Petr Paulczyňski: homepage

Bursík očima daňového poradce.

Tak prý je Bursík daňový podvodník. Další pseudoaféra, která zhasne dřív než začala.   Nikdo mne nemůže podezírat z nějaké náklonnosti k Zeleným( je Bursík vůbec Zelený?), ale vyřizování politických účtů těmito metodami a já vím o čem mluvím, mně hýbe žlučí. Nějaké svině prostě potřebují Bursíka denuncovat.

Protože jsem také daňový poradce, prohlašuji, že je to celé jasná politická sviňárna.
Co tedy Bursík asi udělal. V restituovaných domech, které spoluvlastní s dalším rodinným příslušníkem provedl legální transakci.
Martin Bursík společně s bratrem Jiřím založil firmu Ecoconsulting.  Kromě jiného si jako činnost zapsali i pronájem bytových a nebytových prostor.
Poté Martin Bursík uzavře na dům ve Sněmovní  smlouvu sám se sebou. Podepisuje ji jako pronajímatel (spolumajitel domu), i jako nájemce (spoluvlastník firmy Ecoconsulting).
K vyřizování těchto finančních věcí mu dává bratr Jiří plnou moc. Své firmě pronajímá část svého domu za 2,4 milionu korun ročně, tuto sumu později pod závazkem opravit fasádu snižuje na polovinu – na 1,2 milionu. Ty samé prostory Ecoconsulting pronajímá dál, ovšem už za nejméně tři miliony korun ročně. Tím Bursík dosáhl jednak nižší daňové sazby (firmy platí míň než fyzické osoby) a také si mohl z příjmů odečíst více nákladů. Jinými slovy: více peněz mu zůstalo v kapse a méně odvedl na daních.
Nelegální to není, zákony to umožňují a dělá to tak spousta majitelů domů.
A tečka. To, že v kauze figuruje bratranec z Venezuely a zapuzená manželka je sice  bulvárně zajímavé, ale daňově irelevantní


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1754x, známka: 3
Kategorie: Politická scéna
online: 40
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist