Petr Paulczyňski: homepage

Nový bazén? Fajn. Ale kde na to vezmeme?

Kohoutovický bazén: 190 milionů . Svítí na mne provokativní titulek v MFD, která se dále široce věnuje problematice potřeby bazénů ve městě. Má pravdu. Bazény  Brno potřebuje. Ale ten proces musí být průhledný. A hlavně finančně zajištěný.

Proto mne překvapuje, že obvykle investigativní MF uniklo několik drobností. Například:

1) Jak je například možné, že během necelého měsíce a to tam byly svátky, se rozpočet nafoukl o 60 mega. Řečičky o vybavenosti bazénu neberu. Chce snad někdo tvrdit , že od prosince někdo něco doprojektoval? To spíš jde o salámovou metodu. Napřed jsme ukrojili kolečko 130 a teď druhé 60.
Pokud mi paměť sahá, tento projekt byl opakovaně předkládán i minulé radě. Ta však nikdy nebyla pro, dokud se nevyjasní financování. A to se zdá se nevyjasnilo dosud. Myslím, že schválená pravidla investičního procesu jsou v tomto případě cárem papíru. To kdybychom udělali my, to by bylo řevu.

2) Tato koalice měla při schvalování rozpočtu plná ústa úspor, ale skutek utek. Řekne mi někdo, odkud chtějí vzít těch navýšených 60 mega?

3) A to nemluvím o tom, že se nikdo neptá, jak se to bude financovat provozně. Roční dotaci odhaduji na 10milionů, protože Brno-střed stojí bazén na Monte Bů okolo 8 milionků.

Nu, uvidíme, co nám na lednové Zastupitelstvo připraví koala za báchorku.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2275x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 37
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist