Petr Paulczyňski: homepage

Ze zastupitelstva 9.10.2007

Zdravím příznivce on-line přenosu, který nám mnozí co dnes vládnou slibovali, až se jim od huby prášilo. Ale na slibování jsme si už zvykli. Teď ještě aby si zvykli občané. Ale těm je to zdá se šumafuk. A těch pár stovek co si chodí číst ke mně, to je přece malina, ne? Voliči koaly možná většinově ani internet nepoužívají.

Opoziční motto dne: My ochotní, vedení nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.

Pokud bude můj projev nesouvislý, může to mít příčinnou souvislost s faktem, že jsem večer polkl litránek burčáčku za účelem doplnění vitaminu B. Pro ty z Vás, kteří nerozumí, oznamuji, že burčák má účinky pro něž se hodí úsloví staříčka Pagáče - noženky utěkajte, lebo vás obarvím na hnědo.

Procedura schvalování programu má obvyklý průběh. Tak zvaně na stůl byl podvržen materiál o ŽUBu čili Europointu čili odsunu - ABYSTE TOMU ROZUMĚLI VŠICHNI

A diskutujeme, diskutujeme. Jak říkal Hamlet na otázku "co to čtete princi": slova, slova, slova.

Podali jsme návrh na zařazení bodu : Odvolání náměstka Andera. Tento pokus nám samozřejmě neprošel. Upřímně řečeno, ani jsme to nečekali. Ale udělat jsme to museli.
Na druhé straně nám prošel návrh na doplnění Kontrolního výboru tak, aby v něm opozice měla většinu.

Diskuze:
Trošku šavlovačka s koalicí o vložený bod, ale spíš povinné opoziční škádlení, protože s tím bodem my věcný problém nemáme.
Je 9 hod a jsme u bodu 42. Primátor to hrne radlicí, ale co taky s bezproblémovými prodeji domů, že. To by zúřadoval i posunovač na roli.
Je 9,30. Diskuze se odvíjí okolo jednoho bodu, prodeje 432 qm o nějž se perou dvě rodiny. Vidíte. Jak se má dohodnout opozice s koalicí, stát se státem, když si vlasy vyrvou obyčejní lidičkové.
Plynule jsme přešli na nákup pozemků. Kromě zasvěcených a pár členů majetkové komise nikdo neví o co jde, ale mají naši důvěru tak hlasujeme jako oteklí. Naráz nás překvapil primátor jak býk tu hnědou krávu a vyhlásil přestávku o půl hodiny dřív.

10,00 - vracíme se k odloženému bodu 22 jímž se má sloučit Turistické informační centrum s Brněnským kulturním centrem. Pro zajímavost - my to nedávno rozdělovali. Odůvodnění není dle mne dokonalé, chybí i kvantifikace přínosů. 32 hlasů pro. Věcná argumentace přehlasována. Asi si dám šlofíka, to bude prospěšnější.

A pokračujeme v hauzírování s majetkem. Nákup, směna, prodej. Je 10,45 a jsme u bodu 95 ze 126.

Diskuze se zadrhla u bodu 99, jímž se objevil projekt na zateplení Nemocnice Milosrdných bratří v rámci Operačního programu životní prostředí. Hodnota je asi 36 milionů korun. 34 hlasy přijato.

11,00 bod 105 my to snad stihneme do oběda.Nestihneme. Probíhá přestřelka mezi Venclíkem a primátorem. Předmětem sporu je dotace z kraje , která měla být původně přiznána na rekonstrukci hřiště v Černovicích. Jde o 800 tisíc, které by mělo město zaplatit místo kraje. Zdá se , že někteří hrají politickou kartu, neboť starosta Černovic Hladík je modroptáčník. Diskuze o prdu, ze kterého někteří udělali kuličku a jiní se ji snaží poniklovat je ku h....u. Dám návrh na ukončení diskuze, jen nevím jak se slušně řekne chodste fšeci po p...i. Dotace nakonec prošla.

46 hlasy při jedné abstenci bylo schváleno rozšíření Kontrolního výboru o 2 opoziční zastupitele.

Jsme na konci normálního programu. Je 11,45. Mám hlad. Burčák se neprojevil. A odhlasovali jsme si pokračování interpelací a dalších zpráv bez přestávky. Jen abych hlady neomdlel.

V rámci interpelací předložil Prchal zajímavý návrh. Předělat staré nádraží na koncertní halu jako v Baden Badenu. Večer k tomu dám nějaké obrázky, které mi Prchal dal. Je to velmi zajímavý projekt.

Vrcholným vystoupením dnešního ZMB bylo vystoupení Aleše Kvapila. S výrazem, jako by vyhlašoval třetí světovou válku, si vzal slovo od řečnického pultu namísto od svého osobního mikrofonu a promluvil na téma politické korupce. Uvedl citát z mých webovek z 21.7 ( A nakonec, (snad aby zahladil finanční průšvih kdy nechal v dobré víře opravit terasy v Rubínu ačkoliv neměl investici finančně krytou), směnil dodatečnou dotaci za hlasování s koalicí v bodě, kdy si klub odsouhlasil tak zvané závazné hlasování proti a on toto usnesení v opakovaných hlasováních  porušil.) a vyzval mne k omluvě. Zcela přitom pominul fakt, že byl ve čtvrtek klubem jednohlasně vyzván k odstoupení ze všech funkcí,právě na základě hlasování na něž se odvolával. Protože oslovoval zastupitelstvo a nikoliv mne, nevidím důvod k jakékoliv reakci. Ale neodpustím si babiččino přísloví. Potrefená husa nejvíc kejhá.

Volba dalších členů Kontrolního výboru dopadla takto: Paulczynski 37 hlasů- zvolen, Březa 30-zvolen. Slibuji, že budu kontrolovat, co se do nich vejde.


ZMB schvaluje - jen to zajímavé

-dar policii ČR - výpočetní technika
-dotace do kultury a sportu a obnovy památek v řádu desetitisíců - žádný špek
-786 tisíc na provoz haly Vodova
-1,2 mil transferu MČ na střediska volného času
- TEZ cyklstezky Veveří-Rakovec

12,45 končíme



zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1874x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 65
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist