Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Reakce

Jméno: Jan

Dotaz:
Pane inženýre, právě jsem si na AZPRÁVY.CZ přečetl článek s titulkem: Politik ODS uráží na webu Romy. To mne přinutilo se na ten web podívat. Jedeiné co vám mohu říci je: DRŽÍM VÁM PALCE! Rád si sem za Vámi opět zajdu. Děkuji za pravdu
Odpověď:
Děkuji za slova podpory. A nejste sám, kdo mi je vyslovuje. U nás se holt problémy musí kopat pod koberec, jinak jste zlobivé dítě. Pseudointelektuálové, pseudohumanisté a různí zapšklí pisálci místo aby věnovali svůj potenciál na řešení problému se pouští do mne.

6.11. 2007

Tři základní sociální problémy

Jméno: Karel

Dotaz:
Vážený pane inženýre. V diskusi s paní advokátkou Klárou Samkovou-Veselou, jsem od ní sklidil takřka 100% souhlas s tímto návrhem, jak vyřešit tři základní sociální problémy. Jak se na to díváte Vy ?

Problém kriminalita:
1. Krádež je krádež bez ohledu na cenu ukradené věci. Tedy zrušit tu pitomost, že krádež pod 5000 je pouhý přestupek, něco jako plivání na chodník.
2. Zloděje pořádně trestat. Pokutu v desetinásobné výši napáchané škody, pokud není schopen zaplatit, za každou stokorunu jeden den na pranýři.
3. Snížit věkovou zodpovědnost. Mnoho „rodičů“ posilá krást děti právě z tohoto důvodu. Rodiče mají zodpovědnost za děti, takže budou potrestáni oni.
4. Výše trestu by měla být závislá na počtu předcházejících trestných činů. Návrh: druhá krádež, dvojnásobná sazba, třetí krádež, trojnásobná sazba, atd.
5. Zavést tělesné tresty jako přídavek k pranýři, pro mladistvé, pro recidivisty.
6. Ve vězení se musí tvrdě pracovat. Není-li smysluplná práce, mohou vězni třeba přehazovat písek. Znáte film „Pahorek“ ? (The Hill)

Problém: rodění dětí jako výdělečná činnost:
1. Zrušit porodné a nahradit ho daňovou úlevou. V případě matky samoživitelky, může daňovou úlevu dostat její otec.
2. Přídavky na děti pouze pro dvě děti, a podmínit je dobrým prospěchem ve škole.
3. Nabízet bezplatnou sterilizaci.

Problém: parazitování na socialním systému:
1. Srovnat výši sociálních dávek se slovenskými.
2. Z dávek stáhnout nejdřív nájem a poplatky za vodu, elektřinu, plyn.
3. Dospělí příjemci socky musí v 7 ráno nastoupit na úřadu práce a čekat až do 16 hodin. Během této doby musí vykonávat případné veřejně prospěšné práce. (odstraňování sněhu, zametání ulic, čištění lesů, potoků a parků..atd.)
Nedostaví-li se, bude mu socka zkrácena.
4. Zrevidovat invalidní důchodce, „invalidy“ - simulanty potrestat. Jejich důchod rozdělit mezi ty skutečně invalidní.
Odpověď:

Vážený tazateli. První kloudná reakce, kterou jsem se snažil vyvolat. Vaše náměty stojí za detailní prozkoumání, především z hlediska jejich legislativní reálnosti. S Vaším dovolením si je osvojím a pokusím se je nabídnout našim poslancům k poslanecké iniciativě. Uvidíme, bude-li vůle řešit problémy, nebo jen jalově poblafkávat v novinách a na internetu.

Děkuji za seriozní reakci

5.11. 2007

Národní garda

Jméno: Jirka

Dotaz:
Dobrý den,
myslíte si, že má smysl zakládat v našem státě soukromé organizace, které budou pomáhat při povodních nebo monitorovat v ulicích a volat policii na podezřelá individua? Nejedná se náhodou o dost provokativní kritiku činnosti Policie a zároveň reakci na rušení záchraných sborů? Domnívám se, že jako vládní strana nesete vy sami nepřímou odpovědnost za vznik gardy.
Odpověď:
Jsem konzervativec a z tooho vychází moje odmítnutí tohoto kroku. Nezlobte se, ale připomíná mi to stranické jednotky SA. I když některé faktory, kterými odůvodňujete založení polovojenských jednotek zasluhují pozornost, k jejich řešení bych volil rozhodně kroky politické a nikoliv vojenské. Obávám se, že tento krok vás zařadí po bok extremistických organizací.

2.11. 2007

Hokejová hala

Jméno: Dementík

Dotaz:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to bude s Víceúčelovou hokejovou halou v Brně? Bude hala dokončena v roce 2010, nebo ne ? Jsou již nějaké návrhy? Stránky www.ponava.cz jsou již nějakou dobu mimo. Pan primátor Roman Onderka slíbil, že projekt ukáže Brňanům v březnu letošního roku, ale nic.. předem díky za odpověď
Odpověď:
Milý tazateli. Své otázky nekladete tomu správnému, ale inspirujete mne k dotazu opozičního zastupitele v této věci.

26.10. 2007

Proč chodit kolem horké kaše ?

Jméno: Vít

Dotaz:
Pane inženýre, proč jste v článku Budoucnost Brna méně jásavě zvolil tak opatrný tón ? Chtělo to natvrdo napsat: Skutečnou pohromu pro Brno představuje tmavozelený ekoterorista Martin Ander ve funkci náměstka primátora pro strategický rozvoj. Mimochodem tento člověk prý před komunálními volbami ze strany vystoupil, zřejmě na protest proti nahrazení jeho soukmenovce Beránka liberálnějším Bursíkem, nicméně na kandidátce jako "nezávislý" zůstal. Náhodou jsem se s ním setkal asi před rokem a čtvrt ve vlaku do Krkonoš a mohu potvrdit, že jde o velmi nebezpečného fanatika.
Odpověď:

Milý pane.  Uvidíte, co se okolo mého článku který Vy nazýváte opatrným, rozvine za diskuzi. Mám na něj sice pozitivní ohlasy, ale to přikládám tomu, že jsem aspoň určité části veřejnosti promluvil z duše. Jinak věřte, že bych uměl napsat i ostřejší článek, ale jistou přiměřenost jsem zvoli proto, abych zvýraznil faktografické souvislosti svého sdělení. Jinak píši na svém webu a jinak do novin. I tak dostávám permanentně přídomky z nichž nejslušnější je "kontroverzní" nebo "svérázný". Jak holt neplujete s proudem, nebo kousek vykouknete dostanete po čuni. Ale s chutí odpovídám na Váš dotaz, protože mi to dovoluje ukázat, že jsou lidé, kteří sdílí stejný názor.

Díky za Vaši podporu.

18.10. 2007

Komínský starosta

Jméno: právník

Dotaz:
Díky za zařazení článku starosty Hledíka, výborné!
Odpověď:
Pane doktore, proč volíte anonymní přístup? Za pochvalu Karla Hledíka se přece nemusíte stydět.

11.10. 2007

nikdy více

Jméno: Jiri

Dotaz:
Prečetl jsem si vaše články o vytahu investor/archeolog a utvrdilo mě to v jednou: Lidé jako vy nemají existovat a jsou morální spodina společnosti.
Odpověď:
Nevím o jakém výtahu mluvíte, ale mluvíte li o tématu, které jsem nazval chobotnice a v němž rozkrývám praktiky některých subjektů, které se v této branži pohybují, pak se svým názorem jste spodina Vy. Mám v ruce svědectví konkrétních osob, které mi popsaly, jak se raelizují tyto "zakázky". Takže bych mohl uvádět konkrétní kauzy a konkrétní jména. Zdá se, že podle Vašeho názoru patříte do okruhu o němž jsem psal. a protože Vám chybí argumentace, nezbývá Vám nic, než ubohé plivnutí. Jakým právem takový uožák  někoho nazývá spodinou bez práva na existenci zase uniká mně. Přesto  Vám přeji abyste  se nezadusil   svým vztekem.

11.10. 2007

příspěvek

Jméno: Katka

Dotaz:
To je poprvé,co mě něco dohnalo přidat příspěvek do diskuse.Bude krátký- "ježiš, vy jste debil!"
Odpověď:
To říkáte Vy. Já na Vaši adresu poznamenám. Nejste Vy blondýna?

1.10. 2007

jednoduchý dotaz

Jméno: alois

Dotaz:
Co si myslíte o sobě?
Odpověď:

To přece není podstatné. Tento web který v podtitulu nese že slouží k uvádění virtuální reality na pravou míru, jsem si založil, abych sdělil, co si myslím o věcech kolem sebe. Nevypovídá to dostatečně? Soudě podle otázky, s mým pohledem hrubě nesouhlasíte. To je ale Váš problém. Jestli Vás moje stanoviska iritují, tak sem nechoďte. To máte jako s tím čudlíkem u televizoru.

A navíc. Já se se svými názory neskrývám za ubohé, připitomělé nicky Lojzo nepavouku, jak jsi se podepsal.

1.10. 2007

Primátor

Jméno: Dan

Dotaz:
Kdybyste si mohl vybrat , koho byste videl nejradsi jako primátora mesta Brna? Ve smyslu nejčestnějšího a nejšikovnějšího brněnského politika.
Docela me mrzí ze se v Brrne (380 000 obyvatel) nenasel nekdo solidnější než pan Onderka - ten dle mého soudu stačí tak na místostarostu nejaké menší městské části (třeba Žebětína)
Odpověď:
Věříte, že jste mne zaskočil? Metoda jíž si strany generují své lídry rozhodně nesestává pouze z kriterií na něž se ptáte. To by bylo dost málo. Ale ani kdybych přistoupil na Vaše zjednodušení, neřeknu. Ne, že bych neměl typ, ale proto, že by se vyslovení jména mého favorita, který by Vaše dvě kriteria splňoval mohlo rovnat polibku smrti. A tady u nás v Brně ať řeknete kohokoliv, naštvete všechny  které jste nejmenoval. Neboť toto je obraz současné brněnské politické scény.

22.9. 2007

Petře, nedávej takové titulky

Jméno: Zdeněk

Dotaz:
Přečetl jsem si nadpis,že Ander odstoupil,tak jsem si dal flašku,opil jsem se málem a pak jsem si přečetl pokračování a musel jsem si dát druhou.Máš mě na svědomí!
Ahoj ! Zdeněk
Odpověď:

Milý Zdeňku. Právě jsi pochopil jeden z principů webové tvorby. Za stav Tvého nitra však nemůžu já, ale právě ty okolnosti, které jsem popsal. Ubezpečuji Tě, že jsem se do stavu euforie dostal též. Ale neboj, jak říkal náš předseda a ještě kdosi před ním. Es kommt der Tag.

Pro potěchu Tvé duše přikládám báseň , volnou parafrázi na klasiku "Zítra se bude tančit všude"

V Lužánkách třpytí se potoky,
vítr nám chladí čelo,
v srdci zní nápěv široký,
že by se tančit chtělo.

Písní a šťastným úsměvem
vítáme nová jitra;
už dnes je krásná naše zem,
však jaká bude  zítra ?
Zítra zde bude referendum všude,
až naše vítězné vlajky zelené
na stožáry světa vyletí!

Když dívka v tanci zavlaje,
chlapec jí ruku podá,
úsměvy letí do háje
to bude pěkná soda.
Až do samoty nejtišší
pronikne naše píseň,
a každý, kdo ji uslyší,
ten strachy rozjančí se!

Zítra se bude tančit všude,
až naše vítězné vlajky zelené
na stožáry světa vyletí!

Kvetoucí zemí jede vlak,
však v Brně nezastaví
a píseň letí do oblak
řídí to teď ti praví,
do ulic velkých cizích měst,
kde všichni mladí lidé
začnou ji zpívat na počest
náměstek Ander  přijde!

Zítra se bude tančit všude,
až naše vítězné vlajky zelené
na stožáry světa vyletí!

Můžeš se volně rozletět,
písničko jasná, smělá,
vždyť není síly na světě,
jež by tě zadržela.
Veselý, silný, mladý svět
do tance se dnes dává;
láskou chcem hory přenášet,
zvadlému Brnu sláva!

18.9. 2007

Xaver zastupitelem

Jméno: Dan

Dotaz:
Znáte se se starostou B-S Bortelem, a jaké s ním máte vztahy?

A nevíte chystá se L.Xaver Veselý do politiky? Prý se chystá vstoupiti do ODS.
Odpověď:

S panem Bortelem se znám z několika letmých setkání na společenských událostech, takže můj pohled na něj je spíše virtuální. Myslím, že z počátku díky věku a  tudíž nedostatku zkušeností tíhu postu neunesl. Zdá se, že nyní se zklidnil, zřejmě vyměnil poradce. O LXV  a jeho politických ambicích mi není nic známo. Co se stal pražskou "celebritou", jsou naše setkání velmi řídká. Myslím, že kdyby něco takového zamýšlel, že bych to věděl.

Zde je foto pana starosty na sobotní Charitativní slavnosti v Židlochovicích. Jeho role byla více než pozitivní. Nadačnímu fondu Niké prosadil dotaci 500 tis Kč. Bravo Bortel.

15.9. 2007

onderka-kometa

Jméno: quido

Dotaz:
pěkný den, pane inženýre. Nemáte pocit, že šéf brněnských socialistů a železničářů si za peníze daňových poplatníků kupuje volební hlasy? Třeba tím jak chce peníze odboru školství napupmovat do firmy kometa group, a.s., aby mu za to pořídila hokejovou extraligu? Neměla by si taková firma vydělat peníze sama ? Proč onderka nepodniká s vlastními penězy a bere si ty naše ? Napadá mně hodně dalších otázek, ale nechci být sprostý. Díky.
Odpověď:

Milý Quido.

Poslední primátorova odpověď je zde

Zajímavý je i postoj radního Zlatušky:

Návrh radních, aby Kometa dostala do roku 2009 pětačtyřicet milionů korun pravděpodobně nepodpoří také jeden ze čtveřice koaličních partnerů: tým senátora Jiřího Zlatušky Brno2006. "Podle zářijového auditu v Kometě dostal klub od města Brna za poslední tři roky pět milionů a dvě stě čtyřicet tisíc korun a dalších čtyři sta tisíc od kraje. Další podporu už podle zákona dostat nemůže. Návrh v této podobě proto nepodpořím," uvedl Jiří Zlatuška. Jak dodal, Brnu hrozí pokuta od antimonopolního úřadu. "Řešením by možná mohlo být požádání Evropské komise o výjimku," myslí si Zlatuška.

A zde pro připamatování můj postoj z prosince 06

O penězích pro klub musí ještě rozhodnout zastupitelstvo. Návrh ale nepodpoří ani koaliční uskupení Brno2006 senátora Jiřího Zlatušky, ani opozice. "Nelze dát grant přímo jedné firmě. Grant se musí vypsat, uchazeči předloží návrhy a dostane ho ten nejlepší. Primátor asi neví, co je to grant. Podpora Kometě je přímá dotace," prohlásil po včerejším jednání klubu zastupitelů ODS Petr Paulczyňski.

A od té doby se nic oficielního neudálo. Nebo máte nějaké informace o zákulisním kutění? Sem s nimi.

12.9. 2007

daň z příjmu

Jméno: Jarrin

Dotaz:
Co jako podnikatel a jeden z nejbohatších Brňáků říkáte na skutečnost, že ODS podfoukla voliče, nejprve slibovala 15 pr. dan z příjmu, ale nerekla ze to chce ze superhrubé mzdy (coz je mnohem více a je to pak 22 a ne 15 procent)..? Já to vnímám jako velký faul a uz ODS volit nebudu. Jarrin
Odpověď:
V první řadě považuji za správné vyvrátit Vaše hodnocení mé zámožnosti. Ne že bych strádal, ale sám se řadím do střední třídy, která sdílí Vaše obavy. Na Vaši otázku jsem již reagoval v článku Je Tlustý slabý ekonom 29.12.2006 a Na Žofíně o reformě 4.5.2007. Také doporučuji zadat si do vyhledávače na mých stránkách sloovo "reforma". A na závěr přikládám jak to vidí aTeo i já.

11.9. 2007

Pavoukoviny 36. týdne.

Jméno: Petr

Dotaz:
Docela mne překvapilo, že takový ostřílený politik jako Vy neví, že Havel - nejspravedlivější hlasatel morálky, kritik nepravostí, hledač třetích cest - byl krom toho kurevník, a že si to neodpustil ani v momentě, kdy jeho žena Olga umírala na rakovinu. On totiž celý "slavný" disent nebyl ničím jiným než jedním velkým pelechem, kde to zkusil každý s každým.
Nicméně Váš komentář ke smrti Pavarottiho - kvalitní černý humor, to se jen tak nevidí. Chudák Zlaťák...
Odpověď:
Co dodat. Ve Vašem sdělení je všechno. Snad jen to, že o stavu který nazýváme že "kamen ojel cihlu" v těchto kruzích jsem opravdu nevěděl.

8.9. 2007

< 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
online: 53
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist