraele na sebeobranu a odsoudil "šokující" útoky Hamasu proti izraelským civilistům.
  • V souvislosti s ostatními propalestinskými kroky EU i některých dalších zemí si kladu otázku, jestli náhodou Evropa neztratila pud sebezáchovy. Co mne k tomu závěru vede? Tak se podívejme na deklarované východisko Hamásu. Likvidace Státu Izrael. „Izrael existuje a bude existovat, dokud jej islám nevymaže z povrchu země,“ stojí v preambuli zakládají listiny Hamásu. Dokud bude Hamás o splnění tohoto cíle usilovat, desetiletí trvající konflikt na Blízkém Východě nedojde konce. Takže Evropa i USA si zvolna kopou hrob.
     
  • A trocha bulváru: Bodrý český lid kterému není nic svaté pořešil smrt Ivety čerstvou anekdotou. Tady je. Dobrý den, prosil bych ostříhat na Bartošovou.  A to znamená jak, prosím?  Lehce přejet mašinkou. A smějí se i v Turecku. Tureckému vicepremiérovi. Turecký místopředseda vlády Bülent Arinç pravil, že by se ženy neměly po mobilních telefonech vybavovat o banalitách a neměly by se na veřejnosti ani hlasitě smát. Když se nebude smát nahlas na veřejnosti, nebude se prosazovat a bude chránit svou cudnost,“ citoval Arinçe list The Telegraph. Maně mne napadá souvislost s vyobrazeným pečivem.

A zprávy o počasí: Tak nám trošku v uplynulých dnech chcalo. V některých místech dokonce voda stoupla tak, že  postiženým zbyla akorát holá řiť.  Pavouk se ptal, co je to povodeň a holá řiť. Protože už Komenský byl pro názornou výuku, nalil jsem mu do domečku půl litru vody. Chvíli koukal a pak žádal dotaci na vysušování. Řekl jsem mu, že nejsem Brusel. Holou řiť pochopil hned po shlédnutí obrázku.

 

 

A  z mého života: Volá mi manželka. Tato, byla jsem u holiča tak bys mě mohl pozvat na oběd. V Hornbachu mají skvělý párky v rohlíku já na to. Myslím, že se tam teda můžeš i navečeřet, pravila. Navíc povídala, že kostelecký párky ze smrkových pilin nežere. Nemám to lehký. A k tomu se nám v těch deštích ucpala rýna. Tož na ucpanou rýnu jsem pozval firmu. Přijel borec, uvázal se ke komínu, odešel na kraj střechy, strčil ruku do rýny a ve dvaceti cm našel upadlý zašprajcovaný klobouček co kryl výdech ze stoupačky. Zkasíroval 1500 a za dvacet minut zmizel. Že já se nedal na horolezce.

A na Fejsbůku napsali:
 

  • Myslím, že odborářům je po služebním zákonu úplný hovno. Ať se starají o kolekce.
  • Zpráva:  Pro Nemocnici Na Bulovce 200 milionů, pro brněnskou Fakultní nemocnici u sv. Anny půl miliardy. Vláda se rozhodla jednorázově podpořit z rozpočtové rezervy dvě zařízení, kterým kvůli špatnému hospodaření hrozil zánik. Ten by mohl ohrozit pacienty o které se lékaři starají. Plány na lepší finanční situaci už nemocnice začaly plnit.  Dodávám:  Asi po stopadesátéšesté jsou mizerně hospodařící nemocnice sanovány. Solidní reforma zdravotnictví je pak nadále zcela v nedohlednu…
  • Boj s Ebolou vyřešen v ČR. Dáme letáky na letiště. Tak tohle vymyslela hlava pane vachmajstr. Teda pane hygienik.Ebola si to přečte, lekne se a obloukem se nám vyhne.
  • Ten pán co se mu nesmí říkat Pitomio šlápl do hovna. Pozoruji s jakou chutí se v něm všichni máchají.
  • Gaza? Ne. Homs. Tam to rozmlátili Arabi Arabům což je asi v pořádku, protože nad tím pán z OSN neplakal.
  • Poslouchám jakýsi euromagazín. Takovou snůšku propagandy si fakt musím povinně platit? Já chci zprávy a je nějaký zasraný bruselský ptydepe.
  • Souhrn uplynuleho tydne pro vyplach mozecku.
  •  1. Palestinci jsou chudaci.
  •  2. Putin je svine a dostane pres drzku.
  •  3. Snizovat dane je omyl.
  •  4. Zavedeme nove dane a bude lip.
  • "Rusi zasluzia trest najtvrdsi:  Treba ich prijat do Europskej Unie."
  • Ředitelství silnic a dálnic bude dočasně řídit Soňa Křítková, bývalá ředitelka strategie a komunikace Agrofertu. Komplexně Geniální Babiš tak realizuje svůj hlavní předvolební slib, totiž že bude řídit stát svou firmou. To jen hloupí voliči si to vysvětlili tak, že bude řídit stát jako firmu.

A něco veselého

A fór na konec: Sedlák jel do města na nákupy. V železářství koupil kovadlinu a kbelík.
 V obchodě se zvířaty párek kuřat a husu. Jak ale teď dostat všechno domů?
Prodavač mu poradil: "Dejte kovadlinu do kbelíku a neste ho v jedné ruce, do druhé ruky husu a pod každou paží jedno kuře. Sedlák poděkoval a vyšel.
 Cestou ho zastavila slečna s nádherným poprsím, že zabloudila a potřebovala by poradit, jak se dostane na určitou adresu.
 "To je náhoda! Já jdu za svým bratrem, který bydlí kousek odtamtud.
 Pojďte a já vás doprovodím. Tudy přes park to bude bliž."
 "A jak vám můžu věřit, že mě v parku nepřitisknete k plotu, nevyhrnete mi
 sukni, nestáhnete mi kalhotky a neznásilníte mě?"
 "Podívejte se: Nesu kýbl, kovadlinu, husu a dvě kuřata. Jak bych vás takhle mohl přitlačit k plotu a udělat to, čeho se bojíte?"
 "No, při troše dobré vůle byste mohl dát husu na zem, přiklopit
 ji kbelíkem, ten zatížit kovadlinou - a kuřata vám podržím já."

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2813x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist