Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Informace z Brna

Jméno: Marie

Dotaz:
Uvažujete o tom že budete zalovat server Informace z Brna.cz za jeho články o Vás?
Pane inženýre nedejte se!
Odpověď:
Děkuji za podporu, ale nestojí mi to za to. Kdo je zorientován, udělá si obrázek sám. Svůj čas věnuji raději něčemu užitečnějšímu. S pobavením ovšem sleduji jejich vlivovou sféru a vazby na další lidičky včetně politické scény. A některé jak říkala moje babička "vejžmoly" mi dokonce přijdou vtipné. Zaujal jsem stanovisko, které kdysi vyjádřil Gustík Husáků: "psi brešú, ale karavana idě ďalej".

5.9. 2007

A zase ta Kometa

Jméno: Jan

Dotaz:
Dobrý den, pane inženýre,
už asi posté téma Kometa - podle infa, které je veřejně dostupné se podařilo dostat do Komety dotace (alespoň částečně) které p. Onderka slíbil? Jak je to možné, když je doposud podán návrh na konkurz?
Odpověď:
Dobrá otázka. Ovšem pro primátora.

5.9. 2007

p. Vlašín

Jméno: Jiri

Dotaz:
Když už jsme u těch osobních hodnocení, co si osobně myslíte o p. Vlašínovi?
Odpověď:
Nechce se mi provádět zde osobnostní rozbory jiných, myslím, že mi to ani nepřísluší. Navíc pana Vlašína znám jen ze zasedání. Pan Vlašín je dle mne inteligentní jedinec, bohužel však svoji inteligenci dle mne napírá nesprávným směrem. Ale to je názor subjektivní. Z veřejně známých zdrojů jsem dospěl k názoru, že má zcela jiný životní styl a žebříček hodnot. Co nás spojuje je jedovatý jazyk, kterého on na zastupitelstvu hojně používá, kupodivu mne nějak poslední dobou vynechává. Dnes je předmětem jeho invektiv kolega Prchal. S názory pana Vlašína hrubě nesouhlasím, ale to je tak vše, co s tím mohu dělat. Můj vztah k němu je řečeno odborným jazykem ambivalentní.

4.9. 2007

Prezident

Jméno: Marie

Dotaz:
Co říkáte na to, že se uvažuje o J.Zlatuškovi jako o kandidátovi na příštího prezidenta?
Odpověď:

Fuj - to jsem se lekl.  Ježíši - nestrašte, to by mohlo napadnout jen nějakého Marťana. Na druhé straně , je to asi jediná funkce na kterou ještě nekandidoval. Ovšem koho by zostudil, aby se na základě tohoto zviditelnění vyšplhal na další stupínek nevím. Snad jen na velkého Václava, ale jak ho znám, tady mu pšenka nepokvete. Už to párkrát v nějakých článcích zkoušel, ale bez valnější odezvy. Protože kdyý trpaslík okopává kotníky velikánovi, většinou nevadí. Já myslím, že pan senátor bude mít hodně práce, aby obhájil svůj vlastní mandát.

P.S. Kde jste slyšela, že se o tom uvažuje, jak píšetz? Já to slyším poprvé.

2.9. 2007

Má Národní strana budoucnost?

Jméno: Jan

Dotaz:
Vážený pane inženýre,


zajímal by mne Váš postoj k Národní straně, neboť si myslím, že tato strana má velkou budoucnost (generace politicky nekorektních vizí) a je nanejvýš zajímavé, že některá jejich témata postupně otevírají více etablované politické strany? Tím samozřejmě nechci na nikoho narážet, spíš mě to těší.
Věřím, že konservativci z Národní strany by pro Vás mohli do budoucna mít jistý koaliční potenciál, např. v případě volebního úspěchu na regionální úrovni.
Vážím si Vašich postojů a zároveň mě velice mrzí závist brněnských rudo-zelených fanatiků vůči Vaší osobě.
Budu Vám držet palce...


Odpověď:
Děkuji za slova podpory. Jistě jste si všiml, že od národovců někdy čerpám, sleduji občas i jejich jejich web. Myslím, že tam jistý potenciál je. Inspiroval jste mne k napsání úvahy na dané téma.

27.8. 2007

Jak nás škubou.

Jméno: MilaN

Dotaz:
Ano, je to pravda, kníže Schwarzenberg je jediný, který má úroveň a by byl dokonce i představitelný místo VK na Hradě - přičemž vůbec, ale vůbec nechci VK nahrazovat, mám pocit, že Česko si ho nezaslouží....

Jen s tím radarem bych s ním polemizoval, o nějakou vojenskou záležitost vůbec přece nejde, protože nás neohrožuje Rusko, SKorea, Irán ani kdokoliv jiný, nás ohrožuje stát prorostlý zločinem a degradující nás na ovce, které je třeba stále škubat, aby věrchuška mohla žrát a říhat.
Odpověď:

Milý Milane. Něco na Vašem názoru určitě je, ale zdá se mi, že trochu přeháníte. Ovšem jako autor, který také miluje hyperbolu(nadsázku) tomu rozumím. Místo odpovědi vlastní poskytnu Vám autentický názor jednoho čtenáře, který jsem nalezl na webu.

Jsem důchodce nesocialistického typu. Je mi 74 let a ještě před dvěma - třemi léty jsem udržoval v aktivitě mou živnost (než přišla povinná dávka daní do státního rozpočtu), pak jsem ji uvedl do klidu, protože zaručit" "předepsaný příjem" bylo nad mé síly. Za ta krátká léta, která mně osud vyměřil k seberealizaci, jsem si dokázal vytvořit jakýsi polštář, řádně zdaněný, ze kterého ve formě úroků čerpám dostatek prostředků k pohodlnému životu a řádně - každý rok- platím nemorální daň vyděračskému státu z úroků z vložených (nikoliv uložených) peněz, které jsem vydělal v potu tváře a již jednou zdanil. Byli jsme na to dva - já a moje manželka.
Nezapírám, že moje prostředky přesahují měsíčně 1000 Euro: mám se tedy těšit na prověrky mých příkazů, například při pokynu úhrady zájezdu tam či onam, který přesáhne tento limit? Cestuji totiž rád a cestuji často. Mám se těšit na výzvy " orgánů", kde jsem k těm penězům, (já, důchodce, jaká hrůza a opovážlivost v zemi, kde je toto slovo synonymem chudáka! ) přišel? A vůbec - víte jak budou zdaněny kapitálové výnosy? Já to nevím.....

Jenom to s těmi nářky na poměry nepřehánějte, abyste nedopadl jako pán na obrázku.

27.8. 2007

zoo

Jméno: vojtec

Dotaz:
pokud vim, tak kdu zivila kalouse usateho
Odpověď:

Asi protestoval. Kdoví jestli to nepovažoval za Barbořinu schválnost. Dle současných stránek ZOO je tomu tak, jak jsem uvedl.

27.8. 2007

Zda se,ze s Vami uz ani nikdo nechce diskutovat.....

Jméno: Martina

Dotaz:
Jine nazory,odlisne od tech Vasich jsou pro Vas nicotne a urazit Vas muze prece jen inteligent.Ale potiz je v tom,ze inteligent,dle Vas,je ten,ktery ma stejny nazor jako Vy.
Neni to cele nejake zvlastni....
Odpověď:

Milá Martino.

Co se zdá je sen. Nevěřila byste, kolik čtenářů se mnou diskutuje napřímo mailem. A není to vždy souhlasné. Toho si vážím. Pisatelé do diskuzního fóra jsou většinou anonymové uvízlí duševně v totalitní obavě se pod něco podepsat. Ale i těm odepisuji. Veřejně říkám,, že všechny došlé příspěvky byly zveřejněny. Že odpověď bývá sarkastická souvisí s mým utkvělým názorem, že na hrubou díru patří hrubá záplata. To není o tom, že cizí  názor je nicotný (i když někdy tomu tak bývá). V tiráži rubriky uvedené motto je bonmot ze žovota. Ale vzal jsem ho za svůj. O definici inteligenta neříká nic. O tu jste se pokusila Vy, ale moc to nesedí.

Jestli nízká účast v diskuzi je, nebo není zvláštní nevím. Ale dám Vám radu. Když se Vám to nelíbí, zaplňte tu mezeru.

Přes to,že asi nepatříte k mým příznivcům, přeji Vám příjemný den.

A slibuji Vám, že se budu do smrti bít za právo, aby každý mohl říkat beztrestně svůj názor včetně Vás.

25.8. 2007

Nejde to celé do kytek ?

Jméno: Fotograf

Dotaz:
Bože, je už téměř jasné že celostátně ODS volby prosere, tak jak je prosrala v Brně. Vše je tak nastaveno, odborníci jsou na místě a tak se asi stane, že na hrad dosedne pan Jiří (Gottwald byl prý také alkoholik) a přibere si tam partu ošklivých mužíčků Václava, Dagmar, Bohumila, Jiřího a Jana a budou to řídit od Kalicha. Do čela vlády usedne další Jiří se svojí můzou a návrat do temna je nabíledni. Ještě že už dosahuji kmetského věku a důsledky tohoto průseru budu sledovat jen z lavičky v parku.
Odpověď:

Josefe, Josefe. Už zase krákáš jak havran. To já to vidím optimisticky. Asi takto. Na hradě král Václav II a jeho lidé.


31.7. 2007

Méně je někdy více.

Jméno: Čtenář

Dotaz:
Milý Petře.Každý spamer je proti tobě hadra :-) posílej anonce na články ve více blocích naráz a ne hned jak nšco vyplodíš. NAVRHUJI TŘEBA 2-3X ZA DEN? V NOCI NEBO RÁNO A Pak ODPOLEDNE.

A nechci slyšet Tvoji očekávanou odpověď komu se to nelíbí ať si pr..l políbí, tedy slušně ať se
odhlásí. :-)

Ne fakt, zamysli se nad tím.

Mě to nevadí, ale někdo se sice neodhlásí, ale nečte to, jelikož si řekne zase nějaká ptákovina, nepolezu 20x za den na Pavoukovy stránky, pak příjde domů, zapomene na to a může to být NĚKDY!! škoda.

Odpověď:

Nemám co dodat. Námět se přijímá. Sypu si hlavu popelem. Pravda je, že řada čtenářů, kteří jsou přihlášeni k odběru si asi myslí totéž i když to schovávali za diplomatická prohlášení o mé plodnosti. Proto vydávám následující slib: Já mladý webista slibuji před svými druhy, že budu anonce zasílat tak, abych byl neotravným komentátorem své milované vlasti.

27.7. 2007

Topolova tiskovka

Jméno: Lovon

Dotaz:
budto byl jeste ozraly, ale slova,ja jsem znam jako stary vul takze byt atd pripadnou...... Se hodi nekam tak akorat do hospody. Ne k premierovi. Pokud dosud svuj vztah zverejnovali ,ze ho nechteji medializovat, atd. Kde to je? Kde je jeho korektni vztah k byvale manzelce tolikrat deklarovany.

Mimochodem, mam dojem,ze takhle s v emiratech ukazuje naslednik trunu. Jinak se na zapad od nas vydava tiskove prohlaseni, atd. Nevim mam dojem, ze tak nevyvadi ani v Anglii pri narozeni naslednika. Vzdyt tady neni monarchie, jedne babe se narodilo nemanzelske decko a co je na tom, ze ze je premierovo. Ale jo zapotocky si taky chodil zahrat na harmoniku do podhradi, takze ta tradice ,,lidovych,, predstavitelů tu je. Neupirám mu radost z narozeni, ovsem ty komentare vcetne stareho vola, nezvladl.
Jdu spat, zacinam se zase stydet za vas modre ptaky.
Odpověď:

Milý přispěvateli.


Dnes je holt trend, kdy padesátníci cítí potřebu upgradovat manželku. S tím nic nenaděláte. Mně osobně by se nechtělo učit se nový manuál.. Mám rád věci , zvyky aděje na svých místech. V tom jsem holt konzervativní. Možná jsem líný učit se těmto novým věcem, protože si nejsem jist, že tyto změny v důsledku vedou ke zlepšení. Nedovedu si představit tu hrůzu jít žádat o ruku o ruku rodiče mladší než jsem já. Na druhou stranu, mně už je 60 pryč, což je věk jen o něco nižší, než je věk hnědého uhlí, takže jsem možná něco prošvih. I když já měl tyto názory i v těch padesáti.


Představením syna veřejnosti vypálil Mirek rabník všem co si brousili pera na vymýšlení ptákovin a virtuálních realit, takže to nevnímejte jako Topolovu schlubnost, ale jako výborný promo tah. Ten kdo mu to poradil (asi Marek) byl dle mne prozíravý. Lepší takovéto představení a šmytec, než nějaký nekonečný seriál o ničem. Vaše poukazování na zvyklosti na západ od našich hranic jsou sice podnětné, ale my holt žijeme tady v tom "čechistánu". A tomu holt musí odpovídat postupy. Žalovat noviny je na prd. Stejně prohrajete. Mám s tím svou zkušenost. Popis této zkušenosti připravuji jako téma. Tak běžte spát a na modré ptáky se vykašlete. Jsou prostě součástí zdejší reality padesátiletého potvoření naší identity směrem východně-orientálním, nikoliv západním.


Docela vtipný komentář dnes k tematu  učinil Miroslav Macek:
Nicolas Topolánek připomněl mi jednu dávnou situaci: poledne, vycházím ze zdravotního střediska a mířím do blízké závodní jídelny, venku, před vchodem do kočárkárny, nakukuje babka do načančaného kočárku a ptá se pyšné maminky: "A japa se menuje?"
Promptní odpověď: "Žaneta."
Po poněkud prolongované chvíli: "Nechť, hlavně, že je zdravá!"

25.7. 2007

O radaru to není

Jméno: Milan

Dotaz:
Petře do prdele,

snad nejsi tak naivní, že si myslíš, že ty kurvy mají na mysli nějaké naše zájmy. Co čekáš od kurev, které nás prodaly v
1938-Mnichov,
1942-Teherán,
1944-Jalta,
1945-Postupim,
1948-Únor a jejich "nevměšování",
1968-další "dohoda"........

Nikoho zde neohrožuje Rusko ani Amerika, všechny zde ohrožuje tento stát nesoucí znaky zločinného spolčení: zlodějské daně, k jejichž výnosům má přístup
jen skupina kamarádů, byrokracie potlačující jakoukoliv svobodu - dnes je zákonů omezujících svobodu víc než za komunistů! Tak kdo koho kurva furt ohrožuje?

Mně nesere ani neohrožuje Rus ani Američan, mně sere a ohrožuje zkurvený úředník, zkurvený stát kočičí pracky!!! Ten radar to je jen pitomá záminka, aby se odvedla pozornost od skutečných zmrdů.

Odpověď:
Milý Milane. Chápu Tvé rozhořčení. Jsou chvíle, kdy bych to co mi sděluješ podepsal. Proto jsem také po převratu vstoupil do politiky, abych pomohl té hydře úřednické trochu osekat její chapadla. Musím Ti s politováním sdělit, že nejenom, že mne nadšení pomalu opouštělo, ale ač jsem zdánlivě držel moc v rukách, v této věci jsem toho moc nedokázal. Se svým nekompromisním postojem k úřednickým manýrám jsem si vyrobil tolik nepřátel, že jakákoliv moje žádost byla skoro vždy odsouzena ke klopotnému prosazování, takže to nakonec vypadalo, že funkcionařím kvůli svým zájmům. Zrovna teď řeším jednu takovou kauzu na židenické radnici. Ale slibuji, že tuto  úřednici, a jejího šéfa zdolám. Protože právo je na mé straně. Tak neprskej. Doufejme, že VIRIBUS UNITIS  VERITAS VINCIT

21.7. 2007

A zase pomník

Jméno: Vladimír

Dotaz:
Vážený pane, velmi podrobně jsem si přečetl článek od pana Zdeňka Koudelky, ano, myslím si že pojmenoval věci pravým jménem. Ovšem co nám místostärosta za příklad dal, pokud nám na cizí věci něco vadí, tak co? Obrušme ji, co se s tím sr*****t dál.Nevím jak to myslel skoro místokrál. Ano vezmeme brusky mnozí a navštime hřbitovy, kde vojáci a druzí leží, myslím si, že brusných kotoučů bude ubývat dál, neni hřbitov, jež by se místokrálovi, zamlouval? Čím je to dáno, ano tím, že místokrál myslí že Královo Pole v plen vzal, zákony asi neplatí, však co místokrál, to zaplatí.Zaplatit lze škoda věcná, ne však ostuda v tisku popsána přesná a co na to v diskuzi místokrál, aby řekl, že zákon bude respektovat dál,vše tvrdě odmítal. Kam jako republika směřovat máme, když i na takovém postu máme napapané místokrále.
Odpověď:

Děkuji za příspěvek, ale zdá se , žepověstná čtvrthodinka mediální slávy uplynula, takže se mi ani skoro nechce Váš příspěvek komentovat. Jako ocenění Vaší snahy přikládám parafrázi na Štrosmajera i aTea.


29.6. 2007

Pomník

Jméno: Vladimír

Dotaz:
Dobrý den, sice nejsem básník,to néééé, ale napadla mě při včerejší debatě pana Pelána v televizi taková, můžeme to vůbec nazvat básničkou? Nevím.
,,Pod pomníkem leží hoši skvělí, zabiti v boji,tak už to ve válce chodí.Našel se hrdina,jež brusku vzal srp s kladivem ohlodal, položme si však otázku jak by se zachoval, kdyby nad hlavou mu vystřelil samopal,odpovědět na ni umím sám, pochcal by se strachy, a nevěděl jak brousit dal.,,
Odpověď:

Milý básníku - nebásníku.


Možná by výsledky toho zrychleného metabolismu byly ještě horší, nevím. Abych zůstal staylový - báseň za báseň. Můj kalibr je silnější. Nějaká Pelánova Bruska je proti tomuto prd. Myslím, že se docela hodí


William Shakespeare
SONET 66 


Znaven už vším, jen klid smrti chci,
Když žebráky zřím o vavřín se hádat,
A nuznou nulu velebenou pokrytci,
A čestné sliby lotry křivě skládat,
A metály na pupcích vrahů svítící,
A cudnost panny sprostě zkurvenou,
A přímý kmen odsouzený křivicí,
A sílu křehkým bičem zlomenou,
A kumšt, jak mocným líže paty hbitě,
A tupost s tituly, jak moudré poučuje,
A prosťáčky hluché k prosté realitě,
A v železech dobro, že zlému posluhuje.
Znaven už vším, od všeho chtěl bych utéct Tam,
Však zemru-li, svou lásku samu zanechám.

29.6. 2007

K pomníku...

Jméno: Draha

Dotaz:
Vážený pane Paulczyňski, to nemá pan místostarosta jiné starosti? Nechápu, scénky nad hroby jsou zbytečné. Mnohem víc mi vadí komunisté současní, než ti, kteří osvobozovali Brno.
Odpověď:

Děkuji za otázku, i když jste ji měl položit autorovi kauzy. Jaká je bezprostřední motivace pana Pelána nevím. Rozhodně ho nepodezřívám, že by si chtěl užít pověstné čtvrthodinky slávy. Možná se měl angažovat, když se o podobě renovovaného pomníku rozhodovalo. Na druhé straně si myslím, že jde o otázku sice teoretickou, ale zásadní. Je z hlediska zákona stejně zhovadilá svastika  jako vercajk? A přístup k ní svědčí o hluboké devastaci myslí u nás. Já myslím, že ten vercajk tam prostě nepatří, pieta k padlým se dá vyjádřit mnohem, mnohem sofistikovaněji. Na druhé straně mne to neirituje tak, že bych absolvoval podobné eskapády  jako kolega Pelán.


Vaše poznámka o současných komunistech je dobrá. A to nemyslím ty geronty, kteří na místě bojovně trčili brady a mávali holemi.

28.6. 2007

< 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
online: 41
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist