Petr Paulczyňski: homepage

Pochválili primátora

Bohumil Doležal napsal :  Právo přineslo anketu, v níž se dotazovalo opozičních lídrů, co se ministrům Topolánkovy vlády za rok podařilo a co ne. Je přirozené, že opozice vládu chválit nebude, nemá to v popisu práce.

Postoje dotázaných se však příznačně liší. Zatímco podle dr. Ratha je jako vždycky úplně všechno špatně a na první otázku ve skutečnosti neodpověděl, brněnský primátor a stínový ministr dopravy Onderka vyjmenoval, co jeho konkurent v ministerském křesle udělal dobře, a na otázku po chybách neodpověděl: „Vzhledem k příliš krátké době, ve které je ve funkci, by to byla ode mne podpásovka“. Vůbec nechci říci, že takhle měli odpovídat všichni: je právem opozice tvrdě kritizovat. Ale před panem primátorem smekám, projevil rytířského ducha, což je na naší politické scéně a zvlášť v téhle nenávistí nabité době něco naprosto neslýchaného.

No pan Doležal je sice glosátor docela dobrý, brněnské reálie však nezná. On pan primátor není ani tak "rytíř", jako marketingový mág. Ví dobře, jak se pro média vyjadřovat, aby si vytvořil renomé nekonfliktního politika.  Oni ovšem nevidí za kulisy, kde pan primátor je velmi tvrdý hráč neváhající nejen pro tvrdé slovo jít daleko, aby dosáhl cíle.
Jeho další odvrácenou tváří je také určitý alibismus, což předvedl nejen v uvedeném rozhovoru, ale právě to fest provozuje  v koalici v kauze nádraží a R43. Nebo jste ho slyšeli říct jasné Šalamounovo ano, ano, ne, ne ?
A když už tak do třetice. Někdy bývá chytrý jak Radio Jerevan, což mi dosvědčí všichni, kdož absolvovali libovolné zastupitelstvo. A radí. Mně například poradil, jak se vhodně oblékat, ale o tom jsem již psal.
Na následujícím snímku asi radí paní Livii jak malovat kraslice.

Ale jinak je docela fajn.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1776x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 57
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist