Produkty, kere se dneska nakupuju v hypermarketach, nemaju s originalem nic společneho. Lidi si kupi uzene a mysli, že mají uzene. Prd. Mají flak podivne hmoty. Všimněte se, že dneska už se neda kupit uzene maso, enem „zauzene“. Podobně když lezu do doktora, už mi nemoc nevyleči, ale enem „přeleči“. Je to trest boži za to, že zme lenivi jak pantofel. A kdo neni, tady ma tři duležite recepty, kere nam pomožu přežit dluhe roky krize:
Domaci pivo.
Vyrobit pivo je primitivni zaležitost. Reklamy v telce z teho robi kumšt, ale zrobit pivo si dnes može zrobit kdejaky cyp. Je to jednoduche, levne a chuť je podstatně lepši, než ty europiva z hypermarketu. Co je třeba zrobit? Kupiš si domaci pivovar, třeba na www.domacipivo.cz. Je to fajna mašinka, ve které si u nas už pulka vesnice robi domaci pivo. Dovnitřku naleješ deset litru vody, přidaš extrakt, pivni kvasnice a nechaš to pracovat. Za dva tydny maš hotove poctive pivo, kere ma dokonalu chuť. Možeš zrobit aji ležak, ale kdo by ty tři měsice čekal? Zapomeň na rezavu vodu z hypermarketu. Vyrobni cena domaciho čepovaneho je 14 kaček a když si to uvařiš přimo ze sladu, je cena piva asi 1, 60 Kč. Fajne, ni? Silu a stupňovitost si upraviš sam pomoci hustoty a koncentrace chmelu a sladu, Takže neni problem si doma robit 14° černy ležak specijal.
Domaci uzene.
Nemá nic společneho s uzenu rolku z šopu. Rolka je sajrajt. Domaci uzene je božsky dar. Potřebuješ uzak, bez něho si ztraceny. Nakupiš maso (nejlepši je fajny buček bez kosti, napajcuješ ho hrubu vrstvu česneka, nasoliš a vraziš do škopka. Za tři dny zaleješ vodu až po vršek. Spravne uzene zraje 14 dnu. Pak vytahneš, zavěsiš, a pokud si měl spravnu teplotu (a maso samo neodejde), vyudiš. Udi se při 70 stupňach asi 12 hodin. Čas nezkracuj, bo jinak vyrobiš enem zauzenu rolku.
Domaci slivovica.
Je jednoducha zaležitost. Propaganda straši metylalkoholem a jinyma cyparnama. Realita je taka: co do kvasu daš, to dostaneš. Když daš sajrajt, ziskaš sajrajt. Z nekvalitniho kvasu špičkovu slivku nezrobiš. Švestky musí byt čiste, žadna pliseň. Kvas musi mět bublak, bo jinač to možeš zkazit a budeš pit ocet. Kvasit možeš doma, vypalit musiš samozřejmě v oficialni palirně, jak jinač, že? Kdyby sis chtěl pořidit vesnicku palirnu, pak se da kupit tu. No a nezapomeň se přihlasit na uřadech, aby Tě mohly zkasnut za vyrobu alkoholu! Třeba za rok už žadne uřady nebudu existovat, ale fajna vesnicka palirna se neztrati.
Dobru chuť
http://vetvicka.blog.idnes.cz/c/52645/Domaci-pivo-domaci-uzene-a-domaci-slivovica.html